Pat Mobil de Spital

Cuprins licență

CUPRINS
1 Sistemul medical. 2
1.1 Evoluţia sistemului medical 3
2 Clasificarea sistemelor medicale 4
2.1 Clasificarea secțiilor unui spital general 5
3 Evoluţia mobilierului pentru spitale şi sisteme de urgenţă 5
4 GENERALITĂŢI ACŢIONĂRI HIDRAULICE 34
4. 1 Generalităţi. Sisteme de acţionare hidraulică, aspecte generale 34
4. 2 SISTEME DE ACŢIONARE HIDRAULICĂ, CLASIFICARE 36
4.3 FENOMENE SPECIALE ÎNTÂLNITE ÎN HIDRAULICĂ 38
4.4 Studiul tehnologic al realizării cilindrului hidraulic 39
5 Concepţia şi proiectarea patului mobil de urgenţă 41
6 Sistemul de echilibrare al patului propriu-zis 52
6.1 Noţiuni introductive despre teoria giroscopului 53
7 Alegerea motorului 56
8 Memoriul justificativ de calcul 56
9 Perspective 58


Extras din licență

1 Sistemul medical.
Sistemul de sănătate reprezintă ansamblul elementelor independente care influenţează starea de sănătate atât la nivel individual, cât şi la nivel populaţional (comunitar) şi care include determinarea stări de sănătate şi sistemul îngrijirilor de sănătate .
Sistemul îngrijirilor de sănătate este inclus în sistemul de sănătate, fiind o parte componentă a acestuia. Sistemul îngrijirilor de sănătate este ansamblul resurselor umane, financiare, materiale, informaţionale utilizate pentru a produce îngrijiri şi servicii cu scopul de îmbunătăţire sau de menţinere a stării de sănătate a unei populaţii. 
Diferenţa dintre starea de sănătate prezentă şi cea ideală pe care o dorim reprezintă o necesitate de a se interveni la nivel comunitar prin politici de sănătate.
Pentru a-şi îndeplini obiectivul principal al existenţei sale, acela de a asigura şi a menţine calitatea îngrijirilor medicale, spitalul va trebui să supravegheze cu atenţie modul în care se desfăşoară activităţile serviciilor conexe. 
De exemplu, fiind o unitate cu paturi care oferă cazare pe perioada îngrijirii sănătăţii pacientului, spitalul este interesat în meţinerea unui nivel ridicat a serviciilor de cazare. Ori aceste servicii înseamnă atât servicii de masă cât şi servicii de cazare. Asta implică o activitate complexă care îi plimbă pe evaluatori, pornind de la o simplă constatare, prin mai multe etape referitoare cu accent pe acelea care se referă la capacitatea instituţională de supraveghere şi control ale acestor aspecte ale serviciilor conexe. 
Pe de altă parte aspectele creionate, deşi aparent se referă la serviciile 
conexe, în esenţă au în vedere protecţia propriului personal dar şi a pacienţilor, împotriva riscului de infecţie. 
Spitalul este o instituție dedicată menținerii sănătaţii care oferă atât îngrijire pe o perioadă scurtă de timp cât și pentru o perioadă medie și chiar lungă de timp. La început spitalele erau formate din câte o singură clădire dar în ziua de azi multe din ele sunt formate din mai multe clădiri (corpuri) formând campusuri.
1.1 Evoluţia sistemului medical
Încă din antichitate, sănătatea și religia erau strâns legate între ele. Cele mai vechi clădiri a căror scop era tratarea bolnavilor erau templele.
Fig. 1. 1.
În Asia Veche introducerea conceptului de spital dedicat vindecării populației către restul lumii a fost făcută, probabil de locuitorii Sri Lankăi. O cronică antică a regalității sri-lankeze Mahavamsa relata că regele Pandukabhaya (secolul al IV-lea î.Hr.) avea case pentru odihnă și spitale (Sivikasotthi-Sala) construite pe tot teritoriul țării. Acesta este cel mai vechi document care atestă vreo instituție dedicată tratării bolnavilor.
În Imperiul Roman romanii au creat valetudinaria prin anii 100 î.Hr., un loc unde oamenii, gladiatorii și soldații răniți erau îngrijiți. Deși existența lor a fost dovedită de arheologi, există dubii cu privire la răspândirea lor, care era considerată foarte largă la acea vreme, având în vedere că vechile spitale au fost identificate pe baza ruinelor lor și nu pe baza scrierilor și a descoperirii uneltelor medicale


Fisiere în arhivă (1):

  • Pat Mobil de Spital.docx

Imagini din acest licență

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!