Organizarea și optimizarea producției la SC Doly-Com SRL cu obiect de activitate producerea cărnii de bovine

Cuprins licență

Introduce 
Capitolul 1 -  Locul si rolul industriei alimentare in economia Romaniei 
1.1 -  Concepte de baza ale managementului produselor agroalimentare 
1.2 -  Definirea, locul, rolul si atributiile intreprinderii moderne de productie 
1.3 -  Industria de procesare, conservare a produselor din carne de bovina 
1.4 -  Stadiul cercetarilor in tehnologia de procesare si conservare a produselor din carne de bovina 
Capitolul 2 -  Analiza diagnostic la S.C. Doly-Com S.R.L 
2.1 -  Amplasarea adnimistrativa a obiectivului 
2.2 -  Disgnosticul tehnico-economic 
2.3 -  Capacitatea de productie 
2.4 -  Profilul de productie 
2.4.1-  Procedura realizata 
2.4.2 -  Productia prognozata prin metoda functiilor de productie 
2.5 -  Justificarea necesitatii si oportunitatile realizarii productiei proiectate 
Capitolul 3 -  Stabilirea amplasamentului unei intreptinderi agro-alimentare 
3.1 -  Etapele procesului de amplasare
3.2 -  Metode de amplasare 
3.3 -  Fundamentarea elaborarii planului general de organizare a intreprinderii 
3.4 -  Metode de dimensionare a suprafetelor punctului de productie 
Capitolul 4 -  Alegerea si descriere fluxului de productie si analiza factorilor de productie 4.1 -  Schema tehnologica si descrierea procesului 
4.2 -  Principalele caracteristici ale materiilor prime auxiliare si a produsului finit
Capitolul 5 -  Optimizarea proceselorde munca si de productie
5.1 -  Metode de optimizare a preturilor
5.2 -  Programare liniara
5.3 -  Metoda drumului critic
5.4. Arborele decizional
Concluzii si recomandari
Bibliografie


Extras din licență

Introducere
Managementul procesarii si conservarii productiei agricole s-a dezvoltat ca disciplina stiintifica relativ recenta, avand in vedere ca majoritatea intreprinderilor sunt confruntate intr-o masura tot mai mare pe piata interna si externa cu cerintele realizarii unor performante superioare sub raportul costurilor de productie, a termenelor de fabricatie, al calitatii, flexibilitatii, sub impactul cresterii continue a concurentei. In acest context, temele de programare, lansare si urmarire a productiei au constituit si continua sa reprezinte subiecte frecvent abordate in paginile literaturii de specialitate.
Structura productiei fiind adaptabila ti o rezultanta a cerintelor pietei reprezinta in fapt elementul care trebuie sa fie cel mai elastic. Volumul fizic al productiei poate ramane constant, insa structural ea se deplaseza frecvent catre produsele solicitate de piata si care in consecinta, pot fi valorificate la preturi reale mai mari, aspect deloc neglijabil in aportul formarii profitului.
Scopul acestei lucrari este de a oferi o analiza a proceselor de productiei utilizate de compania S.C. Doly-Com S.R.L. precum si analiza eficientei economice a proceselor de productie. Punctul de pornire al acestei lucrari a fost baza de cunostinte teoretice despre procesul de productie. Orice unitate de productie are ca obiectiv principal producerea de bunuri materiale si servicii care se realizeaza prin desfasurarea unor procese de productie. Astfel, pe parcursul acestei lucrari am determinat in ce masura a reusit compania. S.C. Doly-Com S.R.L. sa-si optimizeze productia, carei metode de organizare a productiei i-a acordat o importanta mai mare si care au fost efectele metodei aplicate. 
Carnea este un termen care defineste carnea ca atare si produsele din carne. In general carnea este constituita din musculatura scheletului animalelor cu portiuni de tesut conjunctiv si adipos (gras). In cadrul acestui termen nu sunt incluse maruntaiele, partile cornoase (copite, par, pene), tesuturile cartilaginoase si osoase. Dupa normele de igiena sanitar-veterinare carnea trebuie sa fi controlata inainte de consum de o persoana calificata. Dupa timpul de intrare in consum carnea poate sa fie carne proaspata sau carne conservata. Conservarea poate fi realizata prin temperatura ridicata (fierbere sau prajire), sau prin sarare, uscare si afumare. Carnea este diferita si dupa provenienta sa, dupa specia de animal din care se obtine dupa sacrificare.
In prezent, cea mai cunoscuta dieta bogata in carne este dieta Atkins, elaborata in anii 1970 de cardiologul Robert Atkins. In anul 2001, organizatia American Heart Association a lansat un anunt public in care dieta Atkins era criticata pentru eliminarea unor surse necesare de substante nutritive din alimentatie, subliniind ca persoanele care urmeaza aceasta dieta ,,sunt supuse riscului de a nu obtine toate vitaminele si mineralele necesare si totodata risca sa sufere de probleme cardiace, renale, osoase si de anomalii ale ficatului". 
Pe viitor, se estimeaza ca va fi imposibil ca agricultura moderna sa livreze necesarul de alimente pentru 10 miliarde de persoane, cati vom fi in cateva decenii. Cel putin, nu daca ei vor avea o dieta de tip occidental. Solutia ar fi ca oamenii sa treaca la un regim alimentar vegetarian. Oricum, toata lumea este de acord ca animalele crescute pentru hrana secatuiesc apele planetei. Pe deasupra, ele mai si polueaza teribil. 
In anul 2020, consumul mediu de carne era de 53 kilograme pe an de persoana, fata de 34 kilograme in 1992
Capitolul 1 -  Locul si rolul industriei alimentare in economia Romaniei
1.1 -  Concepte de baza ale managementului produselor agroalimentare 
Industria alimentara este ramura cu cea mai larga arie de repartitie pe suprafata globului, fiind singura ramura industriala care nu lipseste in niciun sat, chiar daca uneori este vorba de o dezvoltare rudimentara. Pentru un numar mare de state in curs de dezvoltare, industria alimentara detine locul principal in volumul total al industriei.
Industria alimentara asigura pastrarea si conservarea produselor alimentare, avand ca scop, perfectionarea continua a tehnicilor de prelucrare, dar si asigurarea calitatii superioare a produselor.
Indiferent de teoriile economice acceptate de-a lungul timpului, stiinta economica pune in evidenta importanta industriilor agroalimentare si agroindustriale in antrenarea ramurilor din amonte si din avalul agriculturii in demarajul economic, relevand rolul central al acestora in dezvoltarea tarilor care poseda oportunitati pentru expansiunea sectorului agricol si industrial -  materii prime si forta de munca relativ ieftina.
Sectorul agroalimentar romanesc, vazut prin prisma a doar doua din componentele sale, agricultura si industria alimentara, detine un rol important in economia nationala, atat sub aspectul populatiei ocupate cat si al valorii adaugate create. Daca luam in considerare intreg sectorul agroindustrial, care include ca ramuri primare agricultura, silvicultura, pescuitul si exploatarea forestiera, impreuna cu industriile prelucratoare adiacente, este evident ca acesta detine circa jumatate din populatia ocupata si peste o treime din valoarea adaugata obtinuta. Dezavantajul este dat de faptul ca pozitia majoritara in aceste structuri revine ramurilor primare si in mod deosebit, agriculturii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Organizarea si optimizarea productiei la SC Doly-Com SRL cu obiect de activitate producerea carnii de bovine.docx

