Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică

Licență
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 49 în total
Cuvinte : 17066
Mărime: 19.83MB (arhivat)
Publicat de: Romi Rus
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nita Valentin
UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZAREA: ECONOMIA COMERŢULUI, TURISMULUI ŞI SERVICIILOR

Cuprins

  1. Argument 2
  2. CAPITOLUL I. INDUSTRIA DE RESTAURAŢIE 5
  3. 1.1 Conceptualizare 5
  4. 1 2 Experienţa internaţională şi tendinţe în managementul contemporan al restaurantelor 9
  5. 1 3 Serviciul de alimentaţie în hotel 12
  6. CAPITOLUL II COMPLEXUL HOTELIER UNIREA IAŞI 18
  7. 2 1 Scurtă prezentare a Hotelului Unirea 19
  8. 2 2 Concurenţa 23
  9. 2 3 Compartimentele furnizoare de servicii pentru clienţi 23
  10. CAPITOLUL III CLIENTUL ŞI ALIMENTAŢIA TURISTICA ÎN CADRUL COMPLEXULUI HOTELIER UNIREA 27
  11. 3 1 Metodologie 27
  12. 3 2 Micul dejun 28
  13. 3 3 Barul de zi 33
  14. 3 4 Restaurantul Panoramic 34
  15. 3 5 Coffee Break 37
  16. 3 6 Ocazii deosebite 38
  17. Concluzii şi recomandări 43
  18. Bibliografie 45
  19. Anexe 46

Extras din licență

Argument

„Participarea clientului la prestarea serviciului în structurile de alimentaţie turistică” este o temă pe care o găsesc deosebit de utilă atât pentru dezvoltarea unor abilităţi necesare unei cariere de succes cât şi pentru viaţa de zi cu zi

Principalul element care face distincţia între procesul de producţie a serviciilor şi cel de realizare a bunurilor tangibile constă în prezenţa clientului ca parte componentă a sistemului de prestaţie În domeniul serviciilor, prestaţia se declanşează numai în condiţiile prezenţei consumatorului şi a dorinţei acestuia de a achiziţiona serviciul respectiv Consumatorul reprezintă un input indispensabil pentru orice proces de producţie a serviciilor: acesta interacţionează cu prestatorul, devine coprestator al serviciului, participă cu timp şi efort la procesul de prestare

Inseparabilitatea este caracteristica serviciilor care reclamă prezenţa clientului la locul prestaţiei, ca parte integrantă a procesului de producţie a serviciilor Simultaneitatea producţiei şi consumului serviciilor conferă clientului un rol special în cadrul relaţiilor cu celelalte componente ale sistemului de producţie

Primul capitol al lucrării tratează conceptul de industrie de restauraţie, experienţa internaţională şi tendinţele în managementul contemporan al restaurantelor, şi abordează teoretic modul în care se desfăşoară serviciul de alimentaţie în hotel

Cel de-al doilea capitol reprezintă o descriere a Complexului Hotelier Unirea, tratând aspecte precum: istoricul organizaţiei, politica generală, cultura organizaţională, clienţii, concurenţa, compartimentele furnizoare de servicii pentru clienţi, şi o analiză SWOT

Ultimul capitol al lucrării este o cercetare având ca metodă observarea Obiectivul cercetării este reprezentat de identificarea modului în care se desfăşoară participarea clientului la serviciile de alimentaţie în cadrul Complexului Hotelier Unirea Sunt tratate diferite momente surprinse în timpul observării: micul dejun, barul de zi, restaurantul Panoramic, coffee break, ocazii deosebite

