Obtinerea Pastelor Făinoase cu Ou

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul 1. Memoriu justificativ 5
1.1 Obiectivul proiectului 5
1.2 Capacitatea de producţie 5
1.3 Profilul producţiei 5
1.4 Scurt istoric 6
1.5 Analiza comparativă a tehnologiilor similare din ţară şi străinatate 8
1.6 Alegerea şi descrierea schemei adoptate 9
1.6.1 Schema tehnologică a pastelor făinoase lungi cu ou 9
1.6.2 Descrierea schemei tehnologice de fabricare a pastelor făinoase lungi cu ou 11
1.7 Principalele caracteristici ale materiei prime, auxiliare şi ale produsului finit 22
1.7.1 Principalele caracteristici ale materiei prime 22
1.7.2 Principalele caracteristici ale materiilor auxiliare 31
1.7.3 Principalele caracteristici ale pastelor făinoase lungi cu ou 33
Capitolul 2. MEMORIU TEHNIC 34
2.1 Bilanţul de materiale 34
2.2 Implementarea sistemului de control al calităţii H.A.A.C.P 41
2.3 Măsuri de protecţia muncii P.S.I. şi igiena muncii 70
Capitolul 3. TEMA SPECIALĂ 77
3.1 Introducere 77
3.2 Materiale şi metode 77
3.3 Rezultate şi discuţii 78
Concluzii 88
Bibliografie 89


Extras din licență Cum descarc?

Inroducere 
Pastele făinoase reprezintă produse alimentare cu durată relativ mare de conservare, obţinute din făină de grâu bogată în gluten şi apă, cu sau fără utilizarea unor adaosuri, ca: ouă; pasta de tomate; suc de morcovi; spanac etc. [1] Utilizarea pastelor făinoase în alimentaţie se bazează pe următoarele însuşiri ce le caracterizează: [1]
- valoare nutriţională ridicată, datorită umiditaţii scăzute pe care o au, conţinutului ridicat de glucide şi protide, ca şi gradul avansat de asimilare a acestor componenţi;
- durabilitate la conservare,putându-se păstra timp îndelungat în condiţi obişnuite, la temperatura camerei, fără a-şi micşora calitaţile nutritive şi gustative;
- rapiditate şi simplitate la prepararea pentru consum, ca şi diversitatea formelor în care se pot găti.
- Pastele făinoase reprezintă produse alimentare cu durată relativ mare de conservare, obţinute din făină de grâu bogată în gluten şi apă, cu sau fără utilizarea unor adaosuri, ca: ouă; pasta de tomate; suc de morcovi; spanac etc. 
- Valoarea alimentară ridicată a produselor făinoase se bazează nu numai pe apotul lor energetic, conferit de conţinutul sporit în hidraţi de carbon şi grăsimi, ci şi pe valoarea tuturor componenţilor, aceştia reprezentând forme care se asimilează uşor de către organismul uman. Puterea calorică a pastelor făinoase atinge 4000 kcal/kg. Cât priveşte pastele, s-a stabilit că, pe lăngă unele însuşiri deosebite pe care le au, cum ar fi conţinutul ridicat de proteine vegetale şi elemente nutritive integrale ale făinii, unitatea nutritivă a pastelor făinoase este de 17 ori mai ieftină decât aceea obţinuta din carne. [1]
Pastele fainoase se realizează într-o gamă largă de sortimente,distingându-se, în primul rând: [1]
- după formă: 
- paste lungi;
- paste medii;
- paste scurte: 
- după compoziţia aluatului:
- paste făinoase simple;
- paste făinoase cu ouă; 
- paste făinoase cu adaosuri nutritive;
- după proprietăţi:
- paste făinoase obişnuite;
- paste făinoase extra;
- paste făinoase supra. 
Pastele făinoase au valoare alimentară ridicată, se fabrică într-o gamă sotimentală amplă şi se consumă împreună cu numeroase alte sortimente. [1]


Fisiere în arhivă (1):

  • Obtinerea Pastelor Fainoase cu Ou.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!