Operatiuni Bancare privind Acordarea de Credite pentru Persoane Fizice - Retail Banking

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAP. I Consideratii generale privind creditarea bancara a populatiei 3
1.1 Creditul bancar - resursa de finantare a nevoilor populatiei 3
1.2 Produse bancare de creditare a persoanelor fizice 7
1.3 Aprecieri privind evolutia si perspectivele creditului bancar acordat populatiei in Romania 10
CAP. II Creditul ipotecar - sursa de finantare a achizitiilor si constructiilor de locuinte 17
2.1 Consideratii generale privind creditul ipotecar si institutii de finantare a achizitiilor si constructiilor de locuinte 17
2.2 Aprecieri privind creditul ipotecar in tarile dezvoltate 21
2.3 Consideratii privind creditul ipotecar in Romania 25
CAP.III Studiu de caz 35
CONCLUZII 46
Bibliografie 50


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Economia de piata presupune in mod necesar existenta unui sistem bancar care sa asigure mobilizarea tuturor disponibilitatilor monetare ale economiei si orientarea lor temporara in desfasurarea de activitati economice eficiente.
Prin activitatea desfasurata de banci, de colectare de resurse financiare concomitent cu plasarea acestora spre unitatile care resimt nevoi temporare suplimentare, acestea indeplinesc un rol important de intermediere bancara. In acest sens, creditul devine instrument activ in stimularea dezvoltarii economiei, prin intermediul lui incurajandu-se actiunea anumitor fenomene, in functie de obiectivele urmarite a se realiza.
Creditul este indispensabil economiei, de aceea modul de acordare a acestuia are o importanta majora, aici intervenind functia bancii de analist financiar pentru a orienta resursele spre cele mai eficiente plasamente.
Evolutia ultimilor ani au condus la modificari structurale atat pe partea cererii de credite, cat si pe partea ofertei. Procesul de restructurare a economiei impreuna cu modificarea comportamentului populatiei actioneaza pe partea cresteri cererii de creditare atat in scopul consumului cat si pentru investitii. Restructurarea si privatizarea sectorului bancar, precum si cresterea competitiei in contextul alinierii la practicile europene actioneaza in sensul expansiunii ofertei de creditare. De aici rezulta ca procesul de crestere a creditului bancar acordat populatiei are suport sustenabil atat din partea cererii, cat si a ofertei.
Ritmul de crestere semnificativa a creditului, precum si dirijarea dinamici cu preponderenta spre populatie reprezinta caracteristici intalnite in ultimi ani in Romania.
Dezvoltarea creditului acordat populatiei a fost sustinut de cresterea puterii de cumparare a populatiei, in ultimi ani, pe fondul sporului de salarii reale, a intrarii de capital in tara de la populatia plecata in afara granitelor tarii, scaderii inflatiei si reducerii somajului.
Am ales aceasta tema tinand cont de faptul ca economia de piata nu poate functiona fara credite, banca urmarind sa asigure, prin intermediul creditului, echilibrul economic general.
Lucrarea de fata este structurata pe 3 capitole.
In Capitolul I, intitulat "Consideratii generale privind creditarea bancara a populatiei", sunt prezentate principalele caracteristici ale creditelor bancare acordate persoanelor fizice, precum si evolutia si perspectivele creditului in Romania.
Cel de-al doilea capitol "Creditul ipotecar - sursa de finantare a achizitiilor si constructiilor de locuinte", urmareste evolutia si implicatiile creditului ipotecar in Romania cat si in tarile dezvoltate.
,,Studiu de caz" privind acordarea unui credit de catre Raiffeisen S.A constituie ultimul capitol al lucrarii de licenta, in care am prezentat cererea unei persoane fizice pentru un credit.
Lucrarea de licenta se incheie cu concluziile pe care mi le-am exprimat in urma anlizei realizate prin studiul unor lucrari de specialitate si a legislatiei in vigoare existente in Romania.
CAPITOLUL I
Consideratii generale privind creditarea bancara a populatiei
1.1 Creditul bancar - resursa de finantare a nevoilor populatiei
Creditul sau relatia de credit reprezinta o categorie importanta a relatiilor economice de piata. Operatiunile economice din care decurge aceasta relatie sunt: vanzarea de marfuri sau prestarea de servicii a caror plata urmeaza sa se faca la o data ulterioara, numita scadenta si acordarea de imprumuturi in bani unor persoane fizice pe o perioada determinata.
Potrivit prevederilor Legi bancare nr. 58/1998 prin credit se intelege "orice angajament de plata a unei sume de bani in schimbul dreptului la rambursarea sumei platite, precum si plata unor dobanzi sau a altor cheltuieli legate de aceasta suma sau orice prelungire a scadentei unei datorii si orice angajament de achizitionare a unui titlu care incorporeaza o creeanta sau a altui drept la plata a unei sume de bani".


Fisiere in arhiva (1):

  • Operatiuni Bancare privind Acordarea de Credite pentru Persoane Fizice - Retail Banking.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!