Organizarea si Conducerea Contabilitatii Stocurilor de Materii Prime Materiale si Marfuri - SC Conex SA

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 04
CAPITOLUL I
INFORMATII GENERALE PRIVIND SOCIETATEA ANALIZATA
1.1 ISTORIC 05
1.2 ORGANIZAREA ACTIVITATII UNITATII 08
CAPITOLUL II
ORGANIZAREA CONTABILITATII STOCURILOR
2.1. SISTEMUL DE DOCUMENTE PRIVIND CIRCULATIA STOCURILOR 10
2.2. ORGANIZAREA CONTABILTATII SINTETICE SI ANALITICE 14
CAPITOLUL III
STUDIU DE CAZ-ANALIZA STOCURILOR IN CADRUL FIRMEI 22
CAPITOLUL IV.
ANALIZA SISTEMULUI INFORMATIONAL A GESTIUNII STOCURILOR
4.1 SISTEMUL DE PRELUCRARE AUTOMATA A DATELOR,CALE PRINCIPALA DE ASIGURARE A GESTIUNII STOCURILOR 35
4.2. POSIBILITATI DE PERFECTIONARE A EVIDENTEI STOCURILOR CU AJUTORUL MIJLOACELOR AUTOMATE DE PRELUCRARE A DATELOR 37
CONCLUZII SI PROPUNERI 41
BIBLIOGRAFIE 46


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE :
Stocurile reprezinta cantitatile fizice de materiale de produse sau de marfuri necesare fiecarei faze a ciclului de exploatare (aprovizionare, productie, desfacere), pentru a asigura desfasurarea continua si ritmica a activelor de exploatare.
Caracterului continuu al productiei (sau al desfacerilor), i se opune, din motive economice, caracterul discontinuu al aprovizionarilor.
Din punct de vedere financiar, stocurile reprezinta alocare de capital ce nu poate fi recuperat pana cand aceste stocuri nu parcurg intregul ciclu de exploatare si sunt valorificate prin vanzarea si incasarea produselor, lucrarilor sau serviciilor realizate de intreprindere.
Lucrarea intitulata Metode si tehnici de evaluare si contabilizare a stocurilor in cadrul firmei este structurata pe trei capitole mari, impartite la randul lor in subcapitole, astfel incat sa se asigure o tratare judicioasa a tuturor aspectelor legate de contabilitatea stocurilor. Aceste capitole sunt:
Cap.I - Prezentarea firmei ce trateaza subiecte ca: istoricul firmei, obiectul de activitate, capitalul social si actiunile, conducerea si gestiunea societatii, structura fortei de munca;in care urmeaza a se efectua studiul de caz privind contabilitatea si analiza stocurilor.
Cap.II- Contabilitatea si analiza stocurilor cu referire la clasificarea si structura stocurilor, evaluarea stocurilor, contabilitatea stocurilor de natura materiilor prime, materialelor, produselor, marfurilor si a altor materiale consumabile;
Cap. III. Studiul de caz privind stocurile la firma, capitol care cuprinde analiza stocurilor si o
aplicatie in programul informatic folosit de aceasta societate.
Lucrarea se incheie cu -Concluzii si propuneri asupra temei alese.
CAPITOLUL I
INFORMATII GENERALE PRIVIND SOCIETATEA ANALIZATA
1.1.ISTORIC
Denumirea societatii comerciale analizate este S.C. "CONEX PRAHOVA" S.A. Aceasta este o persoana juridica romana, avand forma juridica de societate pe actiuni si desfasurandu-si activitatea in conformitate cu prevederile legislatiei comerciale si ale statutului sau.
Sediul societatii este in Romania, localitatea Ploiesti, strada Stefan cel Mare, nr. 12. Societatea poate avea reprezentante, agentii, birouri, sucursale, filiale, santiere (loturi), situate si in alte localitati din tara si strainatate, in spatii inchiriate sau spatiile proprii : spatiu str. Stefan cel Mare nr. 12, Ploiesti; spatiu str. Cuptoarelor, Ploiesti; spatiu str. Poligonului nr.1, Ploiesti; spatiu str. Fratiei nr. 1, Ploiesti; spatiu str. Avram Iancu nr.12, Sinaia; spatiu Soseaua Sinaia-Busteni (km. 126,8); spatiu comuna Podenii Noi, sat Valea Dulce, judet Prahova s.a.
Conform statutului sau, scopul societatii comerciale "CONEX PRAHOVA" S.A. este contractarea, executia si comercializarea constructiilor civile industriale, agricole si conexele acestora, precum si obtinerea profitului.
Obiectul de activitate al societatii se concretizeaza in :
Proiectarea, contractarea si executia constructiilor si conexelor acestora in tara si strainatate si comercializarea acestora in lei si valuta;
Prestari si intretineri in constructii, precum si prestari cu utilaje si mijloace de transport auto din dotare pentru persoane fizice si juridice;
Aprovizionarea, depozitarea si comercializarea materialelor de constructii;
Proiectarea, executia si comercializarea prefabricatelor, a constructiilor metalice si din lemn, pentru constructii si diverse;
Gospodarirea si cazarea in imobilele proprietate a societatii pentru personalul propriu si pentru terti;
Gospodarire, cazare, turism, activitati hoteliere si activitati social-cultural-artistice in caminul nr. 2, str. Bobalna Ploiesti, caminul din str. Avram Iancu nr. 12 Sinaia, in spatiile organizare de santier Piatra Arsa, pentru personalul propriu si pentru terti;
Alimentatia prin cantina-bufet si organizarea de festivitati, inclusiv gospodarie anexa in caminele proprietate a societatii, in spatiile organizare de santier si in depozit;


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si Conducerea Contabilitatii Stocurilor de Materii Prime Materiale si Marfuri - SC Conex SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!