Oferta de servicii hoteliere la SC Flormang SRL

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I:PREZENTAREA SOCIETĂŢII 4
1.1.Prezentarea hotelului Flormang 4
1.2.Obiectul de activitate 6
1.3.Clienţii, Concurenţa, furnizorii 6
1.4.Evoluţia principalilor indicatori economico-financiari 8
CAPITOLUL II:STUDIU DE CAZ PRIVIND OFERTA DE SERVICII HOTELIERE LA S.C FLORMANG S.R.L 12
2.1.Analiza produsului global 12
2.2.Ciclul de viață al produselor oferite de către Hotelul Flormang 13
2.3.Cercetarea de marketing efectuată la hotelul Flormang Craiova 15
2.3.1. Metodologia cercetării 15
2.3.2..Analiza datelor 16
Concluzii 24
BIBLIOGRAFIE 26
ANEXE 27


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
La începutul acestui secol,industria turismului era un sector dinamic, care genera cele mai multe locuri de muncă. Atunci, se considera că economia va fi condusă de trei industrii ale serviciilor:
• Tehnologia telecomunicaţiilor;
• Tehnologia informaţiilor;
• Industria turismului.
Produsele turistice sunt solicitate permanent de către consumatori, indiferent de sezon, de un număr cât mai mare de oameni, la nivel mondial, indiferent de factorii naţionali, internaţionali sau regionali care se manifestă în unele zone ale Globului.
Specialiştii în domeniu susţin că turismul a generat o adevărată industrie pentru unele ţări, deoarece există multe lucruri comune şi multe contacte de afaceri care sunt determinate de călătoriile interne şi internaţionale.
Datorită evoluţiei sale, turismul a ajuns să reprezinte un sector prioritar la nivel global, deoarece este o sursă importantă de redresare a economiilor pentru ţările ce au resurse turistice importante.
În România, turismul este un factor deosebit de important pentru progresul economic, deoarece implică resurse importante şi leagă conexiuni cu alte ramuri ale economiei naţionale.
Deoarece implică atât domeniul public cât şi pe cel privat, sectorul turistic are nevoie de o dezvoltare complexă, pentru a se asigura creşterea economică şi alte beneficii care includ tradiţiile şi protecţia mediului.
Dezvoltarea sectorului turistic promovează existenţa laolaltă a oamenilor din diverse culturi, religii, naţiuni, contribuind la amestecul dintre tradiţii, intensificându-se în acest sens toleranţa şi înţelegerea umană.
Sectorul turistic este un element foarte important al economiilor naţionale din întreaga lume şi furnizează cele mai multe locuri de muncă. 
Pentru domeniul turistic, tipice sunt întreprinderile mici şi mijlocii, agenţiile de turism, hotelurile, restaurantele cu angajaţi de la 10 la 25.
În multe ţări, industria hotelieră a fost considerată o activitate distinctă a economiei. Ca dimensiuni de referinţă, industria hotelieră are procesele desfăşurate în unităţile de cazare.
Industria hotelieră a evoluat odată cu dezvoltarea capacităţilor de cazare şi cu implicarea lor în activitatea turistică, căpătând noi funcţii şi forme de prestaţii.
Nivelul de dezvoltare al industriei hoteliere a reprezentat tot timpul măsura satisfacerii nevoii de turism pentru populaţie.
Dacă serviciile furnizate de către serviciile hoteliere sunt insuficiente în raport cu nevoile pe care turiştii le au determină efecte negative.
Prin atracţiile exercitate de serviciile de cazare se asigură atât potenţialul turistic general cât şi eficienţa acestor activităţi.
Serviciile de cazare reprezintă odată cu transportul alimentaţia publică şi agrementul, o prestaţie necesară solicitată de către turist pe toată durata călătoriei sale.
Conţinutul acestui serviciu este determinat de faptul că, pentru turist, el îndeplineşte rolul de domiciliu temporar şi are o funcţionalitate complexă. 
În managementul serviciilor, serviciile de cazare trebuie să ţină cont de timpul pe care turistul îl alocă în incinta unităţii hoteliere.
Din punctul de vedere al turistului, hotelul este o instituţie comercială care oferă ospitalitate şi servii pentru vânzare. 
Noţiunea de hotel este formată din următoarele elemente:
• Amplasarea este locul geografic în care se află hotelul şi se află în legătură directă cu tipul de cazare şi serviciile oferite;
• Facilităţile pe care hotelul le pune la dispoziţia clienţilor cuprind spaţii de cazare, restaurant, spaţii de agrement;
• Serviciile reprezintă disponibilitatea şi măsura în care sunt oferite prestaţiile clienţilor. În funcţie de stilul şi calitatea lor este influenţată eficienţa hotelului;
• Imaginea este definită drept modul în care hotelul este receptat de către clienţii actuali şi viitori. Este un produs al amplasării, facilităţilor şi serviciilor dar se completează cu ambianţa şi numele hotelului.
• Preţul este ultimul element care exprimă valoarea dată de hotel serviciilor sale, ţinând cont de toate elementele enumerate anterior.
Conţinutul industriei hoteliere a evoluat de-a lungul timpului, adăugând noi funcţii şi forme serviciilor oferite. Chiar dacă nu priveşte în mod concret asigurarea necesarului de spaţii şi servicii pentru turişti, ea dezvoltă o o mare receptivitate pentru nevoile acestora.
Legătura dintre industria turistică şi industria hotelieră a fost şi este complexă, deoarece se intercondiţionează şi se desfăşoară în ambele sensuri, astfel:
• Industria hotelieră se dezvoltă datorită circulaţiei turistice;
• Dezvoltarea turismului este influenţată de existenţa unor spaţii de cazare, de confortul acestora, precum şi de calitatea serviciilor oferite.
Industria hotelieră este influenţată de gradul dezvoltării turistice, aflându-se sub incidenţa factorilor şi fenomenelor socio-economice. Cu cât numărul de turişti creşte, odată cu aceştia cresc şi exigenţele, făcând ca industria hotelieră să îmbunătăţească eforturile şi condiţiile oferite. 
Aceste eforturi sunt concretizate în apariţia de hoteluri complexe, care se adresează diverselor categorii de turişti, oferindu-le o gamă diversificată de servicii.
Hotelierii au avut drept preocupare oferirea unor servicii complexe , pe baza sezonalităţii, şi în funcţie de bugetul fiecărui turist. 
CAPITOLUL I
PREZENTAREA SOCIETĂŢII
1.1.Prezentarea hotelului Flormang
Hotelul Flormang este denumit după categoria serviciilor oferite şi oferă clienţilor săi o varietate de facilităţi de cazare şi agrement.
Hotelul se află situat în Strada Severinului, numărul 7 B, în oraşul Craiova, judeţul Dolj şi a fost înregistrat la Registrul Comerţului sub numărul J16/2112/1993
Codul unic de înregistrare al hotelului este 4416359. 
Hotelul este format din 54 de camere duble, cu 2 restaurante, bar în incinta hotelului, sală de conferinţe, parcare subterană, terasă şi recepţie.
Oferta de cazare a hotelului Flormang constă în:
• Camera sigle costă 150 lei/noapte, având mic dejun inclus;
• Camera dublă costă 170 lei, incluzând de asemenea mic dejun.
Facilităţile pe care fiecare cameră le oferă constau în:
• Baie în fiecare cameră;
• Uscător de păr;
• Climă;
• Telefon;
• Minibar,
• Tv.
La cazare, clienţii beneficiază de următoarele facilităţi:
• Internet wireless;
• Schimb valutar pentru clienţii care nu deţin decât valută, în special pentru clienţii străini;
• Jacuzzi;
• Room-service;
• Plata cu cardul;
• Bar, restaurant, sală de conferinţe.


