Organizarea Contabilitatii Cheltuielilor, Veniturilor si Rezultatelor la Societatea Comerciala Magnet SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
DELIMITARI PRIVIND CHELTUIELILE, VENITURILE SI REZULTATELE INTREPRINDERII
1.1 Notiuni despre cheltuieli si venituri 3
1.2. Continutul si structura cheltuielilor, veniturilor si rezultatelor
1.2.1. Continutul si structura cheltuielilor 5
1.2.2. Continutul si structura veniturilor 6
1.2.3. Continutul contului de profit si pierdere 8
CAPITOLUL II
ORGANIZAREA CONTABILITATII CHELTUIELILOR, VENITURILOR SI REZULTATELOR
2.1. Sistemul de documente 11
2.2. Contabilitatea veniturilor si cheltuielilor 11
2.2.1. Contabilitatea cheltuielilor
2.2.1.1. Contabilitate cheltuielilor de exploatare 12
2.2.1.2. Contabilitatea cheltuielilor financiare 16
2.2.2. Contabilitatea veniturilor 17
2.2.2.1. Contabilitatea veniturilor din exploatare 18
2.2.2.2. Contabilitatea veniturilor financiare 20
2.2.2.3. Contabilitatea veniturilor extraordinare 22
CAPITOLUL III
CONTUL DE REZULTATE
3.1. Definirea notiunii de rezultat 23
3.2. Stabilirea bazei de calcul a impozitului pe profit 23
3.3. Modele de prezentare a contului de profit si pierdere 33
CAPITOLUL IV
STUDIU DE CAZ
4.1. Prezentarea societatii 39
4.2. Contabilizarea operatiunilor de venituri si cheltuieli 40
4.3. Inchiderea conturilor de cheltuieli si venituri 43
4.4. Stabilirea rezultatului fiscal si calculul impozitului pe profit 48
4.5. Contabilizarea si plata impozitului pe profit. Repartizarea profitului 50
CAPITOLUL V
CONCLUZII SI PROPUNERI 52
Anexe
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
DELIMITARI PRIVIND CHELTUIELILE, VENITURILE SI REZULTATELE INTREPRINDERII
1.1 Notiuni despre cheltuieli si venituri
Orice activitate desfasurata de o entitate, ocazioneaza consumuri de natura cheltuielilor de exploatare, financiare si extraordinare care se reflecta in contabilitate cu ajutorul conturilor din grupa 6.
Cheltuielile reprezinta descresteri de avantaje economice in cursul perioadei de gestiune, respectiv diminuari de active sau cresteri de datorii, care au ca rezultat diminuarea capitalurilor proprii sub alte forme decat retragerile/distribuirile de capital.
Definitia cheltuielilor include pierderile, precum si celelalte cheltuieli care apar in procesul desfasurarii activitatilor curente ale intreprinderi, include costul vanzarilor, salariile si amortizarea. Ele se regasesc, de obicei, sub forma iesirilor sau scaderii valorii activelor, cum ar fi numerarul sau echivalentele de numerar, stocurile si imobilizarile corporale.
Pierderile reprezinta alte elemente care corespund definitiei cheltuielilor si care pot aparea sau nu pe parcursul desfasurarii activitatilor curente. Pierderile reprezinta diminuari ale beneficiilor economice si din acest punct de vedere nu difera ca natura de alte tipuri de cheltuieli. Prin urmare, ele sunt considerate ca structura distincta.
In categoria pierderilor sunt incluse, de exemplu, cele rezultate din dezastre, cum ar fi inundatiile si incendiile, precum si cele rezultate din cedarea activelor imobilizate. De asemenea, definitia cheltuielilor include in pierderile nerealizate, cum ar fi cele rezultate din cresterea cursului de schimb valutar in cazul unor imprumuturi pe care intreprinderea le-a contractat in valuta. De obicei, in contul de profit si pierdere, prezentarea pierderilor se efectueaza distinct, datorita importantei cresterii existentei si valorii acestora in procesul decizional. Pierderile sunt raportate, de regula, la valoarea neta, exclusiv veniturile aferente.
Veniturile sunt cresteri de avantaje economice in cursul perioadei de gestiune, respectiv cresteri de active sau diminuari de datorii, care au ca rezultat cresterea capitalurilor proprii, sub alte forme decat aporturile de capital.
Veniturile includ atat sumele sau valorile incasate sau de incasat in nume propriu din activitati curente, cat si castigurile din orice alte surse. Trebuie facuta, deci, distinctia dintre venituri si castiguri, desi ambele se regasesc in acelasi segment al contului de profit si pierdere. Astfel, ca urmare a compensarii efectelor (sume de bani primite) cu eforturile corespunzatoare (costul bunului). De regula, castigurile sunt prezentate distinct in contul de profit si pierdere.
Castigurile reprezinta alte elemente care corespund definitiei veniturilor si pot aparea sau nu ca rezultat al activitatii curente a intreprinderii. Castigurile reprezinta cresteri ale beneficiilor economice si, din acest punct de vedere, nu difera ca natura de veniturile din activitatea curenta. Prin urmare castigurile nu sunt privite ca structuri separate.
Castigurile includ, de exemplu, sumele rezultate in urma cedarii activelor imobilizate. Definitia veniturilor include, totodata, si castigurile nerealizate, de exemplu cele rezultate din evaluarea "altor titluri de plasament" reflectate in contul 5081, si cele rezultate din cresterea valorii contabile a activelor imobilizate. Prezentarea castigurilor in contul de profit si pierdere se realizeaza, de obicei, distinct, deoarece cunoasterea existentei acestora este importanta pentru procesul decisional. Castigurile sunt prezentate, de regula, la valoarea neta, exclusiv cheltuielile aferente.
Veniturile pot fi utilizate pentru achizitionarea de active sau pentru cresterea valorii deferitelor tipuri de active fie prin reparatii capitale ale acestora, fie doar prin inlocuirea anumitor piese ce duc la cresterea parametrilor tehnici.
1.2. Continutul si structura cheltuielilor, veniturilor si rezultatelor
1.2.1Continutul si structura cheltuielilor
Procesul de productie si desfacere a bunurilor materiale, de executare de lucrari si prestari servicii necesita utilizarea factorilor de productie (in general pamantul, capitalul si munca), respectiv consumarea acestora.
Consumul si platile privind factorii de productie, efectuate de o unitate poarta denumirea de cheltuieli.
Cheltuielile intreprinderii reprezinta sumele sau valorile platite, sau de platit pentru: consumurile de bunuri materiale, plata lucrarilor executate si servicii prestate de terti, cheltuielile cu personalul angajat, plata unor obligatii legale sau contractuale si alte cheltuieli sau plati efectuate. Pentru determinerea rezultatelor exercitiului financiar, in cadrul cheltuielilor se mai cuprind: amortizarile si provizioanele constituite, precum si valoarea contabila a activelor cedate, distruse sau disparute.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea Contabilitatii Cheltuielilor, Veniturilor si Rezultatelor la Societatea Comerciala Magnet SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!