Parcul National Piatra Craiului - Peisaj Unicat al Patrimoniului Turistic Romanesc

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere
CAPITOLUL 1
TURISMUL ROMANESC- PERSPECTIVE, TIPOLOGIE SI TENDINTE
1.1. Principalele aspecte privind situatia actuala in turismul romanesc 4 
1.2. Forme de turism 6 
1.3. Clasificarea unitatilor de primire turistice 14 
1.4. Tendinte privind evolutia turismului in Romania 19 
CAPITOLUL 2
POTENTIALUL SI ACTIVITATEA TURISTICA A ORASULUI ZARNESTI
2.1. Potentialul turistic al orasului Zarnesti 24 
2.2. Zarnesti, cale principala de acces in masivul Piatra Craiului 31
2.3. Analiza circulatiei turistice la nivelul orasului Zarnesti 34
CAPITOLUL 3
PARCURI NATIONALE IN ROMANIA SI POSIBILITATEA 
PRACTICARII TURISMULUI IN ACESTE REGIUNI
3.1. Prezentare generala a celor 11 Parcuri Nationale ale Romaniei 42 
3.2. Prezentarea Parcului National Piatra Craiului 50
3.2.1. Pozitia geografica 50
3.2.2. Potentialul atractiv al reliefului 51
3.2.3. Potentialul climatic 52
3.2.4. Resurse biogeografice 53
3.2.4.1. Potentialul atractiv al vegetatiei 53
3.2.4.2. Potentialul atractiv al faunei 56
3.2.5. Masuri privind protectia mediului 57
3.2.6. Unitati de primire turistice in masivul Piatra Craiului 61
3.2.7. Circulatia turistica in Parcul National Piatra Craiului 63
3.2.8. Analiza SWOT la nivelul Parcului National Piatra Craiului 65
3.2.9. Masuri si propuneri de organizare a fenomenului turistic 68
CAPITOLUL 4
ORGANIZAREA UNEI EXCURSII IN PARCUL NATIONAL 
PIATRA CRAIULUI PE TRASEU MARCAT
4.1. Conceperea produsului turistic 74
4.1.1. Servicii de cazare si alimentatie in pensiunea "Hora cu brazi" 75
4.1.2. Servicii de transport 76
4.1.3. Analiza de pret a produsului turistic 76
4.1.4. Promovarea produsului turistic 78
4.2. Desfasurarea excursiei 80
CONCLUZII SI PROPUNERI
Bibliografie
Anexe


