Pasta de Tomate

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I. Tema de proiectare. Date initiale. 5
CAPITOLUL II. Obiectul proiectului. Justificarea alegerii temei proiectate. 6
CAPITOLUL III. Elemente de inginerie tehnologica. 7
1. Surse de aprovizionare cu materii prime. 7
2. Principalele caracteristici ale materiei prime. 8
2.1. Compozitia chimica. 17
2.2. Proprietatile senzoriale si fizico-chimice. 23
2.3. Microorganisme specifice legumelor. 28
3. Materiale auxiliare si caracteristica lor. 30
4. Materiale si ambalaje utilizate. 37
4.1. Functiile ambalajelor. 38
4.2. Ambalaje utilizate. 39
5. Date asupra tehnologiei similare din tara si din strainatate pentru realizarea productiei proiectate. Analiza comparativa a tehnologiilor. 42
6. Descrierea schemei tehnologice adoptate pentru obtinerea bulionului de tomate. 46
7. Principalele caracteristici ale produsului finit. 65
8. Defectele bulionului de tomate. 66
9. Controlul de calitate pe faze tehnologice la fabricarea bulionului de tomate. 67
CAPITOLUL IV. Bilantul de materiale. 69
CAPITOLUL V. Bilantul termic. 79
CAPITOLUL VI. Dimensionarea pasteurizatorului cu placi. 85
A. Calculul diferentei de temperatura medie pentru fiecare zona a pasteurizatorului cu placi 85
B. Calculul coeficientului total de transfer de caldura 88
C. Calculul suprafetei de transfer de caldura a fiecarei zone in parte 96
D. Calculul numarului de placi 97
E. Calculul lungimii pasteurizatorului 99
F. Dimensionarea racordurilor 100
CAPITOLUL VII. Alegerea, descrierea si stabilirea numarului de utilaje necesare pentru obtinerea produsului finit. 101
CAPITOLUL VIII. Stabilirea structurii costurilor de fabricatie si desfasurarea produsului finit. 107
CAPITOLUL IX. Igiena in sectiile de obtinere a conservelor de legume. 
110
CAPITOLUL X. Masuri de protectia munci in sectiile de obtinere a conservelor de legume. 112 
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I. Tema de proiectare. Date initiale.
Prima rosie s-a copt in urma cu trei mii de ani in Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor Cordilieri. Maiasii sunt cei dintai care le-au mutat din salbaticie in gradina, transformandu-le in hrana. De la ei, legumele purpurii au migrat si la alte popoare preistorice ale Americii de Sud, raspandindu-se pe intreg continentul. In Europa, rosiile au ajuns tarziu, abia prin secolul 17, aduse de catre conchistadorii spanioli. In secolul al Xix-lea, au devenit un aliment uzual, pentru ca acum, la inceputul mileniului I, sa dobandeasca o noua celebritate, de data asta nu ca aliment, ci ca medicament. Studii-gigant, realizate in premiera pe zeci de mii de subiecti, au dovedit, in mod elocvent, efectele terapeutice ale rosiilor. Rezultatele cercetarilor sunt de-a dreptul uluitoare: rosiile previn si vindeca boli carora, dupa decenii de cercetari, medicina oficiala nu le-a venit de hac. Exploratorii ce se intorceau din Mexic au introdus rosia in Europa, unde a fost mentionata pentru prima data in 1556. Francezii l-au numit "marul iubirii," germanii "marul paradisului."
Rosia este o planta erbacee, anuala, prezenta in zonele globului cu climat temperat. Tomatele mai poarta o serie de denumiri care difera de la o regiune la alta astfel; rosii, patlagele rosii, paradaise, paradai, porodice etc.
Patlagelele rosii sau tomate, cum din pacate fac parte din literatura de specialitate tinde sa substituie denumirea romaneasca, la care totusi comertul si consumatorii nu renunta dar folosesc scurt denumirea de rosii, sunt fructele produse de planta Lycopersicum exculentum. Peste 60 milioane de rosii sunt produse in fiecare an, cu 16 milioane de tone mai mult decat al doilea fruct ca popularitate, bananele. Exista peste 10000 de varietati de rosii.
Rosiile reprezinta una din principalele culturi din gradina de legume, datorita fructului care este un aliment foarte valoros, ce contine insemnate cantitati de substante hranitoare. Intr-un kg de rosii se gasesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier. 
Tomatele reprezinta una din cele mai valoroase legume din punct de vedere alimentar. Cresterea an de an a consumului de tomate in toate tarile globului se datoreste faptului ca aceasta leguma are o gama foarte variata de intrebuintari in stare proaspata si prelucrata. Fructele necoapte sau semicoapte, constituie, de asemenea, o pretioasa materie prima pentru obtinerea muraturilor. 
Tomatele consumate in stare proaspata sunt un bun catalizator al procesului de asimilatie, care asigura acumularea hidratilor de carbon si mareste pofta de mancare. 
Consumul de legume in general are o evolutie intr-un ritm ascendent. In tarile cu conditii naturale favorabile din totalul consumului de legume, tomatele reprezinta pana la 40%. Astfel, consumul anual de tomate depaseste 50 kg pe locuitor in Republica Elena, 40 kg in Italia si Turcia, 30 kg in R. S. F. Iugoslavia, 26 kg in R. D. Coreea, 22kg in Franta etc.
CAPITOLUL II. Obiectul proiectului. Justificarea alegerii temei proiectate.
Rosiile sunt una din principalele culturi din gradina de legume, atat datorita cultivarii relativ usoare cat si pentru proprietatile fructului, care este un aliment foarte valoros, ce contine insemnate cantitati de substante hranitoare. Tomatele sunt alimente de origine vegetala cu rol important in alimentatie datorita insusirilor de gust si aroma deosebita, oferind organismului elemente nutritive pretioase.
O caracterizare a grupei consta in faptul ca majoritatea pot fi folosite in alimentatie in stare proaspata. 
Inconvenientul grupei consta in faptul ca sunt produse sarace in proteine si au valoare energetica scazuta. In alimentatia zilnica, un adult trebuie sa consume 450g legume.
Persoanele care consuma zilnic rosii, sub orice forma, isi protezeaza pielea de efectele nocive ale razelor solare, care pot provoca arsuri si riduri, potrivit unui studiu realizat de cercetatorilor britanici.
Tomatele sunt folosite in multe produse de bucatarie inclusiv, bineinteles, sucul de tomate, ketchup, pasta de rosii, pizza. Conform unui sondaj al Consiliului Ambalajelor Metalice din 1997, 68% dintre bucatari folosesc rosii la conserve pentru usurinta, calitate si aroma.
Oamenii de stiinta de la Universitatile din Manchester si Newcastle considera ca pizza si spaghetele bolognese ar putea constitui noile arme impotriva arsurilor solare si a ridurilor. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care includ in dieta zilnica cinci linguri de bulion de tomate se protejeaza mai bine impotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. 
Studiul, prezentat la o conferinta a Societatii britanice de Cercetari Dermatologice, a aratat ca antioxidantul numit licopen este cel care imbunatateste capacitatea pielii de a se apara impotriva razelor solare. Puterea licopenului, substanta care ofera legumei culoarea rosu inchis, creste daca aceasta este gatita.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pasta de Tomate.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!