Pensiunea teleptean din Ocna Sugatag - structura si functionalitate turistica

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE 4
Capitolul I. LEGISLATIE IN DOMENIUL BAZELOR DE CAZARE SI PRIMIRE TURISTICA 6
1.1. Infiintarea unei pensiuni, norme metodologice 6
1.1.1. Eliberarea, retragerea si anularea certificatului de clasificare 7
1.1.2. Retragerea si anularea certificatului de clasificare 8
1.2. Hotararea Guvernului nr. 709/10 iunie 2009 privind clasificarea structurilor de primire turistica 10
1.3. Tipuri de baze de primire turistice cu functie de cazare 12
1.4. Conditii minime pentru pensiunile turistice si fermele agroturistice 14
Capitolul II. JUDETUL MARAMURES - CARACTERIZARE GEOGRAFICA 16
2.1. Asezare geografica 16
2.2. Relief 17
2.3. Clima 19
2.4. Hidrografia 20
2.5. Fauna si vegetatia 22
2.6. Componenta demografica si de habitat 24
2.7. Caile de comunicatie si transporturile 25
2.7.1. Sighetu Marmatiei 27
Capitolul III. STATIUNEA BALNEOCLIMATERICA OCNA SUGATAG 29
3.1. Aspecte generale 29
3.2. Istoric 30
3.3. Localizare 32
3.3.1. Localitati aflate in administratia comunei Ocna Sugatag 33
3.4. Clima 35
3.5. Turismul balnear 35
3.6. Turismul rural in comuna Ocna Sugatag 37
3.6.1. Scurt istoric al aparitiei fenomenului turistic rural din Ocna Sugatag 37
3.6.2. Asociatiile turistice locale si nationale si rolul acestora in afirmarea turismului rural din comuna Ocna Sugatag 38
Capitolul IV. PENSIUNEA TELEPTEAN*** -  LOCALITATEA OCNA SUGATAG 41
4.1. Prezentarea si pozitia pensiunii 41
4.2. Investitie si categorie 43
4.3. Constructia si compozitia pensiunii 44
4.4. Dotarea camerelor 46
Capitolul V. FACILITATI GENERATE DE CATRE "PENSIUNEA TELEPTEAN" 50
5.1. Servicii oferite in cadrul pensiunii 50
5.2. Preturi practicate si strategii de promovare 52
5.3. Personalul pensiunii 54
5.4. Furnizorii 55
5.5 Analiza SWOT a pensiunii "Teleptean" 56
Capitolul VI. TRASEE TURISTICE DESTINATE TURISTILOR "PENSIUNII TELEPTEAN" 60
6.1. Propunere traseu turistic nr.1 60
6.2. Propunere traseu turistic nr.2 62
6.3. Propunere traseu turistic nr.3 64
6.4. Propunere traseu turistic nr.4 66
6.5. Propunere traseu turistic nr.5 67
6.6. Propunere traseu turistic nr.6 70
CONCLUZII 72
BIBLIOGRAFIE 74


