Optimizarea Functionalitatii Administratiei Publice prin Utilizarea Tehnologiei Informatiei

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 8
CAPITOLUL 1. STRATEGIA SCHIMBARII ADMINISTRATIEI PUBLICE PRIN APLICAREA PROCESULUI DE REFORMARE A ACESTEIA 10
1.1. Managementul schimbarii in administratia publica 10
1.1.1. Cauzele schimbarii 11
1.1.2. Modele de schimbare organizationala 12
1.2. Reforma in administratia publica 14
1.2.1. Necesitatea reformei 15
1.2.2. Utilizarea tehnologiei informatiei, o dimensiune importanta a reformei 17 
1.3. Progresul tehnologic in administratia publica 19
1.3.1. Posibilitatile oferite de schimbarile tehnologice 21
1.3.2. Inovarea tehnologica in administratia publica 23
CAPITOLUL 2. IMPLICATII ALE UTILIZARII TEHNOLOGIEI INFORMATIEI IN ADMINISTRATIA PUBLICA 25
2.1. Importanta domeniului tehnologiei informatiei pentru optimizarea functionalitatii administratiei publice 25
2.1.1. Definirea conceptelor de optimizare si functionalitate 25
2.1.2. Asigurarea unei administratii electronice dezvoltate prin utilizarea tehnologiei informatiei 27
2.2. Dezvoltarea sistemului informational al administratiei publice 32
2.2.1. Structura generala a sistemului informatic si informational al administratiei publice 33
2.2.2. Cresterea operativitatii administratiei publice prin informatizarea institutiilor 36
2.3. Imbunatatirea calitatii serviciilor cu impact asupra cetatenilor 39
2.4. Avantaje si dezavantaje ale folosirii mijloacelor de tehnologie avansata in administratia publica 43 
CAPITOLUL 3. PROGRAME SI SISTEME AVANSATE DE TEHNOLOGIA INFORMATIEI UTILIZATE IN ADMINISTRATIA PUBLICA 47
3.1. Programele de calculator in administratia publica 47
3.2. Sistemul electronic national 51
3.2.1. Sistemul E-Guvernare 52
3.2.2. Sistemul E-Administratie 55
3.3. Disfunctionalitati aparute in procesul de implementare a acestor sisteme si programe 59
CAPITOLUL 4. MODEL DE REALIZARE A UNUI SITE WEB PENTRU PRIMARIA ORASULUI RACARI, JUDETUL DAMBOVITA 63
CONCLUZII SI PROPUNERI 75
BIBLIOGRAFIE 80


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 
Tehnologia informatiei reprezinta pentru administratia publica un domeniu de interes major, domeniu care influenteaza in mod direct felul in care sunt percepute si implementate serviciile publice electronice la nivelul intregii tari. Importanta acestui domeniu pentru administratia publica deriva din faptul ca, avand in vedere noile cerinte impuse de societatea informationala, asigura o eficientizare a procesului de guvernare, atat la nivel local cat si central, dar si o orientare a serviciilor publice catre cetatean, oferindu-i acestuia posibilitatea de a interveni in procesul de luare a deciziilor ce privesc comunitatea din care face parte.
Desi suntem cu totii constienti de importanta deosebita pe care o detine Tehnologia informatiei in asigurarea functionalitatii administratiei publice, putini sunt cei care folosesc si beneficiaza la maximum de posibilitatile oferite de acest domeniu in procesul de guvernare. Acest fapt a reprezentat si unul dintre motivele pentru care am decis sa initiez un demers stiintific pe tema optimizarii functionalitatii administratiei publice prin utilizarea tehnologiei informatiei. Pe langa acesta consider ca tema abordata in aceasta lucrare este de actualitate, ea oferind directii clare de implementare si utilizare a tehnologiilor avansate in sectorul administrativ. 
Literatura de specialitate care vizeaza problemele pe care intentionez sa le dezbat in prezenta lucrare nu ofera informatii complete si satisfacatoare. Astfel intentia mea este de a lamuri aspectele privind particularitatile utilizarii tehnologiei informatiei in administratia publica si avantajele pe care acest domeniu le ofera in eficientizarea procesului de guvernare.
