Paine Semialba

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
TEMA DE PROIECT:
- Sa se proiecteze o sectie de fabricare a painii semialbe cu o capacitate de productie de 10 tone/24 ore adoptand metoda directa de preparare a aluatului cu framantare intensiva.
- Prelucrarea aluatului se va face mecanizat iar coacerea in cuptoare rotative.
- Depozitarea painii se face in containere.
- Ca produs finit se obtine painea semialba de 0,500kg.
CAPITOLUL II
2.1.DENUMIREA OBIECTIVULUI PROIECTAT
Se proiecteaza fabrica de paine care are ca obiectiv obtinerea painii semialbe 0,500kg.
- Capacitatea fabricii 10 tone /24 ore;
- Prepararea painii prin metoda directa cu framantare intensiva;
- Coacerea se realizeaza in cuptoare rotative;
- Depozitarea in containere.
2.2.PROFILUL DE PRODUCTIE
Profilul finit al sectiei proiectate este painea semialba 0,500 kg cu caracteristicile din tabelul 1.
Principalele caracteristici ale produsului
Tabelul 1
Caracteristici Specificatii
Forma Lunga,cu 3 crestaturi
Lungime, [cm] 40-42
Latime, [cm] 12-14
Inaltime, [cm] 9-10
Umiditate miezului,% 42
Aciditatea,? A 5
Sectia proiectata lucreaza dupa reteta de fabricatie (tabelul 2), cu urmatoarele consumuri specifice (tabelul 3).
Reteta de fabricatie 
Materii prime si auxiliare si regim tehnologic U.M Cantitatea pentru o sarja de 100kg faina,
130kg proddus Cantitate pentru 100kg produs(200bucatii)
Total din care 
Total Maia fluida Aluat 
Faina semialba de grau kg 100.0 40.0 60.0 77.0
Drojdia comprimata kg 1.0 1.0 - 0.8
Sare kg 1.3 - 1.3 1.0
Apa l 59 50.0 9.0 4.5
Durata framantarii min 20-26 10-12 12-14 in functie de tipul malaxorului si calitatea fainii
Durata fermentarii min 40-470 360-420 40-50
Temperatura semifabricatelor 0C - 29...31 30-51
Durata reframantarii Min 1 - In functie de tipul calitatii aluatului, dupa 30-40min de framantare
Aciditatea 0A - 2.5-3.5 2-2.5
Durata dospirii min 50-55 - 50-55 in mediul cu t0 de 35-400C
Aciditatea bucatilor de aluat 0C - - 3-3.5
Durata coacerii min 25-30 - 
Temperatura de coacere 0C 260-270 - 
Tabelul 2
Tabelul 3
Faina 0,720 kg
Apa 0,59 l
Drojdie 0,011 kg
Sare 0,01 kg
2.4. JUSTIFICAREA NECESITATII SI OPORTUNITATII REALIZARII PRODUCTIEI PROIECTATE
Activitatea de obtinere a produselor de panificatie reprezinta una dintre cele mai vechi preocupari ale omului si totodata una dintre ramurile principale ale industriei alimentare. Avand in vedere importanta pe care o au produsele de panificatie in satisfacerea cerintelor de hrana ale consumatorilor, industria de panificatie a cunoscut in decursul timpului o dezvoltare sustinuta, caracterizata prin aplicarea unor procedee si tehnologii noi de fabricatie, extinderea gradului de mecanizare si automatizare a proceselor tehnologice, largirea gamei sortimentale prin realizarea de noi produse in concordanta cu tendinta si cerintele consumatorilor, asigurarea imbunatatirii calitatii si valorii nutritive a produselor de panificatie. Painea constituie un aliment de baza in alimentatia umana. 
Obiectivul acestei lucrari este proiectarea unei sectii de fabricare a painii cu o capacitate de 10 tone/24h. Metoda de preparare a painii semialbe cu dezvoltarea mecanica a aluatului prezinta o serie de avantaje:
- calitatea painii este superioara , mai ales in ce priveste volumul, textura si culoarea miezului;
- se poate folosi si faina de calitate slaba cu rezultate bune pentru calitatea produsului;
- se reduce durata procesului tehnologic , ceea ce reprezinta o economie de timp de 50-60 % fata de metoda clasica;
- se reduc pierderile la fermentare si creste randamentul in paine;
- se reduce cantitatea de aluat aflat in procesul de productie;
- se reduce spatiul necesar procesului tehnologic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Paine Semialba.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prin apasarea pe butonul “Descarca acum” declar ca am citit, inteles si agreat termenii si conditiile.
* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!