Organizarea Evidentei si Contabilitatii Salariilor la SC Turism Banatul SA

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere. 4
1. Definirea sistemului de salarizare. 5
1.1. Piata muncii. Ocuparea fortei de munca. 5
1.1.1. Munca. 5
1.1.2. Oferta si cererea de munca. 6
1.2. Salariul. Venitul fundamental. 7
1.2.1. Formele de salarizare. 7
2. Principiile sistemului de salarizare. 12
2.1. Consideratii introductive. 12
2.1.1. Principiul descentralizarii salarizarii si al liberalizarii salariului. 13
2.1.2. Principiul negocierii salariilor. 13
2.1.3. Principiul salarizarii an functie de posibilitatile financiare ale angajatorului. 16
2.1.4. Principiul salarizarii in raport cu pregatirea, clarificarea si competenta profesionala 17
2.1.5. Principiul salarizarii dupa importanta muncii si complexitatea lucrarilor efectuate. 17
2.1.6. Principiul salarizarii dupa rezultatele muncii. 18
2.1.7. Principiul salarizarii in raport cu conditiile de munca. 18
2.1.8. Principiul salarizarii in conditii de protectia sociala. 19
2.1.9. Principiul confidentialitatii. 19
3. Norme metodologice de utilizare a conturilor contabile. 20
4. Organizarea evidentei si contabilitatii salariilor la S.C. Turism Banatul S.A. 26
4.1. Prezentarea generala a S.C.Turism Banatul S.A. 26
4.1.1. Elementele generale de identificare. 26
4.1.2. Scurt istoric. 26
4.1.3. Serviciile prestate. 26
4.1.4. Situatia patrimoniala a societatii. 28
4.2. Principalii furnizori, clienti si concurenti la S.C. Turism Banatul S.A. 30
4.2.1. Furnizorii. 30
4.2.2. Clientii. 30
4.2.3. Concurentii. 30
4.3. Contabilitatea decontarilor cu personalul. Documente de evidenta a obligatiilor fata de personal. 31
4.3.1. Foaia colectiva de prezenta. 31
4.3.2. State de salarii. 31
4.3.3. Certificat de concediu medical. 32
4.3.4. Inregistrarea in contabilitate a salariilor. 34
4.4. Documente de evidenta a obligatiilor fata de bugetul statului. 43
4.4.1. Declaratie privind Fondul pentru ajutor de somaj ( A1, A2 ). 43
4.4.2. Declaratie privind evidenta nominala a asigurarilor si obligatiilor de plata de catre bugetul asigurarilor sociale (CAS 11,67 %). 45
4.4.3. Declaratie privind obligatiile de plata la Fondul de asigurari de sanatate. 50
4.4.4. Lista persoanelor care solicita vignete. 51
4.5. Fisele fiscale. 51
4.5.1. Fisa fiscala 1 ( FF 1 ). 52
4.5.2. Fisa fiscala 2 ( FF 2 ). 53
Concluzii si propuneri. 54
Anexe. 57
Bibliografie. 63


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Potrivit Legii Contabilitatii 82/1991 obligatia organizarii si conducerii contabilitatii proprii revine: regiilor autonome, societatilor comerciale, institutiilor publice, unitatiilor cooperatiste asociatiilor si celorlalte persoane juridice, precum si persoanelor fizice care au calitate de comerciant. (art .1)
Lucrarea de diploma cuprinde mai multe capitole si anume: Definirea sistemului de salarizare; Principiile de salarizare; Norme metodologice de utilizare a conturilor contabile; Contabilitatea decontarilor cu personalul.
Intre unitatile economice si angajatii sai se incheieun contract social, prin care personalul se obliga sa desfasoare activitatile, muncile stipulate in general prin contract, iar pe de alta parte agentul economic se obliga sa-i remunereze munca prestata.
Prin contract se stabilesc deci, in principiu, datorii pentru unitatiile economice de a remunera personalul pentru munca prestata.
Prin lege sunt stabilite de asemenea in ce conditii personalul poate beneficia de ajutoare materiale, de cote parti din profitul realizat de unitate, care reprezinta si ele datorii fata de personal.
Strans legat de aceste datorii fata de personal, pe baza legala sunt stabilite si alte obligatii ale unitatii de a suporta din propriile resurse anumite contributii pentru formarea unor fonduri de asigurare sociala si protectie sociala, precum si pentru alte scopuri sociale.
Contabilitatea ca instrument principal de cunoastere, gestiune si control al patrimoniului si al rezultatelor obtinute, trebuie sa asigure: 
inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la situatia patrimoniala si rezultatele obtinute atat pentru necesitatile proprii ale persoanelor amintite in art. 1 cai si in relatiile acestora cu asociatii sau actionarii, clientii, furnizorii, bancile, organele fiscale si alte persoane juridice si fizice;
controlul operatiunilor patrimoniale efectuate si al procedeelor de prelucrare utilizate, precum si exactitatea datelor contabile furnizate; 
furnizarea informatiilor necesare stabilirii patrimoniului national, executiei bugetului public national, precum si intocmirii balantelor financiare si a bilantului pe ansamblul economiei nationale.