Lucrarea de fata incearca sa descrie si sa analizeze, pe cat posibil, care anume sunt mijloacele de tehnologia informatiei folosite in administratia publica si modul cum acestea sunt utilizate pentru a asigura o eficienta sporita sectorului administrativ.
In vederea relevarii celor expuse am structurat lucrarea pe patru capitole, organizate la randul lor pe subcapitole si am finalizat cu un set de concluzii si propuneri referitoare la problematica dezbatuta.
Primul capitol trateaza problematica schimbarii administratiei publice prin aplicarea procesului de reformare a acesteia. In acest fel am prezentat schimbarile produse in domeniul tehnologiei informatiei in urma aplicarii reformei precum si progresul tehnologic inregistrat in urma acestor schimbari.
Cel de-al doilea capitol aprofundeaza problematica lucrarii prin analizarea implicatiilor care apar in procesul de utilizare a tehnologiei informatiei in administratia publica. Astfel sunt definite conceptele de optimizare si functionalitate si sunt prezentate clar avantajele si dezavantajele folosirii mijloacelor de tehnologia informatiei in sistemul administrativ.
Capitolul trei vizeaza acele programe si sisteme de tehnologia informatiei care sunt folosite la momentul actual in administratia publica. Pe langa acestea mai sunt evidentiate si acele disfunctionalitati aparute in procesul de implementare a programelor si sistemelor in cadrul sectorului public. 
In capitolul patru, partea aplicativa a lucrarii, am conceput un model de site web pentru o institutie publica si anume pentru Primaria Orasului Racari, Judetul Dambovita. Site-ul a fost creat folosind limbajul HTML si poate fi testat prin intermediul programului Xampplite. In acest site au fost postate toate informatiile de interes public de care cetateanul comunitatii respective ar putea avea nevoie, fiind realizat in concordanta cu reglementarile in vigoare. Prin acest site consider ca am optimizat functionalitatea respectivei primarii, oferind cetatenilor un punct de legatura virtual prin care isi pot solutiona probleme de informare aparute de-a lungul vietii.
Abordarea acestei importante problematici pe parcursul celor patru capitole, sustinuta printr-o prezenta a unei bibliografii reprezentative si a unor concluzii si propuneri pertinente, o consider ca o incercare, daca nu chiar o reusita, in a formula intrebari si a da raspunsuri adecvate acestei realitati cu importanta deosebita atat pentru administratia publica in curs de modernizare, cat si pentru cetatenii in curs de acomodare cu aceste noi schimbari aduse de tehnologia informatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Optimizarea Functionalitatii Administratiei Publice prin Utilizarea Tehnologiei Informatiei.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Constitutia Romaniei, revizuita prin Legea 429/2003 , publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2003.
Legea nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, publicata in Monitorul Oficial nr. 60/26 mar. 1996.
Legea nr. 215/23.04.2001 privind administratia publica locala, publicata in Monitorul Oficial nr. 204/23.04.2001 modificata, completata si actualizata in baza Legii nr. 286/6.07.2006 publicata in Monitorul Oficial nr. 621/18.07.2006. Legea nr.215/2001 a fost republicata in Monitorul Oficial nr.123/20.02.2007.
Legea nr. 455 din 18 iulie 2001 privind semnatura electronica, publicata in : Monitorul Oficial nr. 429 din 31 iulie 2001.
Legea nr. 544/12.10.2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, publicata in Monitorul Oficial nr. 663 din 23 octombrie 2001.
Lege nr. 52 din 21 ianuarie 2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 70 din 3 februarie 2003.
Legea nr.161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in Monitorul Oficial nr. 279/21 apr. 2003.
Legea nr. 506/17.11.2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.1101 din 25 noiembrie 2004.
Ordonanta de urgenta nr. 14/03.03.2005 privind modificarea formularelor pentru declaratia de avere si pentru declaratia de interese, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.209/09.03.2005.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!