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Oare ce i-ar impinge pe unii calatori sa isi paraseasca confortabilul fotoliu si sa se arunce cu capul inainte in necunoscut? Ce i-ar impinge pe pelerinii moderni numiti turisti, sa porneasca in calatorii estivale? Pentru unii ar fi setea de exotism si sentimentul de libertate, in timp ce pentru altii ar fi nostalgia originilor. Sau poate fi dorinta de a descoperi o noua tara, o natura nealterata si un vechi fel de comunitate umana. Pe toti acei turisti, a carui stil de viata se deosebeste in mod radical de modelele traditionale si care considera tehnologia si viteza drept lucruri firesti, ii indemnam sincer sa vina sa viziteze autenticul, primitivul si naturalul Maramures.
Aici turistul se va intoarce in trecut, se va cuibari in catune de basm pana la varfurile salbatice ale muntilor, se va indragosti de simplitatea vietii de la tara, de arhitectura de lemn, de costumul popular, de dansul si cantecul traditional si nu in cele din urma, de oamenii simpli, deschisi si ospitalieri. Acei turisti care viseaza in adancul sufletului lor la intalniri cu civilizatii de mult uitate, care sunt atat de diferite si totusi atat de familiare, sunt mai mult decat bineveniti, pentru ca da, asemenea civilizatii inca exista! 
A veni in Maramures inseamna sa te intorci in trecut, sa intalnesti oameni, mentalitati de mult disparute in alte parti ale Europei. Natura nealterata plina de simplitate, catunele de basm, vechea civilizatie a lemnului, stravechi datini si traditii, obiceiurile, portul popular autentic, oamenii primitori, simpli, harnici si artizani pastreaza inca vii vechile mestesuguri, iar acestea sunt numai cateva din comorile si atractiile pe care aceasta regiune din partea de miazanoapte a Romaniei, le dezvaluie turistilor.
Daca m-ar intreba cineva de ce am ales sa vorbesc despre Maramures, as raspunde simplu: Maramuresul pentru mine este locul unde m-am nascut si am crescut, este o stare de spirit, este sunet si culoare, este locul de care te indragostesti pentru totdeuna. Traditiile, obiceiurile, portul popular autentic, cantecul si dansurile traditionale ne fac unici in lume, ceea ce in alte parti se gaseste in muzeu, la noi se pastreaza in viata de zi cu zi, ceea ce este o valoare de patrimoniu nepretuita!
Pe cale de consecinta, lucrarea prezenta abordeaza subiectul "Pensiunea Teleptean din Ocna Sugatag. Structura si functionalitate turistica". Statiunea in care se regaseste pensiunea este prin definire o statiune balneoclimaterica cu perspective marete de viitor. Aceasta statiune poate satisface gusturile oricarui turist, indiferent daca acesta doreste sa intalneasca taranul in haine traditionale in zilele de sarbatoare, daca vrea sa evadeze din cotidian si sa respire aerul proaspat de la tara sau daca efectiv doreste sa vina la tratament la apele sarate recunoscute pentru efectele lor miraculoase.
Structura lucrarii a fost conceputa in maniera urmatoare: introducerea, unde sunt prezentate aspectele generale ale subiectului abordat; si cele 7 capitole divizate in mai multe subcapitole. Astfel, lucrarea debuteaza cu un capitol dedicat prezintarii legislatiei in domeniul bazelor de cazare si primire turistica unde se expun normele metodologice in vederea infiintarii unei pensiuni turistice, modul de eliberare, retragere si anulare a certificatului de clasificare. Totodata se enumera tipurile de baze de primire turistica cu functie de cazare si se vorbeste despre conditiile minime pe care trebuie sa le indeplineasca pensiunile turistice si fermele agroturistice.
In al doilea capitol se analizeaza judetul Maramures, din mai multe puncte de vedere si aici ne referim la: asezare geografica, relief, clima, hidrografie, fauna si vegetatie, caile de comunicatie si transport. De asemenea, se vorbeste si despre localitatea Sighetu Marmatiei si totodata este prezenta si o harta de localizare a judetului. 
Al treilea capitol se concentreaza in jurul statiunii balneoclimaterice Ocna Sugatag. Aici vor fi prezentate aspecte generale vis-a-vis de localitate, istoricul acesteia, localizarea sustinuta de o harta a comunei, urmand a se vorbi despre turismul balnear, turismul rural si in acelasi timp sunt mentionate doua dintre asociatiile turistice locale si rolul acestora in afirmarea turismului rural din comuna. 
In cel de al patrulea capitol se evidentiaza "Pensiunea Teleptean". Acest capitol cuprinde cateva informatii de interes general: prezentarea si pozitia pensiunii sustinuta de o harta cuprinzand obiectivele cele mai importante destinate vizitarii, investitia si categoria din care aceasta face parte, constructia si compozitia camerelor si nu in cele din urma, se va vorbi despre dotarea camerelor.
Al cincilea capitol ne va trimite la facilitatile de care "Pensiunea Teleptean" dispune, urmand a fi prezentate in detaliu. Principalele subcapitole sunt: serviciile oferite in cadrul pensiunii, preturile practicate si strategiile de promovare, personalul de care pensiunea dispune in acest moment si furnizorii cu care aceasta colaboreaza. Tot aici este realizata si analiza SWOT a pensiunii.
Ultimul capitol trateaza si detaileaza perspectiva subiectului abordat, care va fi prezentat prin 6 trasee turistice pe care turistii cazati la pensiune pot sa le realizeze. Aceste trasee turistice sunt insotite de cate o harta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea teleptean din Ocna Sugatag - structura si functionalitate turistica.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Andreica, I., Andreica, S. (2012), Din istoria Vaii Vaserului, Edit. Ceconi, Baia Mare.
2. Beres, I., Contributii la cunoasterea ornitofaunei Depresiunii Maramuresului, in Anuarul Marmatia IV, Baia Mare.
3. Beres, I.(1994), Pietrosul Rodnei, brosura editata de Societatea Ecologista Sighetul Marmatiei.
4. Bud, T., Date istorice despre protopopiatele, parohiile si manastirile romane din Maramures din timpurile vechi pana in anul 1911.
5. Cianga, N., Deszi, St. (2007), Amenajare turistica, Edit. Presa Universitara Clujeana, Cluj Napoca.
6. Cocean, P., Filip, S. (2008), Geografia Regionala a Romaniei, Edit. Presa Universitara Clujeana, Cluj Napoca.
7. Cristea, G., Dancus, M. (2000), Maramures: Un muzeu viu in centrul Europei, Edit. Fundatiei Culturale Romane, Bucuresti.
8. Coman, A. (1969), Flora Maramuresului, in Comunicari botanice, Societatea de Stiinte Biologice din R.S.R..
9. Filipascu, A. (1940), Istoria Maramuresului, Bucuresti.
10. Marin A. (2012), Managementul diversificarii serviciilor in unitatile de turism, Universitatea Babes-Bolyai.
11. Mihalyi, I. (1900), Diplome maramuresene din secolele XIV si XV, Sighet;
12. Ielenicz, M., Comanescu, L. (2006), Romania -  Potential turistic, Edit. Universitara Clujeana.
13. Grolleau, H. (1999), citat de Cornelia Ureche, Gabriela Rotar;
14. Kotler P. (2005), Managementul Marketingului, Teora.
15. Petrea, R.,Petrea, D. (2000), Turism rural, Edit. Presa Universitara Clujeana.
16. Popa, R. (1970), Tara Maramuresului in veacul al XIV-lea, Bucuresti.
17. Program finantat de Uniunea Europeana, Maramuresul turistic -  Romania.
18. Vorzsik A., Paina N. D., Pop M. D. (2006), Marketingul serviciilor. [Vol. 1]: Probleme de ansamblu ale tertiarului, Alma Mater, A.
19. ***http://www.manastireabarsana.ro/ - accesat: 05.06.2015.
20. ***http://maramurestranscarpatia.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=119&lang=ro - accesat: 20.03.2015.
21. ***http://www.gal-maragutai.ro/ - accesat: 20.03.2015.
22. ***Informatii preluate din anexa 1.5 la normele metodologice, Criterii obligatorii privind clasificarea structurilor de primire turistica cu functiuni de cazare de tip pensiune turistica si pensiune agroturistica, (anexa nr.2 din OM 1296/2010, 1051/2011, OM 65 din 2013);


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!