Patrimoniu ca Obiect al Societatilor Comerciale

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.7
CAPITOLUL I.9
BAZELE CONTABILITATII SOCIETATILOR COMERCIALE.9
1.1. Contabilitate asocietatilor comerciale.9
1.2. Definirea Contabilitatii financiare:.9
1.3. Evaluarea Intreprinderii:.10
1.3.1. Organisme nationale si internationale de evaluare a intreprinderii .11
1.3.2. Standardele de evaluare:.12
1.4. Patrimoniu ca obiect al societatilor comerciale.13
1.4.1. Etapele evaluarii intreprinderii din Romania.13
1.4.2. Valoare patrimoniului societatii comerciale.14
1.4.2.1. Procesul de valorizare.16
1.5. Bilantul patrimoniului.20
1.5.1. Prezentarea structurii patrimoniale a intreprinderii.21
1.5.2. Contabilitatea inteprinderii.24
1.6. Contabilitatea trezoreriei.26
1.7. Contabilitatea veniturilor.27
CAPITOLUL II.28
PREZENTAREA PATRIMONIULUI SOCIETATII.28
2.1. Scurt istoric, organizare.28
2.2Ramura si obiectul de activitate.32
2.3. Managementul societatii.33
2.4. Personalul societatii.34
2.5. Piata si comercializarea.34
2.6. Realizari si perspective.37
2.7. Prezentarea sistemului informationali.39.
2.7.1. PREZENTAREA SISTEMULUI INFORMATIC AL
S.C. AGRICOLA INTERNATIONAL S.A.42
CAPITOLUL III .45
REFLECTAREA IN CONTABILITATE A PATRIMONIULUI ENTITATILOR.45
3.1. Contabilitatea operatiunilor privind imobilizarile.45
3.2. Contabilitatea operatiunilor privind stocurile.48
3.3. Contabilitatea operatiunilor de trezorerie.52
3.4. Contabilitatea operatiunilor privind cheltuielile.55
3.5. Contbilitatea operatiunile privind veniturile.58
3.6. Contabilitatea operatiunilor privind rezultatul financiar.60
3.7. Bilantul contabil.61
CONCLUZII.66
Bibliografie. .71


