Particularitati ale Managementului Resurselor Umane in IMM

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
I. RESURSELE UMANE IN INTREPRINDERILE 
MICI SI MIJLOCII 3
1.1 Definirea si atuurile intreprinderilor mici si mijlocii 3
1.2 Resursa umana - element activ si creator in IMM 5
II. ORGANIZAREA ACTIVITATII DE MANAGEMENT AL
RESURSELOR UMANE IN IMM 7
2.1. Marimea organizatiei si activitatile de management al 
resurselor umane 7
2.2. Achizitionarea resurselor umane 8
2.2.1. Planificarea resurselor umane 8
2.2.2. Analiza posturilor de munca 10
2.2.3. Recrutarea resurselor umane 10
2.2.4. Selectionarea resurselor umane 13
2.2.5. Integrarea resurselor umane 23
2.3 Mentinerea si dezvoltarea resurselor umane in I.M.M. 26
2.3.1. Pregatirea profesionala si dezvoltarea resurselor umane 26
2.3.2. Evaluarea performantelor resurselor umane 32
III. MENTINEREA RESURSELOR UMANE IN IMM 38
3.1. Motivatia si progresul firmei 38
3.2. Teorii motivationale 41
3.3 Formele de motivare 50
3.4. Cele mai cunoscute si mai utilizate tehnici motivationale 51
IV. STUDIU DE CAZ LA S.C. ,,MOBILSAL'' S.A.
SALONTA 53
4.1. Descrierea societatii 53
4.2. Drepturi si obligatii ale angajatului si angajatorului 54
4.3. Recrutarea personalului la S.C. ,,MOBILSAL'' S.A. 56
CONCLUZII 59
BIBLIOGRAFIE 61


Extras din licenta Cum descarc?

Convergenta fortelor economice, demografice si sociale nu face altceva decat sa intensifice presiunile in vederea obtinerii unui numar cat mai mare de muncitori avand cunostinte si indemanarea cat mai adecvata atingerii scopului organizatiei. Din ce in ce mai mult, managerii organizatiilor realizeaza ca oamenii sunt resurse umane ce trebuie coordonate efectiv, la fel ca si banii sau ca oricare dintre resursele organizatiei. In literatura de specialitate, se vorbeste din ce in ce mai des despre oameni ca ,,cea mai valoroasa resursa'' dintr-o organizatie.
Resursele umane ale unei organizatii reprezinta elementul de baza al productiei, deoarece :
- Resursele umane produc si reproduc ceilalti factori obiectivi ai productiei;
- Resursele umane reprezinta singurul factor de productie capabil sa creeze , direct sau indirect, noi valori;
- Resursele umane influenteaza intr-o masura decisiva, eficacitatea utilizarii resurselor materiale, financiare si informationale.
Resursele umane sunt pentru firma mult mai mult decat o sursa de costuri sau de consum. Ele pot asigura excelenta dar si dezastrul firmei. Eficienta lor depinde de priceperea si pasiunea managerilor in munca cu oamenii dar si de sistemul motivator practicat.
Intreprinderile mici si mijlocii, principalele promotoare ale inovatiei si ocuparii fortei de munca , ale integrarii europene sociale si locale au nevoie de crearea unui mediu optim. Aceste intreprinderi se caracterizeaza printr-o deosebita flexibilitate si capacitate de adaptare la nou, manifestandu-se ca o forta motrice remarcabila a progresului economic in Romania 
Guvernul Romaniei recunoaste si apreciaza importanta sectorului IMM ca baza pentru dezvoltarea economiei moderne, dinamice , bazata pe cunoastere Experienta Uniunii Europene demonstreaza clar ca sectorul IMM poate sa aiba o contributie esentiala la realizarea produsului intern brut , sa creeze noi locuri de munca si sa stimuleze cresterea exporturilor IMM au abilitatea de a raspunde in mod flexibil pe piete puternic competitive si sa se adapteze rapid la schimbarile structurale si ciclice ale economiei globale Un sector IMM bine dezvoltat poate astfel , sa sprijine stabilitatea si cresterea macroeconomica. 
I. RESURSELE UMANE IN INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII
1.1. Definirea si atuurile intreprinderilor mici si mijlocii 
Intr-o economie moderna pot si trebuie sa coexiste intreprinderi mici, mijlocii, mari si foarte mari, fiecare cu virtutiile si dezavantajele lor, intr-un echilibru rational al proportiilor realizat mai ales prin mecanisme economice reglate de piata, strategii, programe nationale de dezvoltare. Numerosi autori au subliniat ca nu se poate opta net pentru una sau alta din cele trei categorii de intreprinderi mici, mijlocii sau mari. Pentru intreprinderea mica, potrivit unor aprecieri ale Institutului Tehnologic din Massachusetts, facute pe baza examinarii unor materiale din 75 de tari, exista cel putin 50 de definitii. Pentru definirea intreprinderilor mici si mijlocii se utilizeaza un sistem de criterii care de regula cuprinde: numarul de personal, cifra de afaceri, marimea capitalului investit, profitul, marimea activelor. In unele tari: Franta, Germania, Italia, Japonia, Anglia, Suedia, SUA, criteriul de baza in clasificarea intreprinderilor mici si mijlocii este numarul de personal. Acest criteriu nu este insa suficient pentru definirea dimensiunii intreprinderii si de aceea acestuia i se asociaza adesea criterii complementare. 
IMM reprezinta ,, categoria Intreprinderilor Micro , Mici si Mijlocii ( IMM ) formata din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane Euro si / sau detin active totale de pana la 43 milioane Euro " 
Microintreprinderi - au pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane euro , echivalent in lei 
Intreprinderi mici - au intre 10 si 49 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 10 milioane euro , echivalent in lei 
Intreprinderi mijlocii - au intre 50 si 249 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro , echivalent in lei , sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro 
Unii specialisti apreciaza ca definirea intreprinderilor mici si mijlocii trebuie sa se faca pe baza urmatoarelor criterii:
- Proprietarul intreprinderii sa fie o persoana sau un grup mic compus din cel mult 15-20 persoane;
- Managementul intreprinderii este independent pentru ca, de obicei managerul este si proprietar;
- Exceptand functia de marketing, activitatea intreprinderii sa fie localizata geografic, adica intreprinderea sa actioneze numai intr-o localitate;
- Comparativ cu intreprinderile mari care actioneaza in aceeasi ramura de activitate intreprinderea respectiva este mica sau mijlocie.


Fisiere in arhiva (3):

  • Particularitati ale Managementului Resurselor Umane in IMM
    • coperta_pr pg.doc
    • Cuprins.doc
    • Lucrare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!