Contabilitatea se tine in limba romana si in moneda nationala. Documentele justificative care stau la baza inregistrarii in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, ori inregistrat in contabilitate dupa caz.
Persoanele prevazutela art.1 au obligatia sa efectueze inventarierea generala a patrimoniului: la inceputul activitatii, cel putin o data pe an pe parcursul functionarii sale; in cazul fuzionarii sau incetarii activitatii precum si in alte situatii prevazute de lege.
Raspunderea pentru organizarea si tinerea contabilitatii, potrivit prevederilor prezentei legi, revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane, care au obligatia gestionarii patrimoniului.
1. DEFINIREA SISTEMULUI DE SALARIZARE
1.1. PIATA MUNCII. OCUPAREA FORTEI DE MUNCA
Pe baza metodologiei generale de abordare si de tratare a mecanismelor pietelor si ale preturilor in general, in capitolul de fata se analizeaza piata muncii, ca piata specifica. Cererea si oferta resurselor de munca sunt tratate ca variabile dependente de diferiti factori, indeosebi fata de nivelul si dinamica salariilor. Se stie ca piata muncii se structureaza si functioneaza la nivelul unitatilor economice individuale, la cel al ramurilor si economiilor tarilor, ca si la nivel mondial. In acest capitol, problemele specifice ale pietei muncii sunt analizate cu precadere din unghi macroeconomice. 
1.1.1. MUNCA
Munca a fost factorul determinant in aparitia si dezvoltarea speciei umane si continua sa reprezinte o necesitate obiectiva pentru existenta si progresul societatii.
De la aparitia omului si pana in zilele noastre, munca, continutul si caracterul ei, regimul ei economic si juridic au cunoscut profunde transformari, fiecare oranduire punandu-si amprenta caracteristica asupra acesteia. Daca "homo faber" si urmasii lui imediati din epoca primitiva munceau pentru sine, pentru a-si asigura propria existenta si a familiilor lor, in urmatoarele oranduiri - sclavagista si feudala - munca a constituit secole de-a randul, o adevarata povara pentru o mare parte a membrilor societatii, obligati sa munceasca, alaturi si asemenea animalelor de povara, pentru propasirea stapanilor lor care dispuneau chiar si de viata si libertatea acestora. Desigur, si in aceste oranduiri, pentru munca depusa, cei in cauza primeau de la stapani mijloacele strict necesare existentei, dar nu ca o masura a muncii, ca un pret al ei, ci in scopul exclusiv al supravietuirii si al utilizarii lor ca unelte de productie.
Capitalismul a consacrat, printre alte drepturi si libertati, dreptul la munca si libertatea muncii, redandu-i omului care munceste demnitatea si transformand munca intr-o sursa de propasire a fiecaruia , principalul capital al omului. Este semnificativ de precizat in acest sens ca, inca din 1944, Constitutia Organizatiei Internationale a Muncii a fost completata prin Declaratia de la Philadelphia cu postulatul care afirma ca "munca nu este marfa".
Pe plan juridic, a fost institutionalizat un cadru normativ pe baza caruia munca pentru altul se presteaza in baza unui contract incheiat intre parteneri egali dintre care oferea munca sa, iar celalalt plata acesteia, in conditiile convenite la incheierea contractului.
Conceptul juridic de salariu a aparut la inceput ca un drept de creanta pentru munca depusa in temeiul unei conventii sinalagmatice si a fost plasat in dreptul comun al obligatilor.
Conventia partilor - concretizate prin persoana muncitorului si a patronului - era aceea care determina cuantumul salariului, natura sa si modalitatile de plata. In mod concret, salariul era determinat pe piata muncii, in raport cu valoarea obiectiva a prestatiei, calitatea si durata muncii, precum si cu cererea de muncitori si, uneori, cu personalitatea muncitorului.
Aceasta conceptie civilista, stabilea un raport de cauzalitate intre salariu si prestarea muncii, nasterea dreptului de creanta fiind conditionata direct de efectuarea contraprestatiei.
Dreptul muncii a dat de inteles mai larg si mai complex salariului, eliberandu-l de rigorile obiectiviste, specifice obligatiilor civile, legand definirea lui de caracteristicile contractului de munca. Astfel, salariul este considerat orice suma sau orice avantaj acordate in legatura cu activitatea (munca) prestata in cadrul unei intreprinderi in care este angajat muncitorul. 
De asemenea, sunt asimilate salariului sumele primite independent de prestatia efectiva a muncii si care pot fi considerate veritabile substituite de salariu: indemnizatii pentru concedii platite, indemnizatia de salariu complet in caz de boala sau chiar salariu de inactivitate in caz de somaj partial ori de impiedicarea a muncii din cauza unei greve.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea Evidentei si Contabilitatii Salariilor la SC Turism Banatul SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!