Optimizarea Continutului si Tehnologiei Pregatirii Fotbalistilor de 12 - 14 Ani

Cuprins licenta Cum descarc?

CAP. I INTRODUCERE 6
1.1 - Importanta teoretica si practica a temei 6
1.2.- Gradul de actualitate al temei 10
1.3. - Motivatia alegerii temei 12 
1.4 - Scopul lucrarii si sarcinile 13
1.4. - Orientari si tendinte in jocul de fotbal modern 14
CAP. II FUNDAMENTAREA TEORETICA A TEMEI 18
2.1 - Particularitatile morfo-functionale si psihice specifice varstei de 12-14 ani 18
2.2. Criteriile de selectie, probele si normele de control la varsta de 12-14 ani 20
2.3. - Prioritatile metodice in pregatirea tehnico-tactica la copiii de 12-14 ani 23
2.4. - Elementele tehnice si actiunile tactice prioritare in pregatirea copiilor de 12-14 ani 28
2.5. - Elaborarea unui model al jucatorului de fotbal la nivelul varstei de 12-14 ani 32
CAP. III ORGANIZAREA CERCETARII 36
III.1 - Ipotezele cercetarii 36
III.2 - Perioada si locul desfasurarii cercetarii 37
III.3 - Esantionul investigat 38
III.4 - Metode de cercetare folosite 40
III.5 - Descrierea experimentului 43
CAP. IV PREZENTAREA, PRELUCRAREA SI INTERPRETAREA DATELOR 66
IV.1 - Prezentarea datelor 66
IV.2 - Prelucrarea si interpretarea rezultatelor cercetarii 72
CAP. V CONCLUZII - PROPUNERI 75
BIBLIOGRAFIE 77 
ANEXE 80


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE
1.1 Importanta teoretica si practica a temei
Fotbalul, disciplina sportiva care se bucura de cea mai mare raspandire in majoritatea tarilor din lume, a parcurs de la aparitia lui si pana astazi o lunga perioada de dezvoltare si progres. 
Fotbalul, a devenit in prezent un fenomen social mai mult decat unul sportiv, cu multe si diferite implicatii de ordin cultural, stiintific, educativ si chiar politic. Este recunoscut ca un joc de mare atractivitate si popularitate pe toate meridianele globului 
Stiinta dovedeste ca fiecare domeniu al realitatii este intr-o continua dezvoltare. Fotbalul ca fenomen social, supunandu-se acelorasi legi generale de dezvoltare, a urmat si continua sa urmeze o linie ascendenta.
Procesul dezvoltarii fotbalului nu este un act unic, de moment. In evolutia sa, el a trecut prin diferite stadii de dezvoltare, in care nu s-a putut stabili faze de tranzitie, Ele apar ca niste salturi calitative determinate, in special, de cerintele mereu crescande cu privire la practicarea unui joc din ce in ce mai organizat, mai rational, mai spectaculos. Toate acestea au facut ca, pe de o parte, aparitia noului sa modifice tot ceea ce era vechi si perimat, iar pe de lata parte, a dus la noi cuceriri in toata complexitatea problemelor pe care le imbraca fotbalul.
Metodele de antrenament din ce in ce mai perfectionate, inovatiile aduse de antrenori si jucatori in tehnica si tactica jocului, aparitia, modificarea si completarea regulamentului de joc, toate au produs transformari in continutul jocului. Aceasta a facut ca fotbalul contemporan sa aiba cu totul o alta infatisare decat fotbalul practicat cu multe decenii in urma.
Avantul si popularitatea de care se bucura fotbalul se datoreaza in primul rand esentei si caracteristicilor lui: joc ofensiv, spectaculos, plin de dinamism, barbatesc. Marturii sunt stadioanele arhipline, lucru neintalnit la alte discipline sportive.
La baza dezvoltarii fotbalului au stat o serie de factori care trebuie cunoscuti de toti cei care se ocupa de progresul fotbalului, deoarece cunoasterea lor ne da indicatii cu privire la perspectivele si directia de dezvoltare in viitor.
Jocul de fotbal a ajuns la actuala sa dezvoltare si datorita unei bune organizari. Era firesc ca activitatea celei mai populare discipline sa fie inca de la inceput bine dirijata atat pe plan mondial, cat si pe plan intern.
Fotbalul, a devenit in prezent un fenomen social mai mult decat unul sportiv, cu multe si diferite implicatii de ordin cultural, stiintific, educativ si chiar politic. Este recunoscut ca un joc de mare atractivitate si popularitate pe toate meridianele globului.
Fotbalul, trebuie sa fie considerat, fara nici cea mai mica exagerare sau indoiala un joc unic, tehnic, complex, inedit, controversat si nu de putine ori chiar paradoxal, frizand in anumite actiuni si faze din teren chiar si absurdul.
Nu intamplator el a fost, este si va fi mereu pana cand se joaca in conditiile cunoscute din totdeauna si pana in prezent, un joc al tuturor posibilitatilor si surprizelor! 
Perfectionarea deprinderilor tehnico - tactice impune aplicarea in procesul de instruire cu consecventa a principiilor pedagogice <<de la usor la greu>>, <<de la simplu la complex>>, <<de la elemente simple la elemente inlantuite>>, fara a depasi puterea de intelegere a copiilor. De aceea elementele si procedeele tehnico - tactice se exerseaza la inceputul etapei de instruire primara in conditii usurate, ulterior instruirea urmareste formarea si stabilizarea reletiilor de grup, cu executii cat mai corecte. Din cele aratate reiese ca un element de baza in pregatirea si instruirea copiilor este acela de progresie, ceea ce determina sa apara obiective intermediare, reclamate de scopul final, stadiul de pregatire si particularitatile de varsta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Optimizarea Continutului si Tehnologiei Pregatirii Fotbalistilor de 12 - 14 Ani .doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!