În numeroase cazuri serviciile nu pot fi prestate fără „contribuţia” clientului: recepţionerul nu poate face rezervarea fără să schimbe informaţii cu clientul, chelnerul aşteaptă comanda din partea clientului, etc Dincolo de această participare, mai mult pasivă, există şi situaţii în care fără o implicare sporită a clientului serviciul în sine nu poate fi prestat: în restaurantele, braseriile care au adoptat sistemul autoservirii („self service”) clienţii trebuie să-şi ia tava de la capătul unei linii de servire, după care, trecând prin faţa ofertei din meniul zilei, îşi aleg şi pun pe tavă preparatele dorite sau, în mod obişnuit, clientul în camera de hotel se autoserveşte – îşi face patul, foloseşte utilităţile din spaţiul sanitar, dă drumul la televizor, ş a m d Uneori creşterea sau limitarea participării clientului poate face parte din politica şi strategia firmei de cazare sau alimentaţie Revenind la exemplul clientului în camera de hotel, trebuie precizat că la hotelurile de lux, camerista sau valetul de cameră pot prelua o parte din sarcinile de autoservire ale clientului: aranjatul şi făcutul patului, aranjarea hainelor în dulap, pregătirea căzii pentru baie, curăţirea şi pregătirea încălţămintei, etc Astfel de „asumări” ale prestaţiei sunt obligatorii întrucât influenţează calitatea serviciului prestat Pe de altă parte, numeroase hoteluri care practică sistemul „mic dejun inclus” în tarifele de cazare ale clienţilor, au adoptat aşa numitul „bufet suedez” ca tehnică de autoservire: în loc să fie serviţi la masă, clienţii se servesc de pe mese şi/sau linii de servire pe care se află diferitele preparate şi băuturi Fiind vorba de micul dejun modalitatea este adoptată şi de hotelurile cu clasificări superioare, la acestea diferind varietatea şi gradul de sofisticare în preparare a ofertei Autoservirea a fost introdusă de unele hoteluri şi restaurante şi la dejun şi în mai puţine cazuri la cină, însă numai după un studiu atent asupra clientelei, asupra organizării procesului de servire şi, bineînţeles, a efectuării unor calcule de eficienţă Astfel, există categorii de clienţi care acceptă şi adoptă mai uşor sistemul de autoservire chiar la niveluri mai mari ale clasificării hotelului sau restaurantului; în acelaşi timp există clienţi care nu acceptă sau acceptă greu autoservirea În organizarea servirii trebuie să existe corelaţie între clasificarea restaurantului şi varietatea şi prepararea componentelor meniului, altfel poate apărea un sentiment de frustrare din partea clientului Varietatea şi gradul sporit de prelucrare pot, pe de altă parte, suplimenta costurile de prezentare şi „fabricare” a meniului Deci, decizia de introducere a autoservirii va trebui luată numai după ce au fost analizate toate implicaţiile şi consecinţele iar clientul, cu caracteristicile şi opţiunile lui, trebuie pus pe primul plan

Preview document

Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 1
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 2
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 3
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 4
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 5
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 6
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 7
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 8
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 9
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 10
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 11
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 12
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 13
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 14
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 15
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 16
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 17
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 18
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 19
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 20
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 21
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 22
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 23
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 24
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 25
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 26
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 27
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 28
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 29
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 30
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 31
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 32
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 33
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 34
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 35
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 36
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 37
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 38
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 39
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 40
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 41
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 42
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 43
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 44
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 45
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 46
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 47
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 48
Participarea Clientului la Prestarea Serviciului în Structurile de Alimentație Turistică - Pagina 49

Conținut arhivă zip

  • Participarea Clientului la Prestarea Serviciului in Structurile de Alimentatie Turistica.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Serviciilor Turistice la Hotel Trotuș Onești

INTRODUCERE Termenul de calitate a unui produs sau serviciu turistic reprezintă posibilitatea (capacitatea) acestuia de a satisface o nevoie...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Calitatea Serviciilor

INTRODUCERE În contextul economic actual, marcat de creşterea importanţei calităţii ca factor hotărâtor al competitivităţii întreprinderilor, tot...

Marketingul Serviciilor în Turism

Introducere Dinamismul, profunzimea transformărilor din toate sectoarele vieţii economice şi sociale – ca trăsături definitorii ale evoluţiei...

Teorii Generale cu Privire la Managementul Hotelier

Teorii generale cu privire la managementul hotelier Capacitatile de cazare în industria hoteliera, continut si clasificare Într-o zona, statiune,...

Analiza unei Firme de Servicii - Pensiunea Flamingo

CAP.1 Denumirea şi obiectul de activitate al firmei de servicii Pensiunea Flamingo are sediul în Brasov – str Lungă nr. 75, Jud. Braşov, şi este o...

Marketingul Serviciilor - SC Aro Palace SA

CAP.1 Denumirea si obiectivul de activitate al firmei de servicii CAP.2 Analiza influentei mediului extern asupra activitatii firmei de servicii...

Tehnologia organizării serviciilor turistice în România

CAPITOLUL I ASPECTE GENERALE PRIVIND ACTIVITATEA DE TURISM Industria turistică este acea parte a economiei, alcătuită dintr-o sumă de activități...

Strategia de dezvoltare în Județul Bihor

INTORDUCERE România a reprezentat o destinaţie turistică importantă pentru piaţa zonală,promovând, cu precădere, produsele turistice de litoral,...

Oferta turistică

CAPITOLUL I: COORDONATE ISTORICE,CONCEPT SI DEFINITII 1.1Aparitia turismului ca fenomen economic si social Desi aparitia turismului se pierde in...

Ai nevoie de altceva?