Observatii privind Influenta Prelucrarii Finale asupra Calitatii Carcaselor de Pasare

Cuprins licenta Cum descarc?

PARTEA I DATE BIBLIOGRAFICE PRIVIND INFLUENTA PRELUCRARII FINALE ASUPRA CALITATII CARCASELOR DE PASARE 4
INTRODUCERE 5
CAPITOLUL I - CARNEA DE PASARE 7
1.1 Importanta consumului de carne de pasare in alimentatia omului 7
1.2 Tendinte actuale in ceea ce priveste consumul de carne de pasare in Romania si lume 8
1.3 Structura si compozitia chimica a carnii de pasare 10
1.4 Valoarea nutritiva a carnii 13
CAPITOLUL II - TEHNOLOGIA GENERALA DE PRELUCRARE A CARNII DE PASARE 15
2.1 Modalitati de prelucrare a pasarilor in abator 15
2.2 Prelucrarea finala a pasarilor in abator 17
CAPITOLUL III - MICROFLORA CARNII DE PASARE 23
3.1 Contaminarea carcaselor de pasare in timpul prelucrarii in abator 24
3.1.1 Microorganisme patogene 24
3.1.2 Microorganisme de poluare 27
3.2 Modalitati de diminuare a contaminari cu micoorganisme a carcaselor de pasare in abatoare 29
PARTEA A II-A CERCETARI PROPRII 37
CAPITOLUL IV - DATE MONOGRAFICE PRIVIND ABATORUL IN CARE S-A EFECTUAT STUDIUL 38
4.1 Scurt istoric al societatii 38
4.2 Prezentarea generala a capacitatilor de productie si a starii tehnice 38
4.3 Organizarea activitatii in cadrul abatorului luat in studiu 39
4.3.1 Instalatii si dotari din cadrul abatorului 42
CAPITOLUL V - DESCRIEREA PROCESULUI TEHNOLOGIC IN CADRUL ABATORULUI 45
5.1 Prelucrarea initiala a pasarilor 45
5.2 Prelucrarea finala a pasarilor 50
CAPITOLUL VI - OBSERVATII PRIVIND INFLUENTA PRELUCRARII FINALE ASUPRA CARCASELOR DE PASARE 56
6.1 Material si metoda de lucru 56
6.2 Rezultate si discutii 58
6.2.1 Rezultate si discutii privind identificarea defectelor carcaselor de pasare datorita prelucrarii finale 63
6.3 Concluzii 64
CAPITOLUL VII - CONCLUZII GENERALE SI RECOMANDARI 66
BIBLIOGRAFIE 68


Extras din licenta Cum descarc?

PARTEA I 
DATE BIBLIOGRAFICE PRIVIND INFLUENTA PRELUCRARII FINALE ASUPRA CALITATII CARCASELOR DE PASARE 
INTRODUCERE
Dupa anul 2000, Parlamentul, Guvernul Romaniei, Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, au inceput sa acorde o atentie deosebita privind calitatea alimentelor si protectiei consumatorului, promulgand acte normative mult mai severe care sa protejeze consumatorul final. Anual, se emite prin ordin ,,Programul actiunilor de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de la animal la om", elaborat de Agentia Nationala Sanitar-Veterinara. In cadrul acestui program exista un capitol care se refera la ,,Expertiza sanitar-veterinara a produselor de origine animala si a furajelor, pentru apararea sanatatii publice si a sanatatii animalelor",(www.ansvsa.ro).
Cresterea consumului de carne de pasare pe plan intern si international, in conditiile unor exigente sporite de salubritate face necesara imbunatatirea supravegherii sanitar-veterinara a productiei si valorificarii acesteia. 
Deziderentul igienic se asigura prin control sanitar-veterinar de abator, prin folosirea de tehnologii moderne de sacrificare, conservare a carnii si prin asigurarea controalelor sanitate proprii, astfel obtinandu-se carne si organe cu calitate organoleptica superioara si cu posibilitate de conservare indelungata.
Carnea este o sursa alimentara de baza pentru om, datorita compozitiei echilibrate in substante nutritive cu valoare biologica ridicata. Carnea de pasare ocupa un loc important in alimentatia omului datorita calitatii sale (Bondoc, I., 2002). 
In comparatie cu celelalte animale domestice producatoare de carne, inclusive porcul, pasarea prezinta avantajul de a furniza, datorita greutatii ei corporale reduse, carne mereu proaspata ( www.revista-piata.ro).
Obiectivele pricipale ale prezentului studiu sunt: observarea modului de efectuare a prelucrarii finale asupra carcaselor de pasare in abator, observarea microflorei carnii de pasare si influenta prelucrarii finale asupra calitatii carcaselor de pasare in abator. Pasarile sunt un importante rezervoare de microorganisme patogene, care persista si se multiplica in conformitate cu metodele actuale de crestere intensiva, actionand ca un vehicul pentru microorganisme la abator. Pentru a putea face un studiu mai aprofundat a fost necesara selectarea unui abator cu o capacitate medie de prelucrare, care primesc pasari din circuitul intern pentru sacrificare.
CAPITOLUL I - CARNEA DE PASARE
1.1 Importanta consumului de carne de pasare in alimentatia omului
Cresterea pasarilor domestice reprezinta o indeletnicire straveche a popoarelor de pretutindeni, reprezentand pana nu de mult apanajul idilic al gospodariilor, cunoscand in ultimele decenii o evolutie fara precedent. Avicultura contemporana este o adevarata industrie unde se aplica tehnologii intensive cu caracter permanent si industrial, acest tip de exploatatii fiind preferat in dauna sistemelor traditionale care sunt ineficiente economic si cu caracter sezonier. De-a lungul anilor, au fost create linii de pasari, atent selectionate si ameliorate pentru productia de carne sau pentru productia de oua, dar si hibrizi realizati prin incrucisarea unor linii valoroase, care impreuna cu aplicarea tehnologiilor de crestere si exploatare cu caracter industrial au condus la sporirea efectivelor de pasari si la obtinerea unor productii incredibile (www.hygiene-for-cleaners.eu).


Fisiere in arhiva (1):

  • Observatii privind Influenta Prelucrarii Finale asupra Calitatii Carcaselor de Pasare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!