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Traim intr-o noua era cand grijile pentru conservarea casei noastre, Pamantul, trebuie sa treaca mai departe de sloganele ocazionale si sa se materializeze in actiuni menite sa incetineasca sau chiar sa opreasca proportiile distrugerii ireversibile ale naturii cauzate de activitatile umane.
Turismul este o ramura importanta a economiei nationale, are sarcini multiple pe linia cresterii eficientei sale economico- sociale, a sporirii aportului sau la produsul intern brut, la echilibrarea balantei de plati si a celei comerciale, paralel cu asigurarea celor mai bune conditii pentru odihna si recreere a turistilor romani si straini. 
Importanta dezvoltarii unui turism durabil, si prin urmare protejarea si conservarea potentialului natural cu toate ecosistemele sale specifice, reprezinta obiectivul principal al constituirii ariilor protejate in tara noastra si pretutindeni. 
In acest context am ales ca tema "Parcul National Piatra Craiului- peisaj unicat al patrimoniului turistic romanesc" in ideea realizarii unei lucrari care sa promoveze pastrarea patrimoniului natural si cultural nealterat, protectia peisajelor, precum si oferirea de posibilitati de recreere publicului larg.
Lucrarea cuprinde patru capitole- Capitolul 1: Turismul romanesc- perspective, tipologie si tendinte; Capitolul 2: Potentialul si activitatea turistica a orasului Zarnesti; Capitolul 3: Parcuri Nationale in Romania si posibilitatea practicarii turismului in aceste regiuni; Capitolul 4: Organizarea unei excursii in Parcul National Piatra Craiului pe traseu marcat, capitole care se sustin reciproc, formand astfel un tot unitar.
Parcurile Nationale ale Romaniei impresioneaza prin relieful unic al arcului carpatic, padurile naturale si virgine rare sau chiar unice in Europa, flora cu numeroase elemente endemice, fauna bogata (cu populatiile de ursi, lupi si rasi care totalizeaza circa 30% din populatia de carnivore mari a intregii Europe), pasarile, microfauna, unicitatea peisajelor, traditiile culturale si modul de viata traditional din comunitatile umane.
Desi nu atinge inaltimea muntilor Fagaras sau masivitatea Parangului, Piatra Craiului, prin alcatuirea sa in intregime din calcare, prin eleganta profilului indraznet al crestei dantelate si prin aspectul monumental al peretilor ei stancosi, incununeaza frumusetea si maretia Carpatilor nostri, ca o adevarata "diadema"a lor. De aceea, Piatra Craiului ramane o atractie de prim ordin a drumetiei si alpinismului romanesc. 
CAPITOLUL 1
TURISMUL ROMANESC- PERSPECTIVE, TIPOLOGIE
SI TENDINTE 
1.1. PRINCIPALELE ASPECTE PRIVIND SITUATIA ACTUALA
IN TURISMUL ROMANESC 
Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice si sociale pentru un numar tot mai mare de tari ale lumii. Receptiv la prefacerile civilizatiei contemporane, turismul evolueaza sub impactul acestora, dinamica sa integrandu-se procesului general de dezvoltare.
Prin volumul si varietatea resurselor pe care le utilizeaza, ca si prin efectele in plan economic si social, turismul reprezinta pentru tara noastra o preocupare majora in cadrul strategiei de dezvoltare. Ca urmare, prezinta importanta deosebita cunoasterea situatiei actuale in ceea ce priveste circulatia turistica interna si internationala, precum si a mutatiilor in orientarea fluxurilor turistice sau a motivatiei calatoriilor. 
Referitor la turismul intern- constituit din calatoriile/vacantele populatiei autohtone in limitele granitelor nationale-, dar si la cel international receptor- vizitarea unei tari de catre nerezidenti-, in 2005 numarul de sosiri ale turistilor inregistrate in structurile de primire turistice a fost de 5805,1 mii, din care 4375,2 mii sosiri ale turistilor romani, ceea ce reprezinta 75,4 % din totalul sosirilor, si 1429,9 mii sosiri ale turistilor straini (24,6%). Comparativ cu anul 2004 numarul total de sosiri a crescut cu 3,0%, numarul de sosiri ale turistilor romani inregistrand o crestere de 2,2%, iar cel al turistilor straini de 5,2%. 
Pe zone turistice, dupa numarul de sosiri, zona "Municipiul Bucuresti si orasele resedinta de judet, exclusiv orasul Tulcea", se situeaza pe primul loc cu 2755,7 mii sosiri, dupa care urmeaza: "statiuni din zona montana" cu 828,0 mii, "alte localitati si trasee turistice" cu 780,9 mii, "statiuni din zona litorala, exclusiv orasul Constanta" cu 713,5 mii, "statiuni balneare" cu 650,0 mii si "zona Delta Dunarii, inclusiv orasul Tulcea" cu 77,0 mii.


Fisiere in arhiva (15):

 • Parcul National Piatra Craiului - Peisaj Unicat al Patrimoniului Turistic Romanesc
  • Anexa1.doc
  • Anexa10.doc
  • Anexa11.doc
  • Anexa2.doc
  • Anexa3.doc
  • Anexa4.doc
  • Anexa5.doc
  • Anexa6.doc
  • Anexa7.doc
  • Anexa8.doc
  • Anexa9.doc
  • cuprins +antet.doc
  • pliant.doc
  • PROIECT LICENTA.doc
  • SWOT.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!