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Patrimoniu in contabilitatea financiara reprezinta unul din subiectele cele mai fierbinti si mai controversate ale ultimilor 10-12 ani, numiti ai tranzitiei si reformelor din Romania. 
Declansarea procesului de privatizare si de promovare a mecanismelor economice si institutional-juridice specifice economiei de piata au gasit teoria, practica si politica economica din Romania nepregatite pentru a raspunde rapid, competent, concret si coerent exigentelor solicitate de catre un demers de o asemenea importanta, amploare, complexitate si dificultate. 
Reactiile, pozitiile politice, si chiar si o parte a legislatiei adoptate au avut si din pacate inca mai au si in prezent, o incarcatura si o "fundamentare" emotionala care pe de o parte, au generat o desconsiderare, uneori grava si dramatica a abordarilor pragmatice, stiintifice si obiective ale specialistilor din economie, au provocat o deteriorare, degradare, distrugere si subevaluare a patrimoniului economic national si, pe de alta parte, au declansat si amplificat tot mai evidente fenomene de coruptie, speculatie si economie paralela. 
Ca orice studiu, debutul este consacrat unui scurt istoric al evaluarii in contabilitatea financiara; sunt, de asemenea, sintetizate problemele si sarcinile evaluarii, principiile, motivele si scopul acesteia. 
Dintre ideile principale enuntate in primul capitol care sunt apoi pe larg dezvoltate, sustinute si argumentate pe parcursul intregului studiu retinem: ziua de referinta; pretul mediu si cel care ar rezulta din schimbarea conditiilor; definirea valorii substantiale si de randament si relatia acestora cu pretul potential; intregul nu reprezinta suma partilor componente; sesizarea contradictiei dintre trecut si viitor - pentru trecut, cumparatorul nu ofera nimic, se cumpara viitorul, desi diagnosticul se face pe date si pe situatii trecute; necesitatea considerarii celei mai avantajoase destinatii viitoare a patrimoniului existent; invocarea metodelor comparative cu situatii similare; efectul de sinergie etc. 
Capitolul al doilea al lucrarii este consacrat in intregime prerzentarii societatii. 
Se invoca utilizarea, in locul valorii substantiale, care de regula este mai mica decat valoarea de randament, a unei valori care sa tina seama ti de elementele necorporale. 
Metodologia folosita in raportul de patrimoniu este rezervata si prezentata in capitolul al treilea. Aceeasi rigoare metodologica este rezervata si in prezentarea metodelor patrimoniale. Esential este modul de determinare a profitului luat in calcul.
Desi Romania a avut si are ceva avere, forta de a crea bogatie, de a valorifica elementele patrimoniale si substantiale ramane discutabila. Sporirea acestei forte nu se poate face prin perpetuarea in economie, a unei atmosfere de barfa nationala; stiinta si politica economica nu sunt simple barfe sau sezatori continue si distructive, ci presupun mai ales componente constructive strategice.
Pornind de la concluzia riguros argumentata pe parcursul intregului studiu, potrivit caruia, pentru o economie in transformare, este necesara recurgerea la metode combinate bazate pe substanta si randament mediul social-economic intern si extern nu a fost si probabil inca nu va fi nica in continuare intru-totul favorabil manifestarii fortei de a crea bogatie si deci teza potrivit careia societatile comerciale sunt neprofitabile - utilizata ca argument al solutiei finale - intra in sfera barfei si nu in cea a stiintei si politicii economice.
Rata de capitalizare, ca referinta a valorii de randament este inca inoperanta intr-o economie bantuita de dobanzi si inflatie extrem de inalte si poate chiar programe.
Parimoniu ca obiect al societatilor comerciale este un bu propriu al fiecarei societati in perspectiva maririi acestuia de la an la an tinzand spre obtinerea de noi capitaluri in vederea ascederii pe un loc fruntas.
I. BAZELE CONTABILITATII SOCIETATILOR COMERCIALE
1.1. Contabilitate asocietatilor comerciale
Intr-o lume cu resurse limitate suntem obligati sa socotim totdeauna si totodata sa chibzuim la fiecare banut existent intro societate si nu numai .
Intro lume plina in plina ascensiune suntem contra cronometru mereu in calcularea veniturilor si nu numai.
Aritmetica afacerilor este dimensionata intrun sistem logic si rational de informare specializata supusa inor norme reguli formalizat de comunicare intrum mediu in care aproape totul se vinde si se cumpara.
Obiectul contabilitatii il reprezinta miscarile exprimate in valori banesti desfasurate de o anumita entitate ecponomico-sociala inclusiv raporturile economico-juridice care afecteaza patrimoniu acestora.
Contabilitatea este un instrumented gestiune si control al patrimoniuluiai l rezultatelor obtinute trebuind sa asigure:
- inregitrarea cronologica si sistematicaa informatiilor cu privire la situatia patrimoniala si rezultatele obtinute pentru necesitati priprii cat si in relatiile cu tertii;
- controlul operatiunilor efectuate cu precizie precum si exacticitatea datelor furnizate;
- furnizarea informatiilor necesare stabilirii patrimoniului national, precum si intocmiriibalantelorfinanciare pe ansamblul economiei nationale.
Pentru a delimita in cadrul stiintelor economice, contabilitatea are un domeniu propriu de cercetare constituit din fluxurile de valori exprimate in bani.
Patrimoniu reprezinta totalitatea drepturilor si obligatiilor cu valoare economica a unei personae fizice si juridice.
Conceptia economico-juridica a patrimoniului, este un complex de drepturi si obligatii evaluate in bani, avand doua puncte de vedere:
- bunuri economice;
- obiecte de drepturi si obligatii.
ACTIVUL PATRIMONIULUI = PASIVUL PATRIMONIULUI
Se concluzioneaza ca obiectul contabilitatii il constitue studiul totalitatii miscarilor de valori exprimabile in bani din cadru tuturor unitatilor patrimoniale, utilizarea si reproductia componentelor patrimoniului si stabilirea rezultatelor economico-financiare obtinute.
1.2. Definirea Contabilitatii financiare:
Aparuta din nevoia de a cunoaste si a gestiona in conditii de eficienta valorile economice separate patrimonial, contabilitatea se organizeaza in toate entitatile patrimoniale: unitati economice, unitati bugetare si organizatii nonprofit. Dintre toate acestea intreprinderile sunt cele mai numeroase si mai semnificative ,, entitati contabile".
Sistemul de contabilitate aplicabil, in prezent, agentilor economici din Romania, este din punct de vedere conceptual, un sistem modularizat, respectiv dualist, in sensul organuzarii contabilitatii intreprinderii ,,pe doua paliere intercorelate": Contabilitate financiara si contabilitate de gestiune. Cele doua subsisteme ale contabilitatii intreprinderii, se completeaza reciproc sub aspect informational, ca instrumente ale procesului decizional.
Contabilitatea financiara, ca principala sectiune a contabilitatii unei entitati, are ca obiect ,,urmarirea, controlul si prezentarea fidela a circuitului patrimonial al entitatii luat in totalitatea si structualitatea sa ca entitate gestionara, in scopul de a furniza celor ce iau decizii economice informatii utile cu privire la activele, datoriile, pozitia financiara, profitul sau pierderea entitatii". Caracteristica de baza a contabilitatii financiare este aceea ca are la baza norme unitare privind organizarea si conducerea acesteia, prevazute de lege, care au caracter obligatoriu pentru toate unitatile patrimoniale.


Fisiere in arhiva (3):

  • fata verso.doc
  • o fata.doc
  • Patrimoniu ca Obiect al Societatilor Comerciale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!