Organizarea Contabilitatii in Partida Simpla la PFA

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
CADRUL LEGAL SI DE REGLEMENTARE A DOMENIULUI CONTABILITATII
1.1 ORDONANTA DE URGENTA nr. 44/2008 din 16 aprilie 2008
privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale 2
1.2. Dispozitii generale 3
1.3. Inregistrarea si autorizarea functionarii 4
1.4. Regimul juridic al PFA 12
1.6. Regimul juridic al intreprinderii familiale 13
1.7. Dispozitii finale 16
CAPITOLUL II
ORGANIZAREA CONTABILITATII IN PARTIDA SIMPLA
2.1. Organizarea evidentei contabile in partida simpla 21
2.2. Norme generale privind documentele justificative si financiar-contabile 22
2.3.Norme privind inregistrarea veniturilor 27
2.4. Norme privind evidentierea cheltuielilor 29
CAPITOLUL III
STUDIU DE CAZ PRIVIND CONTABILITATEA PFA
3.1. Studiu de caz privind contabilitatea P.F.A 35
Concluzii 51
Anexe 52


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Mi-am ales ca tema << Organizarea contabilitatii in partida simpla la P.F.A. >>, fiind cea mai apropiata in domeniul in care eu lucrez, am un P.F.A, cu domeniul de activitate vanzarea produselor alimentare si nealimentare si m-am hotarat sa-mi aprofundez cunostintele in acest domeniu.
Lucrarea mea este stucturata pe trei capitole, care inglobeaza in ea fiecare etapa a conducerii contabilitatii unei P.F.A.,. Incepand cu descriere contabilitatii in partida simpla, legile si ordonante prin care sunt autorizate persoanele fizice, pentru a putea produce efecte de comert. In capitolul doi am prezentat organizarea evidentei contabile in partida simpla, norme generale privind documentele justificative si financiar-contabile, norme privind evidenta cheltuielilor si inregistrarea veniturilor, prezentand cheltuielile deductibile si cele nedeductibile.
In capitolul trei voi face o prezentare mai amanuntita a tuturor registrelor contabile pentru intocmirea contabilitatii in partida simpla, cu obiect de activitate vanzarea cu amanuntul a produselor alimentare si nealimentare, fiind vanzare cu amanuntul nu se intcmesc facturi si chitante vanzarea se face in baza bonului de casa.
In urma parcurgerii materialului bibliografic, am constatat ca reflectarea reala si oportuna a patrimoniului unei P.F.A. se poate realiza numai cu ajutorul unui sistem contabil bine organizat, care sa tina seama, in primul rand, de legislatia economica nationala si, in al doilea rand, de particularitatile concrete ale intreprinderii in functie de domeniul de activitate si de specificul acesteia.
LISTA ABREVIERILOR
P.F.A. persoana fizica autorizata
HG = Hotararea de Guvern
M.Of. = Monitorul Oficial
nr. = numarul
O. = ordinul
OG = Ordonanta de Guvern
OMF sau Ordinul MF = Ordinul Ministerului Finantelor
OMFP = Ordinul Ministerului Finantelor Publice
OUG = Ordonanta de Urgenta a Guvernului
CAPITOLUL I
CADRUL LEGAL SI DE REGLEMENTARE A DOMENIULUI CONTABILITATII
1.1 ORDONANTA DE URGENTA nr. 44/2008 din 16 aprilie 2008
privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale
Avand in vedere ca Legea nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent, cu modificarile si completarile ulterioare, a condus la disfunctionalitati in activitatea de autorizare, prevederile sale fiind interpretate in mod diferit de autoritatile publice locale desemnate cu aplicarea lor, pasii care trebuie parcursi de catre solicitanti diferind de la o primarie la alta, luand in considerare ca Legea nr. 300/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede obligativitatea parcurgerii unei
proceduri de inregistrare in registrul comertului, in procedura emiterii autorizatiei de catre autoritatile publice locale, prezentul act normativ conduce la reducerea birocratiei, combaterea coruptiei si la scurtarea termenelor de eliberare a autorizatiilor, intrucat cuprinde dispozitii care conduc la simplificarea procesului de autorizare si inregistrare a celor care doresc sa desfasoare o activitate economica in una dintre cele mai simple forme ale acesteia, fiind stabilite criterii care nu lasa loc interpretarii arbitrare si fiind mutata procedura de autorizare si inregistrare in intregime la registrul comertului, ceea ce scurteaza etapele pe care trebuie sa le parcurga un solicitant si vine in intampinarea acestuia cu personal calificat si cu o procedura care deja si-a dovedit eficienta in cazul societatilor comerciale.
In conditiile in care absenta unor masuri active de stimulare a mediului de afaceri, inclusiv prin reducerea procedurilor administrative, si de creare a noi locuri de munca conduce la prejudicierea dezvoltarii durabile si sustenabile a Romaniei si la incetinirea ritmului de crestere economica, tinand cont de faptul ca autorizatiile care intra in acest moment sub incidenta dispozitiilor Legii nr. 300/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, acopera domenii de o deosebita importanta sociala si economica, mentinerea dificultatilor actuale de aplicare a procedurii de autorizare putand genera grave disfunctionalitati in desfasurarea normala a respectivelor activitati, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.
1.2. Dispozitii generale 
(1) Prezenta ordonanta de urgenta reglementeaza accesul la activitatea economica, procedura de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii si regimul juridic al persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si al intreprinderilor individuale si familiale.
(2) Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica profesiilor liberale, precum si acelor activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale.
(3) Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica acelor activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte
interdictii.
(4) Activitatile de formare profesionala prin ucenicie la locul de munca se autorizeaza in conditiile legii speciale.
(5) Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica in cazul serviciilor prestate in contextul libertatii de prestare transfrontaliera a serviciilor, astfel cum este ea prevazuta la art. 49 din Tratatul de instituire a Comunitatii Europene *1)
In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) activitate economica - activitatea agricola, industriala, comerciala, desfasurata pentru obtinerea unor bunuri sau servicii a caror valoare poate fi exprimata in bani si care sunt destinate vanzarii ori schimbului pe pietele organizate sau unor beneficiari determinati ori determinabili, in scopul obtinerii unui profit;
b) Codul CAEN - Clasificarea activitatilor din economia nationala, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997 privind aprobarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu modificarile ulterioare.


Fisiere in arhiva (3):

  • Organizarea Contabilitatii in Partida Simpla la PFA
    • bibliografie.doc
    • cuprins.doc
    • Organizarea Contabilitatii in Partida Simpla la PFA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!