Panouri fotovoltaice

Extras din licență

1.INTRODUCERE
Scopil proiectului de fata il reprezinta analiza producerii energiei electrice prin metode neconventionale punand accent pe utilizarea centralelor electrice solare.
In present, omenirea, confruntata cu o criza energetic, isi indreapta atentia catre sursele primare de energie si reconsider utilizarile posibile si rentabile ale energiei solare.
Ultimele realizari si cercetari transform energia solara, eoliana si o gama larga de resurse reutilizabile in optiuni energetic viabile din punct de vedere economic. Energia solara este mai abundenta decat oricare din resursele energetic folosite astazi, iar pretutile lor in scadere le vor face competitive in viitorul apropiat. 
Prin monitorizarea centralei solare a Facultatii de Inginerie Electrica Bucuresti se vor tine cont de efectele favorabile:
-  Scade consumul de combustibil si de energie electrica;
-  Scad pierderile de caldura;
-  Creste confortul termic al consumatorilor;
-  Se reduc emisiile de gaze.
1.1 GENERALITATI
La nivel mondial, in acest moment, principal resursa energetica (aproximativ 70%) o constituie combustibilii fosili: carbune, gaz, petrol, reziduuri combustibile. O alta parte este reprezentata de energia produsa in hidrocentrale si in central nucleare. Din totalul energiei consumate, aproximativ o treime este utilizata sub diverse forme pentru incalzirea locuintelor si pentru producerea de apa calda menajera.
La ritmul actual de crestere a populatiei si al dezvoltarii tehnologice, este clar ca cererea de resurse ieftine si utilizabile la scara larga creste foarte mult. De asemenea, s-a dovedit utilizarea resurselor clasice prezinta anumite efecte negative (emisiile de noxe, riscuri de accidente efectul de sera, dependenta de resurse si retele commune, costuri tot mai mari).
Prin urmare este nu numai interesant, ci chiar obligatoriu, sa gasim si sa promovam noi tehnologii privind utilizarea resurselor energetic neconventionale (solara, eoliana, geotermala).
Energia obtinuta prezinta o intreaga serie de avantaje in raport cu cea obtinuta din surse clasice:
-  Este in totalitate ecologica, nu emite noxe, nu produce reziduri;
-  Este practice inepuizabila;
-  Nu implica instalatii de prelucrare sau transport a resurselor, inainte de utilizare;
Energia solara cu ajutorul diverselor instalatii se utilizeaza in toate domeniile de activitate si pentru diferite procese cum ar fi: cel mai raspandit pentru incalzirea apei menajere, pentru producerea de current electric, pentru escarea lemnului, pentru desalinizarea apei, etc.
Fig. 1.1 Domenii de utilizare a energiei solare


Fisiere în arhivă (1):

  • Panouri fotovoltaice.docx

Imagini din acest licență

Bibliografie

[1] ION V. ION, SIMONA LIZICA CRACIUN, SPIRU PARASCHIV-"Utilizarea sistemelor solare pentru incalzirea cladirilor", Univ. "Dunarea de Jos", Galati
[2] VASILE NITU, LUCIA PANTELIMON, CEZAR IONESCU- "Energetica generala si conversia energiei", Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1980
[3] D. D. MARGINEAN-"Energetica lumii vii", Editura EDIMPEX-Speranta, Bucuresti, 1992
[4] ADRIAN BADEA-"Surse regenerabile de energie componenta importanta a dezvoltarii Energetice durabile", "Sursele regenerabile de energie intre Directiva Europeana 77/2001 si realitate" 29 mai 2003, Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti
[5] OCTAVIAN MITROI -  "Centrala fotovoltaica de 30 kWp"
[6] GOLOVANOV N., LAZAROIU G. C., ROSCIA M.,ZANINELLI D., -"Sready State Disturbance Analysis in PVSystems", PESGM 2004-000799
[7] VICTOR LUCIAN - "Resurse de instalatii de producere a energiei electrice", Editura AGIR, Bucuresti, 2006
[8] MIRCEA MALITA, ADRIAN GHEORGHE-"Prewzentul si viitorul energiei solare", Editura Academiei Republice Socialiste Romania, Bucuresti, 1982
[9] HEINZ LADENER- "Solaranlagen", Editura Okobuch, 1993
[10] http://www.enereco.go.ro/


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!