Organizarea Contabilitatii Activelor Imobilizate Corporale

Extras din licenta Cum descarc?

CAP.1. ACTIVELE IMOBILIZATE-DEFINIRE SI STRUCTURA
Capitalul agentilor economici poate fi plasat in bunuri si valori, adica bunuri care prin natura si modul in care isi recupereaza valoarea, presupun o imobilizare pe un timp mai indelungat a resurselor, sau in stocuri de natura mijloacelor circulante (active mobilizate) a caror recuperare se realizeaza intr-un termen mai scurt, iar o alta parte din capital ia forma mijloacelor banesti sau a trezoreriei.
Pentru acele active care presupun imibilizari de capital, sau alte resurse financiare pe un timp mai indelungat, contabilitatea trebie sa le reflecte separat prin conturi care sa delimiteze diferitele categorii de imobilizari si sa controleze modul de recuperare, de depreciere si valorificarea a lor, in activitatea economica.
1.1. CARACTERIZAREA ACTIVELOR IMOBILIZATE
Imobilizarile reprezinta bunurile economice caracterizate prin aceea ca au o durata de folosinta mare in activitatea intreprinderii, participa la mai multe procese de exploatare si isi transmit treptat valoarea asupra produselor la a caror fabricatie participa. 
Atat in activul patrimonial cat si in planul de conturi general, imobilizarile sunt structurate in imobilizari necorporale, corporale, in curs si financiare (figura 1.1).
Fig. 1.1
Structura activelor imobilizate
1.Cheltuieli de constituire sau extindere
2.Cheltuieli de cercetare-dezvoltare
Imobilizari necorporale 3.Concesiuni,brevete,licente 
4.Fondul comercial
5.Alte imobilizari necorporale
Imobilizari corporale 1.Terenuri
Active 2.Mijloace fixe
Imobilizate
Imobilizari in curs 1.Imobilizari necorporale in curs
2.Imobilizari corporale in curs
1.Titluri de participare 
2.Titluri imobilizate ale activitatii de 
portofoliu
Imobilizari financiare 3.Alte titluri imobilizate
4.Creante imobilizate
-Creante legate de participanti
-Imprumuturi acordate pe termen lung
-Alte creante imobilizate
Imobilizarile necorporale sunt valori patrimoniale care nu se prezinta sub forma unor bunuri cu continut material, ci sub forma unor documente cu caracter economic sau juridic, care atesta drepturi ale proprietarilor asupra unor valori relativ mari, a caror recuperare valorica se face in mai multi ani. 
In structura imobilizarilor necorporale se cuprind urmatoarele elemente: cheltuielile de constituire; cheltuielile de cercetare-dezvoltare; concesiunile, brevetele, licentele, marcile si alte valori asimilate; fondul comercial; programele informatice. 
Cheltuielile de constituire - cuprind cheltuielile ocazionate de constituirea si dezvoltarea intreprinderilor, care se ridica la valori considerabile si care sunt inregistrate ca valori imobilizate. Dintre acestea, mai importante, sunt: cheltuielile cu redactarea si legalizarea actelor de infiintare; onorarii platite; taxe de publicitate; cheltuieli cu emisiunea de actiuni; cheltuieli de reclama.
Cheltuielile de cercetare-dezvoltare - cuprind cheltuielile concretizate in elaborarea sau cumpararea de proiecte tehnico-economice, studii in scopul realizarii unor obiective cum sunt: tehnologiile de fabricatie, metode perfectionate de lucru la anumite masini. 
Concesiunile, brevetele licentele si alte drepturi asimilate - corespund cheltuielilor efectuate pentru a obtine avantajul pe care il detine protectia acordata in anumite conditii inventatorului, autorului sau beneficiarului dreptului de exploatare a unui brevet, licente, marci de fabrica sau titularului unei concesiuni. 
Fondul comercial - este dreptul suplimentar cuvenit proprietarului care inchiriaza un local, un imobil in scopuri comerciale, datorita existentei unor conditii deosebite privind: pozitia, clientela, vadul comercial, sursele de aprovizionare. 
Valoare fondului comercial se determina ca diferenta intre costul de achizitie sau valoarea de aport si valoarea neta contabila a bunului respectiv. Amortizarea se face pe durata previzibila in care bunul respectiv aduce valoare cumparatorului. 
Imobilizarile corporale - cuprind acele bunuri economice cu continut material (corporal) existente in activul patrimonial al intreprinderii.
In structura imobilizarilor corporale se cuprind doua categorii de bunuri: terenuri si mijloace fixe.
Terenurile - sunt evidentiate in contabilitate pe doua categorii: terenuri si amenajari de terenuri. In contabilitatea analitica terenurile sunt evidentiate prin urmatoarele categorii: terenuri agricole si silvice, terenuri fara constructii, terenuri fara zacaminte, terenuri cu constructii, alte terenuri.
Mijloacele fixe - sunt acele mijloace de munca considerate independente-obiect singular, sau complexul de obiecte ce se utilizeaza ca atare si care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: are o valoare de intrare mai mare decat valoarea stabilita de lege si o durata normala de utilizare mai mare de un an.


Fisiere in arhiva (7):

 • Organizarea Contabilitatii Activelor Imobilizate Corporale
  • 01Coperta.doc
  • 02prima pag.doc
  • 04anexa01(registru-jurnal).doc
  • 05anexa02(note contabile).doc
  • 06anexa03(balanta).doc
  • 07bibliografie.doc
  • Organizarea Contabilitatii Activelor Imobilizate Corporale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!