Imagini din acest licență

Bibliografie

1. Banu C. (coord), 2007 -  Calitatea si analiza senzoriala a produselor alimentare (Quality and sensorial analysis of food products). Editura Agir, Bucuresti.
2. Banu C. (coord), 2007 -  Suveranitate, securitate si siguranta alimentara (Food sovereignty and safety). Editura ASAB Bucuresti.
3. Banu C., Preda N., Vasu S., 1982 -  Produsele alimentare si inocuitatea lor (Food products and their innocuousness), Editura Tehnica, Bucuresti.
4. Banu, C., 2008 -  Tratat de industrie alimentara. Vol. I, Editura ASAB, Bucuresti.
5. Bondoc, I., 2007 -  Tehnologia si controlul calitatii laptelui si produselor lactate, Editura Ion Ionescu de la Brad, Iasi.
6. Bradatan, G., 2007 -  Siguranta alimentelor, Editura Ion Ionescu de la Brad, Iasi.
7. Cara, D. si Gheorghita, V., 2014 -  Siguranta alimentului, Revista Certind, nr. 1.
8. Condrea, E., Trasabilitatea -  cerinta pentru certificarea calitatii produselor si serviciilor, Universitatea Ovidius Constanta.
9. Derache R. et al., 1986 -  Toxicologie et securite des aliments. Technique et documentation-Lavoisier, Paris, 300-351.
10. Diaconescu, I., s.a., 2007 -  Merceologie alimentara. Calitate si siguranta, Editura Universitara, Bucuresti.
11. Fueriu T., 2001 -  Stocarea informatiei: codurile de bare, Calita.
12. Ioancea, L. si Kathrein, I., 1989 - Conditionarea si valorificarea superioara a materiilor prime animale in scopuri alimentare -  Tehnologii si instalatii, Editura Ceres, Bucuresti.
13. Mencinicopschi, G., s.a., 2005 - Siguranta alimentara - autenticitate si trasabilitate, Editura Mirton, Timisoara.
14. Mihaiu, R., s.a., Alimentary traceability- a necessity for Romania, Babes-Bolyai University Cluj-Napoca; http://conference.ubbcluj.ro/mccs/RePEc/bbu/wpaper/112-114.pdf
15. Motoiu, R., 1994 - Ingineria calitatii, Editura Chiminform Data S.A., Bucuresti.
16. Pop, C., 2009 -  Managementul calitatii, Editura Tipo Moldova, Iasi.
17. Savu C., Georgescu Narcisa, 2004 -  Siguranta alimentelor. Riscuri si beneficii (Food safety. Risks and benefits). Editura Semn E, Bucuresti.
18. Tofan Clemansa, 2001 -  Igiena si securitatea produselor alimentare (Food hygiene and safety). Editura Agir, Bucuresti.


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!