Pastă de tomate

Cuprins licență Cum descarc?

CAPITOLUL I. Tema de proiectare. Date inițiale. 5
CAPITOLUL II. Obiectul proiectului. Justificarea alegerii temei proiectate. 6
CAPITOLUL III. Elemente de inginerie tehnologică. 7
1. Surse de aprovizionare cu materii prime. 7
2. Principalele caracteristici ale materiei prime. 8
2.1. Compoziția chimică. 17
2.2. Proprietățile senzoriale și fizico-chimice. 23
2.3. Microorganisme specifice legumelor. 28
3. Materiale auxiliare și caracteristica lor. 30
4. Materiale și ambalaje utilizate. 37
4.1. Funcțiile ambalajelor. 38
4.2. Ambalaje utilizate. 39
5. Date asupra tehnologiei similare din tară și din străinatate pentru realizarea producției proiectate. Analiza comparativă a tehnologiilor. 42
6. Descrierea schemei tehnologice adoptate pentru obținerea bulionului de tomate. 46
7. Principalele caracteristici ale produsului finit. 65
8. Defectele bulionului de tomate. 66
9. Controlul de calitate pe faze tehnologice la fabricarea bulionului de tomate. 67
CAPITOLUL IV. Bilanțul de materiale. 69
CAPITOLUL V. Bilanțul termic. 79
CAPITOLUL VI. Dimensionarea pasteurizatorului cu plăci. 85
A. Calculul diferenței de temperatură medie pentru fiecare zonă a pasteurizatorului cu plăci 85
B. Calculul coeficientului total de transfer de căldură 88
C. Calculul suprafeței de transfer de căldură a fiecărei zone în parte 96
D. Calculul numărului de plăci 97
E. Calculul lungimii pasteurizatorului 99
F. Dimensionarea racordurilor 100
CAPITOLUL VII. Alegerea, descrierea și stabilirea numărului de utilaje necesare pentru obținerea produsului finit. 101
CAPITOLUL VIII. Stabilirea structurii costurilor de fabricație și desfăsurarea produsului finit. 107
CAPITOLUL IX. Igiena în secțiile de obținere a conservelor de legume. 
110
CAPITOLUL X. Masuri de protecția munci in secțiile de obținere a conservelor de legume. 112 
Bibliografie


Extras din licență Cum descarc?

CAPITOLUL I. Tema de proiectare. Date inițiale.
Prima roșie s-a copt în urmă cu trei mii de ani în Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor Cordilieri. Maiașii sunt cei dintâi care le-au mutat din sălbăticie în grădină, transformându-le în hrană. De la ei, legumele purpurii au migrat și la alte popoare preistorice ale Americii de Sud, răspăndindu-se pe întreg continentul. În Europa, roșiile au ajuns târziu, abia prin secolul 17, aduse de către conchistadorii spanioli. În secolul al Xix-lea, au devenit un aliment uzual, pentru că acum, la începutul mileniului I, să dobândească o nouă celebritate, de data asta nu ca aliment, ci ca medicament. Studii-gigant, realizate în premieră pe zeci de mii de subiecți, au dovedit, în mod elocvent, efectele terapeutice ale roșiilor. Rezultatele cercetărilor sunt de-a dreptul uluitoare: roșiile previn și vindecă boli cărora, dupa decenii de cercetări, medicina oficială nu le-a venit de hac. Exploratorii ce se întorceau din Mexic au introdus roșia în Europa, unde a fost menționată pentru prima dată în 1556. Francezii l-au numit "mărul iubirii," germanii "mărul paradisului."
Roșia este o plantă erbacee, anuală, prezentă în zonele globului cu climat temperat. Tomatele mai poartă o serie de denumiri care diferă de la o regiune la alta astfel; roșii, pătlagele roșii, paradaise, paradai, porodice etc.
Pătlagelele roșii sau tomate, cum din păcate fac parte din literatura de specialitate tinde să substituie denumirea românească, la care totuși comerțul și consumatorii nu renunța dar folosesc scurt denumirea de roșii, sunt fructele produse de planta Lycopersicum exculentum. Peste 60 milioane de roșii sunt produse în fiecare an, cu 16 milioane de tone mai mult decât al doilea fruct ca popularitate, bananele. Există peste 10000 de varietăți de roșii.
Roșiile reprezintă una din principalele culturi din grădina de legume, datorită fructului care este un aliment foarte valoros, ce conține însemnate cantități de substanțe hrănitoare. Într-un kg de roșii se găsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier. 
Tomatele reprezintă una din cele mai valoroase legume din punct de vedere alimentar. Creșterea an de an a consumului de tomate în toate țarile globului se datorește faptului că această legumă are o gamă foarte variată de întrebuințări în stare proaspătă și prelucrată. Fructele necoapte sau semicoapte, constituie, de asemenea, o prețioasă materie primă pentru obținerea murăturilor. 
Tomatele consumate în stare proaspătă sunt un bun catalizator al procesului de asimilație, care asigură acumularea hidraților de carbon și mărește pofta de mâncare. 
Consumul de legume în general are o evoluție într-un ritm ascendent. În țările cu condiții naturale favorabile din totalul consumului de legume, tomatele reprezintă pănă la 40%. Astfel, consumul anual de tomate depasește 50 kg pe locuitor în Republica Elena, 40 kg în Italia și Turcia, 30 kg în R. S. F. Iugoslavia, 26 kg în R. D. Coreea, 22kg în Franța etc.
CAPITOLUL II. Obiectul proiectului. Justificarea alegerii temei proiectate.
Roșiile sunt una din principalele culturi din grădina de legume, atât datorită cultivării relativ ușoare cât și pentru proprietățile fructului, care este un aliment foarte valoros, ce conține însemnate cantități de substanțe hrănitoare. Tomatele sunt alimente de origine vegetală cu rol important în alimentație datorită însușirilor de gust și aromă deosebită, oferind organismului elemente nutritive prețioase.
O caracterizare a grupei constă în faptul că majoritatea pot fi folosite în alimentație în stare proaspătă. 
Inconvenientul grupei constă în faptul că sunt produse sărace în proteine și au valoare energetică scazută. În alimentația zilnică, un adult trebuie să consume 450g legume.
Persoanele care consumă zilnic roșii, sub orice formă, își protezează pielea de efectele nocive ale razelor solare, care pot provoca arsuri și riduri, potrivit unui studiu realizat de cercetătorilor britanici.
Tomatele sunt folosite în multe produse de bucătărie inclusiv, bineînteles, sucul de tomate, ketchup, pasta de roșii, pizza. Conform unui sondaj al Consiliului Ambalajelor Metalice din 1997, 68% dintre bucătari folosesc roșii la conserve pentru ușurința, calitate și aromă.
Oamenii de știință de la Universitățile din Manchester și Newcastle consideră că pizza și spaghetele bolognese ar putea constitui noile arme împotriva arsurilor solare și a ridurilor. Cercetătorii au descoperit că persoanele care includ în dieta zilnică cinci linguri de bulion de tomate se protejează mai bine împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. 
Studiul, prezentat la o conferință a Societații britanice de Cercetări Dermatologice, a arătat că antioxidantul numit licopen este cel care îmbunătățește capacitatea pielii de a se apăra împotriva razelor solare. Puterea licopenului, substanța care oferă legumei culoarea roșu închis, crește dacă aceasta este gătită.


Fisiere în arhivă (1):

  • Pasta de Tomate.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!