Optimizarea Capitalurilor Proprii

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere pag 2
Capitolul I : "Prezentarea societatii Mobstrat S.A'' 
1.1 Scurt Isoric pag 6
1.2 Piata si concurenta pag 8
1.3 Structura organizatorica pag 8
1.4 Organizarea si atributiile compartimentului financiar pag 12 
Capitolul II : ''Teorii privind structura financiara a capitalurilor''
2.1 Strucura capitalurilor intreprinderi pag 17
2.2 Teoria Clasica pag 46
2.3 Teoria Moderna pag 51
Capitolul III : ''Structura financiara Optima a Capitalurilor'' 
3.1 Imaginea unei structuri financiare optime pag 54
3.2 Riscul de faliment pag 60
3.3 Costul capitalului pag 65
3.4 Indicatorii echilibrului financiar pag 72 
Capitolul IV : ''Structura si politica financiara a societatii''
4.1 Efectul de levier si riscul financiar pag 81
4.2 Indicatorii folositi in aprecierea sructurii pag 93 
Capitolul V : ''Concluzii" 
5.1 Concluzii si propuneri pag 109
Anexe pag 115
Bibliografie pag 129


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Punctul de plecare in analiza structurii capitalului este de a cunoaste daca valoarea unei societati rezulta dintr-o alegere judicioasa a elementelor de pasiv si de activ a bilantului sau. Studiul unei decizii financiare este fondat pe datele sistemului informational-contabil si pe dimensiunea pietei financiare. Acest studiu evelueaza efectele deciziei asupra intreprinderii.
Atunci cand avantajele si inconvenientele indatorarii sunt luate in considerare, intreprinderea poate atinge o structura optimala a capitalului. Aceasta structura cere directorilor impumuturi pana la un anumit prag dincolo de care riscul de faliment creste prea mult. In practica, decizia structurii capitalului este fondata pe efectul acestui arbitraj (intre economia impozitului rezultat al indatorarii si consecinta unei indatorari mai importante) asupra solvabilitatii si capacitatii societatii de a continua activitatea sa.
Abordarea traditionala a structurii capitalului isi propune sa raspunda la intrebari referitoare la proportia utilizarii fondurilor proprii si a fondurilor imprumutate. Abordarea traditionala a levierului financiar presupune ca valoarea de piata a unui proiect se amelioreaza printr-o majorare judicioasa a indatorarii. 
Acest rezultat pare putin paradoxal deoarece valoarea de piata a societatii este determinata prin valoarea proiectului mai ales prin valoarea resursei de finantare. Literatura de specialitate propune doua versiuni ale acestei abordari: 1) un caz extrem al metodei clasice arata caci costul fondurilor proprii ramane invariabil indiferent care este nivelul de indatorare; 2) o versiune extrema presupune caci costul datoriei este inferior costurilor fondurilor proprii. Dupa aceasta a doua versiune, societatea se poate imprumuta pana cand imprumutatorii se intereseaza de probabilitatea de plata a dobanzii si de rambursare a volumului principal al datoriei. Pentru toate imprumuturile suplimentare, rata dobanzii cerute creste. Aceasta marire a dobanzii creste costul mediu al indatorarii. In acest context un actionar ordinar care observa o volatilitate mai ridicata a ratei de rentabilitate a investitiei sale poate cere o rata de rentabilitate mai importanta pentru a-si asuma un risc crescut. 
Levierul financiar este favorabil atunci cand o marire a indatorarii determina cresterea randamentului sperat al fondurilor proprii ale intreprinderii. In general, o crestere a levierului financiar conduce la cresterea beneficiului pe actiune, indatorarea generand o mai mare variabilitate a rezultatelor. In consecinta, se face un compromis intre levierul financiar si levierul de exploatare. Acesta este mesajul abordarii traditionale a structurii financiare. Aceasta abordare indica probabilitatea prezentei unei structuri financiare proprii care afecteaza cercetarea in functie de proportiile atribuite indatorarii financiare si fondurilor proprii. 
In analiza Modigliani - Miller se arata ca, in mod rational, abordarea traditionala este eronata. In realitate, actionarii cer o crestere a rentabilitatii sperate pe fondurile proprii pentru fiecare crestere a riscului financiar. Cand costul finantarii prin indatorare este inferior celui aferent fondurilor proprii, datoria comporta un "cost ascuns". In realitate, o indatorare mai crescuta corespunde unei cresteri a riscului societatii si a ratei de rentabilitate ceruta pe fondurile proprii. Cresterea ratei cerute poate fi suficienta pentru compensarea faptului de a putea sa se indatoreze la un cost mai mic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Optimizarea Capitalurilor Proprii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!