Particularitatile Productive ale Crosului Lohmann - Brown

Cuprins licenta Cum descarc?

ACTUALITATEA TEMEI INVESTIGATE.3-4
CAPITOLUL I REVISTA LITERARURII ANALIZATE.5
1.1.Productia de oua de gaini pe plan mondial.5-6
1.2. Tehnologia producerii oualor de consum.6
1.2.1. Tehnologia de crestere a tineretului de inlocuire a cardului
industrial.7-8
1.2.2. Tehnologia exploatarii cardului industrial de gaini.8-12
1.2.3. Factorii de influenta asupra productiei de oua.13-15
CAPITOLUL II CARACTERISTICA MATERIALULUI BIOLOGIC SI CONDITIILE DE EFECTUARE A CERCETARILOR.16
2.1. Structura organizatorica a S.A. "Avicola Corlateni".16-17
2.2.Caracteristica si tehnologia de exploatare a crosului de gaini 
Lohmann-Brown.17-20
CAPITOLUL III SCOPUL, OBIECTIVELE, METODELE DE 
EFECTUARE A CERCETARILOR SI REZULTATELE OBTINUTE.21
3.1. Scopul cercetarilor .21
3.2. Obiectivele cercetarilor .21
3.3. Metoda de cercetare .21-23
3.4. Rezultatele cercetarilor .24-40
CAPITOLUL IV SECURITATEA ACTIVITATII VITALE .41
4.1. Protectia mediului ambiant .41-43
4.2. Securitatea si sanatatea in munca .44-48
CAPITOLUL VEFICIENTA ECONOMICA A REZULTATELOR OBTINUTE (TEORETICA) .49-50
CONCLUZII SI RECOMANDARI.51-52
BIBLIOGRAFIE .53-54


Extras din licenta Cum descarc?

Actualitatea temei investigate
Cresterea pasarilor, este ramura zootehniei care se ocupa cu studiul metodelor de crestere, ameliorare, alimentatie, intretinerii si exploatarea a diverselor specii si rase de pasari (Balasescu M., 1993).
Avicultura are o importanta economica deosebita in zootehnie si este una din ramurile cele mai rentabile ale agriculturii.
Ia cadrul economiei nationale cresterea pasarilor joaca un rol deosebit de important. Importanta acestui fapt urmeaza din urmatoarele:
- pasarile se inmultesc mult mai repede comparativ cu alte specii de animale domestice;
- pasarile ating repede maturitatea sexuala;
- produsele alimentare obtinute de la pasari sunt deosebit de valoroase. De exemplu, oul este singurul aliment care intr-un volum mic cuprinde cele mai diverse substante hranitoare;
- pasarile pot folosi diverse furaje, inclusiv o serie de reziduuri, care nu sunt consumate de alte specii de animale;
- cresterea pasarilor in gospodariile de fermieri nu cere investitii si cheltuieli atit de mari ca pentru alte specii de animale.
Produsele principale ale pasarilor domestice sunt ouale, carnea, ficatul gras, puful si penele.
Oul, prin valoarea lui nutritiva, prin maniabilitatea, conservabilitatea si larga sa utilizare, reprezinta un aliment pretios pentru om si o materie prima indenspensabila pentru industrie.
Oul, impreuna cu laptele, reprezinta singurele alimente complete. Din punct de vedere al compozitiei chimice si al valorii biologice generale, oul este superior laptelui, lucru explicabil prin faptul ca substantele continute sunt menite sa asigure, in cele mai potrivite propozitii, tot ceea ce este necesar dezvoltarii embrionare, precum si ca rezerve in organismul puiului necesr pentru a rezista la eventualele carente nutritive in primele zile de viata postembrionara (Vacaru-Opris I., 2000).
De asemenea, oul este clasificat intre cele mai importante alimente, datorita unor insusiri specifice dintre care mai importante sunt: digestibilitatea oului in alimentatia omului este comparabila cu a cea a laptelui, respectiv la galbenus 100% si la albus 97%; conservabilitatea vitaminelor in ou este remarcabila atit la fierbere, cit si la depozitare indelungata in spatii frigorifice; oule pot fi utile in medicina umana datorita usurintei cu care sunt inbogatite in vitamine si microelemente prin tehnologii de alimentatie adecvata a pasarilor (oua vitaminate, iodate, bromate, etc.) (Bizgu I., Sumanschii A.,2008; Bizgu I., 1997).
Fiind unul din cele mai valoroase produse agricole are o cerere destul de mare, deaceia studierea calitatilor productive a diferitor crosuri de gaini de oua este actuala pentru selectarea si exploatarea celor mai productive pasari exploatate in conditile intreprinderilor din Republica - Moldova.
CAPITOLUL I REVISTA LITERARURII ANALIZATE
1.1 Productia de oua de gaina pe plan mondial
Avicultura este o ramura principala a sectorului zootehnic, din considerente ca inmultirea, cresterea si dezvoltarea se efectueaza foarte rapid ceea ce da posibilitatea de a obtine rezultate bune in producere. Pentru a vorbi despre efectivele gainilor in lume si productia de oua am analizat datele statistice prezentate de FAO (Food and Agriculture Organization) pe o perioada de 10 ani.
Analizind situatia efectivului de gaini in lume sa consrtatat ca incepind cu anul 2001 si finisind cu 2010 numarul total de gaini pe glob este in continua crestere. Astfel in acest interval de timp numarul de gaini in lume creste cu 22,9%. In tarile europene situatia este diferita. In Franta pe parcursul a 8 ani numarul gainilor a scazut considerabil cu 45,9%, insa pina in anul 2010 efectivul s-a majorat doar cu 4,5%. In Germania pe parcursul a 4 ani efectivul de gaini a crescut cu o valoare de 1,8%, iar in anul 2006 populatia a scazut cu 2,7%, insa pina in sfirsitul perioadei analizate se inregistreaza o crestere cu 9,3%. 
Despre efectivul gainilor in Marea Britanie nu se poate vorbi concret, deoarece pe parcursul a unui deceniu efectivul de pasari este foarte variat deci, comparind anul 2001 cu anul 2010 se observa ca, efectivul gainilor a ramas practic acelasi. In Federatia Rusa efectivul gainilor a crescut cu 15,3% cu scaderi neinsemnate in anii 2004-2005. In Ucraina si Republica Moldova starea efectivului difera. In ambele state efectivul de gaini pe parcursul a 10 ani este in continua crestere, in Ucraina s-a inregistrat o crestere de 38,6%,iar in Republica Moldova aceasta crestere este mai mare cu o valoare de 41,8%.


Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Carti cu un autor
1. Beeken L. Manual de crestere a pasarilor. Bucuresti:M.A.S.T.2010, p 52
2. Bizgu I. Avicultura Moldovei: Realizari si perspective. Chisinau 1997 . p33
3. Siniz E. Productiile pasarilor. Timisoara:Eurobit. 2011 , p 184
4. Usturoi M. Incubatia la pasarile domestice. Iasi: Ion Ionescu de la Brad, 1999, p.48.
5. Vacaru-Opris I."Tratat de avicultura voi I". Bucuresti:Ceres. 2000, p 89
6. Vacaru-Opris I.Tratat de avicultura voi II. Bucuresti:Ceres. 2002 , p 372.
7. Van II. si a. Cresterea si exploatarea pentru oua a gainelor ouatoare. Bucuresti:Total Publishing. 2009, p. 129.
8. ????????IO.A. ???. ???????????? ??????? ???. ???????: ??????. 2005 ?.51.
Carti cu doi autori
1. Larbier M., Lecrerca B., Nutritia si alimentatia pasarilor. Bucuresti:Alutus- D. 1994, p. 210. 
Carti cu trei autori
1. ????? ?.?., ?????? ?.?., ??????? ?.?. ????????????. ??????: "Ko??? " 2004, c.290.
Carti cu mai multi autori
1. Balasescu M. si a. Avicultura. Chisinau: Universitas, 1993, p 3.
Articole din reviste
1. Bizgu I., Sumanschii A. Baza sectorului avicol national este materilalul biologic calitativ. in: Agricultura Moldovei. 2005, nr.l 1, p.21.
2. Bizgu I., Sumanschii A. Creem o avicultura competitiva. in: Agricultura Moldovei. 2008, nr.10-11, p. 12.
3. Cresterea gainelor ouatoare. in: Agro Curier. 2003, nr.6(14), p.4.
4. Dedin Iu. Exploatarea gainelor ouatoare. in: Ora satului. 2004, nr.7, p.10.
5. Lazur D. Totul despre cresterea gainelor. in: Fermierul. 2003, nr.84, p.2.
6. Popescu-Miclosanu E. Cresterea puilor de gaina. in: Agricultorul roman. 1999, nr.5, p.22.
7. Stef L. Cum sa hranim gainele ouatoare. in: Ferma. 2005, nr.6(38), p.53.
8. Ba????.B. ??????????? ?????? ????? ? ??????????? ?? ????????? ????? ? ???????? ?????????? ?????????. ??: Agricultura Moldovei. 1997, .Nr. 7-8,c. 21.
Documentele oficiale
1. Standard Moldovean. Avicultura. Oua de gaina pentru consum alimentar. SM 89: 1997. p. 12.
Resurse Internet
1. FAO STAT.Baza de date. Generator FAO. [On-Line].[accesat 05.04.2012]; Disponibil pe http://faostat.fao.org/site/339/default.aspx 
2. Layer management guide Lohmann-Brown - Classic [On-Line]. [Accesat la 24.04.2012]. Disponibil:
3. http://hastavuk.com.tr/en/kitapciklar en/O/brown.pdf


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!