Organizarea contabilității produselor la SC Mondial SRL

Cuprins licență

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I PREZENTAREA S.C. MONDIAL. S.R.L. TARGOVISTE 5
1.1 Caracteristici ale S.C. MONDIAL S.R.L. Targoviste 5 4
1.2 Piata produselor de cofetarie 7
CAPITOLUL II ORGANIZAREA CONTABILITATII SINTETICE SI ANALITICE. 10
2.1. Aspecte teoretice privind contabilitatea produselor la S.C. MONDIAL S.R.L. 10
2.2 Particularitati privind organizarea sintetica si analitica a contabilitatii produselor la S.C. MONDIAL S.R.L. Targoviste 13
2.3. Evaluarea stocurilor 15
2.4. Exemplificarea contabilizarii operatiilor privind produsele la S.C. MONDIAL S.R.L. 18
CAPITOLUL III ANALIZA GESTIUNII STOCURILOR LA S.C. MONDIAL S.R.L.. 45
3.1 Analiza eficientei gestiunii stocurilor 45
3.2 Analiza stocului de siguranta 47
CONCLUZII 49
BIBLIOGRAFIE 50


Extras din licență

Introducere
Aceasta lucrare are la baza documentarea atat la nivel teoretic cat si la nivel practic, la societatea comerciala cu activitate de productie, S.C. Mondial S.R.L, are ca scop evidentierea importantei gestiunii stocurilor intr-o entitate si contributia acestora la realizarea cifrei de afaceri, contabilitatea stocurilor fiind cea care prezinta intr-o mare masura activitatea firmei, fie daca aceasta este de productie sau nu. 
Stocurile si productia in curs de executie sunt o componenta importanta din categoria activelor circulante. Purtand denumirea de active circulante materiale , acestea sunt constituite din ansamblul bunurilor si serviciilor cu scopul vanzarii acestora in starea lor initiala, dupa ce sunt prelucrate in procesul de productie, cat si cu scopul consumului acestora la prima utilizare. 
Aceasta lucrare numita "Organizarea contabilitatii produselor la S.C. MONDIAL S.R.L. " are rolul de a contura importanta stocurilor prin prezentarea acestora pe baza studiului de caz realizat la societatea mentionata.
Lucrarea este impartita in 3 capitole care trateaza atat teoretic, cat si practic, situatiile financiare.
Primul capitol descrie societatea care sta la baza elaborarii acestei lucrari, continand informatii furnizate de aceasta. 
Al doilea capitol se numeste "Organizarea contabilitatii sintetice si analitice" si este impartit in 3 subcapitole, unul din ele prezentand aspecte teoretice privind organizarea contabilitatii sintetice si analitice al produselor, al doilea subcapitol prezentand metodele de evaluare ale stocurilor si metodele de organizare ale acestora, iar al treilea subcapitol contine studiul de caz privind stocurile la S.C. MONDIAL S.R.L. Targoviste.
Al treilea capitol numit "Analiza gestiunii stocurilor la S.C. MONDIAL S.R.L. Targoviste", in care se determina eficienta gestiunii stocurilor prin calcularea vitezei de rotatii a stocurilor atat in numar de rotatii cat si in zile si este analizat stocul de siguranta prin calcularea stocului ?. 
CAPITOLUL I . PREZENTAREA S.C. MONDIAL S.R.L. TARGOVISTE
1.1. Caracteristici ale S.C. MONDIAL S.R.L. Targoviste
Scurt istoric
Societatea S.C. Mondial S.R.L. a fost infiintata in anul 1991, in Targoviste si are ca activitate principala fabricarea produselor din cacao, a produselor zaharoase si a ciocolatei" , cod CAEN 1082 cod si CAEN 5610 pentru fabricarea produselor fast-food si restaurante. 
Activitatea firmei creste de la an la an, diversificand gama de produse fabricate, promovand in acelasi timp produse noi care inregistreaza cote mari in vanzari inca de la lansare, cum ar fi produsele de cofetarie si restaurant , specialitatile casei. In acest sens, un aport deosebit il are experienta in domeniu a membrilor conducerii firmei care asigura un management corespunzator si a personalului de baza , productiv care da dovada de profesionalism. 
Forma juridica de constituire este Societate cu Raspundere Limitata constituita potrivit legii nr.31/1990. 
Capitalul social este in intregime particular si detinut in intregime de cei doi asociati ai societatii. Capitalul social este in valoare de 21.000 lei, fiind impartit in 2100 parti sociale a cate 10 lei fiecare, intre cei asociati , astfel:


Fisiere în arhivă (1):

  • Organizarea contabilitatii produselor la SC Mondial SRL.docx

Imagini din acest licență

Bibliografie

1. Larisa Elena Preda, Ileana Iulia Istudor, Florina Mocanu -  "Fiscalitatea in Romania", Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2017
2. Luiza Ionescu -  "Analiza economico-financiara", Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2016
3. Nicolae Todea - "Teorie contabila si raportare financiara" , Ed. Aeternitas, 2009
4. Violeta State, Cristina Maria Voinea, Loredana Cristina Tanase -  "Contabilitatea financiara a societatilor comerciale. Elemente de terorie si aplicatii practice" , Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2017
5. Violeta State, Cristina Maria Voinea, Loredana Cristina Tanase -  "Bazele contabilitatii de la principii la tehnici si metode", Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2016
6. www.ceccar.ro
7. www.mfinante.ro


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!