Organizarea Contabilitatii in Cadrul SC Poldo Food SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
CAP 1. PREZENTAREA SOCIETATII S.C. POLDO FOOD S.R.L. 7
1.1.SCURT ISTORIC 7
1.1.1 DATE DE IDENTIFICARE 7
1.1.2 OBIECTUL DE ACTIVITATE 7
1.1.3 CAPITALUL SOCIAL 7
1.1.4 ORGANIZARE 8
1.2. STRUCTURA ORGANIZATORICA SI OPERATIONALA 8
1.2.1 STRUCTURA ORGANIZATORICA 8
1.2.2 STRUCTURA OPERATIONALA A FIRMEI 9
1.3. MEDIUL AMBIANT AL SOCIETATII 10
1.4. POTENTIALUL COMERCIAL AL SOCIETATII 12
1.5. PRINCIPALII INDICATORI ECONOMICO-FINANCIARI 15
CAP.2. DELIMITARI PRIVIND STOCURILE 17
2.1. DEFINITIA, CARACTERISTICILE SI PRINCIPALELE STRUCTURI ALE STOCURILOR 17
2.1.1 STRUCTURA STOCURILOR 17
2.1.2. OBIECTIVELE CONTABILITATII STOCURILOR 18
2.2. INREGISTRAREA, COSTUL SI EVALUAREA STOCURILOR IN CONTABILITATE 20
2.2.1.INREGISTRAREA STOCURILOR 20
2.2.2.COSTUL STOCURILOR 20
2.2.3 EVALUAREA STOCURILOR 23
2.3. ORGANIZAREA SISTEMULUI INFORMATIONAL CONTABIL AL STOCURILOR 25
2.4. DOCUMENTE FOLOSITE PENTRU EVIDENTA STOCURILOR 26
2.5.ORGANIZAREA CONTABILITATII ANALITICE A STOCURILOR 27
2.6.ORGANIZAREA CONTABILITATII SINTETICE A STOCURILOR 29
2.7. CONTABILITATEA MARFURILOR SI A DIFERENTELOR DE PRET LA MARFURI: 31
CAP.3. NOTIUNI TEORETICE REFERITOARE LA CONTRACTUL DE COMODAT 37
3.1. CARACTERELE JURIDICE ALE COMODATULUI 37
3.2. CONDItIILE ESENtIALE CARE STAU LA BAZA UNUI CONTRACT DE COMODAT 38
3.2.1. OBIECTUL COMODATULUI 38
3.2.2. DREPTUL TRANSMIS 39
3.2.3. CAPACITATEA PARTILOR 39
3.3. EFECTELE CONTRACTULUI DE COMODAT 39
3.3.1. OBLIGATIILE COMODATARULUI 39
3.3.2. OBLIGATIILE COMODANTULUI 40
3.3.3. EFECTELE COMODATULUI ASUPRA TERTILOR 40
3.3.4. STINGEREA EFECTELOR COMODATULUI 41
3.4. TRATAMENTUL OBIECTELOR CONTRACTULUI DE COMODAT IN CONTABILITATE 42
CAP.4. STUDIU DE CAZ LA S.C. POLDO FOOD S.R.L. 43
4.1. ORGANIZAREA CONTABILITATII STOCURILOR DE MARFURI LA SOCIETATEA COMERCIALA S.C.POLDO FOOD S.R.L. 43
4.2. OPERATII CU STOCURI LA SOCIETATEA COMERCIALA S.C. POLDO FOOD S.R.L. 44
4.2.1. TIPOLOGIA OPERATIILOR PREZENTATE 44
4.2.2. PREZENTAREA OPERATIILOR LA UNITATATEA STUDIATA 44
CONCLUZII SI PROPUNERI 53
BIBLIOGRAFIE 55
ANEXE 57


Extras din licenta Cum descarc?