Fisiere în arhivă (1):

  • Oferta de Servicii Hoteliere la SC Flormang SRL.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Adăscăliței, V. – Tehnici promoționale. Fundamente, Editura Universității 
Transilvania, Brașov, 1994 
2. Balaure, V. -Marketing, ediţia a II-a , Editura Uranus, Bucureşti, 2002. 
3. Barbu C, Gîrboveanu S., Crăciun L., Meghişan F-„Marketing international” - Editura Universitaria., Craiova, 2008
4. Boier R.- “Comportamentul consumatorului”, Ed. Graphix, Iaşi, 1993.
5. Cătoiu, I. – Tratat de cercetări de marketing , Editura Uranus, Bucureşti , 2009. 
6. Cătoiu, I., Teodorescu, N. - Comportamentul consumatorului. Ediția a 2-a, Teorie şi practică, Editura Economica , Bucureşti, 2002. 
7. Fisk, P.- ). Geniu în marketing, Editura Meteor Press, Bucureşti, 2008.
8. Florescu C.-Strategii în conducerea activităţii întreprinderii”, Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică, Bucureşti, 1987
9. Kotler, Ph., Keller, K.L. - Managementul marketingului, Editura Teora, Ediția a 5-a, Bucureşti, 2008.
10. Kotler, Ph-10 păcate de marketing. Semne şi soluţii, Editura Codecs, Bucureşti, 2004
11. Meghişan Gh., Nistorescu T. - Strategie concurenţială, Editura Sitech, Craiova, 2008
12. Meghişan Gh., Nistorescu - Avantajul concurenţial,Editura Sitech, Craiova, 2001
Inteligenţa marketing plus ,Editura Economică, Bucureşti, 2001
13. www.scribd.com
14. http://flormang.upub.ro/
15. http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!