In lucrarea ,,Tratat de contabilitate in partida dubla" Luca Paciolo definea in 1497 pentru prima data contabilitatea, ca fiind ,,tot ceea ce dupa parerea negustorului ii apartine pe lume, precum si toate afacerile mari si marunte in ordinea in care au avut loc".
Mai tarziu, in 1921, I.Fr.Schar, in lucrarea ,,Buchhaltung und Bilanz", definea contabilitatea ca fiind ,,judecatorul nepartinitor al trecutului, ghidul necesar al prezentului si consilierul indispensabil al viitorului in fiecare intreprindere".
Evolutia contabilitatii in timp a urmat o linie ascendenta, dar oscilatorie cu privire la caracterul sau natura sa, intre mai multe concepte sau teorii: o simpla tehnica de inregistrare, o stiinta, o arta, un mecanism de functionare independent sau un auxiliar al altora, etc. Este semnificativ de remarcat faptul ca toate lucrarile de specialitate aparute in secolul XX considera contabilitatea ca o stiinta exacta, sesizand existenta si particularitatile celor doua laturi ale contabilitatii, insistand asupra necesitatii de a nu se confunda stiinta contabilitatii, care cuprinde principiile si metodele de lucru ale acestei discipline, cu tehnica contabila privitoare la modul de efectuare a inregistrarilor.
Mediul economic al Romaniei dupa 1990 era caracterizat de aparitia numeroaselor societati cu profil comercial al caror obiect de activitate era reprezentat in totalitate sau partial de comercializarea marfurilor. Societatile cu profil comercial au rolul de intermediar intre producatori si consumatori.
Circulatia marfurilor consta in trecerea bunurilor materiale de la unitatile producatoare la cele de comert si de aici la consumatorii finali.
Actuala dezvoltare a economiei a impus intercalarea intre consumatori si producatori, a unor agenti economici, specializati, care formeaza reteaua unitatilor comerciale cu ridicata si cu amanuntul.
Circuitul bunurilor materiale parcurge urmatoarele etape: aprovizionarea, stocarea si vanzarea.
Contabilitatea ca disciplina, aloca un capitol aparte aprovizionarii, stocarii, desfacerii de marfuri, a modului cum aceste operatii economice sunt reflectate in evidenta contabila.
Lucrarea de fata ,,Organizarea contabilitatii in cadrul S.C. POLDO FOOD S.R.L." este menita sa realizeze o imagine de ansamblu a circulatiei marfurilor sub aspect teoretic si sub aspect practic.
Consider contabilitatea stocurilor si a ambalajelor ca fiind o activitate importanta in cadrul unei societati comerciale care activeaza in domeniu distributiei. Am ales sa tratez aceasta tema deoarece contabilitatea stocurilor de marfuri si ambalaje reprezinta o activitate importanta, ce trebuie realizata dupa anumite criterii de eficienta si eficacitate, aceste criterii fiind indispensabile unei bune organizari si gestiuni a stocurilor si ambalajelor in cadrul societatii comerciale 
Prezenta lucrare se doreste a fi o imagine fidela atat teoretica cat si practica a contabilitatii stocurilor de marfuri si ambalaje in cadrul S.C. POLDO FOOD S.R.L. 
CAP 1. PREZENTAREA SOCIETATII S.C. POLDO FOOD S.R.L.
1.1.SCURT ISTORIC
In 26.03.2010 ia fiinta S.C JESOL DOLCE RO S.R.L avand un singur asociat in persoana doamnei Frunze Nadejda. S.C. JESOL DOLCE RO S.R.L. are ca principal obiect de activitate "comertul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun".
In data de 09.06.2010 SC GREEN BRAND SRL devine asociat cu drepturi egale in cadrul SC JESOL DOLCE RO SRL.
Ulterior, la data de 04 ianuarie 2011 societatea comerciala Jesol Dolce isi schimba numele in SC POLDO FOOD SRL care are ca obiect de activitate urmatoarele domenii declarate: servicii, comert, import, export.
1.1.1 DATE DE IDENTIFICARE
SC POLDO FOOD SRL este persoana juridica, fiind organizata sub forma de societate comerciala cu raspundere limitata avand ca asociati persoana fizica Frunze Nadejda si persoana juridica SC GREEN BRAND SRL.
- Adresa: Loc. Lugoj, Str. 13 Decembrie, nr.36, incaperea 5, jud. Timis 
- Telefon: 0040 256 332282
- Fax: 0040 256 332283
- Web: www.poldofood.com
- E-mail: office@poldofood.com 
- Administrator: Frunze Nadejda 
1.1.2 OBIECTUL DE ACTIVITATE
S.C. POLDO FOOD S.R.L. isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane, contractul de societate si cu statutul sau, avand ca principale obiecte de activitate, urmatoarele:
a) domeniile principale de activitate ale firmei sunt: servicii, comert, productie, import-export.
b) activitatea principala este clasificata de codul CAEN Rev.2. in grupa 463, clasa 4639- Comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun
In prezent S.C. POLDO FOOD S.R.L. importa produse de patiserie congelate din Italia si ulterior le comercializeaza pe piata din Romania.
Incepand cu luna martie 2011 a realizat investitii substantiale in ceea ce priveste tehnologia de productie, aceasta deoarece obiectivul principal al societatii este renuntarea totala la importurile din Italia si acoperirea tuturor comenzilor din productia proprie.


Fisiere in arhiva (17):

  • Organizarea Contabilitatii in Cadrul SC Poldo Food SRL
    • ANEXE
      • 4-27-2011 10;02;51 PM.JPG
      • 7-5-2011 7;11;14 PM.JPG
      • 7-5-2011 7;13;55 PM.JPG
      • 7-5-2011 7;14;00 PM.JPG
      • 7-6-2011 11;20;52 AM.JPG
      • BON CONSUM DEGUSTARE.pdf
      • comANDA MARFURI.pdf
      • FACTURA FISCALA JESOL.jpg
      • FACTURA IESIRE.pdf
      • FACTURA PROFORMA JESOL.jpg
      • nota de receptie.pdf
      • op.pdf
      • PROCES VB DARE IN FOLOSINTA.pdf
    • anexe.docx
    • cuprins.docx
    • lucrare licenta finala.doc
    • primele pag.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!