Perfectionarea Dirijarii, Organizarii si Tehnologiei Transporturilor

Extras din licenta Cum descarc?

I. COMPARTIMENTUL ANALITIC
Transportul rutier este cea mai veche si totodata si cea mai folosita metoda de transport de marfuri. In cadrul dezvoltarii relatiilor economice internationale, a largirii si diversificarii schimbului comercial intre state, un rol de seama revine transporturilor si expeditiilor internationale.
Transportul reprezinta o latura importanta a productiei materiale care prin rolul de deplasare a marfurilor influenteaza hotarator si celelalte ramuri ale economiei mondiale.
Constituind mijloc material efectiv pentru comercializarea relatiilor economice interstatale transporturile internationale pot fi considerate aparatul circulator al intregii economii mondiale.
Transporturile internationale contribuie direct la:
- realizarea acordurilor interstatale de cooperare economica;
- realizarea unui sistem de distributie cat mai apropiat de necesitatile beneficiarilor;
- introducerea in circuitul mondial a tuturor zonelor de pe glob prin crearea posibilitatilor de realizare a datoriei statelor de participare la diviziunea internationala a muncii.
Pe masura dezvoltarii comertului international, a cresterii distantelor de transport, a marfurilor de comert extern s-au majorat cheltuielile de transport.
Dezvoltarea in ritm intens a schimbului de marfuri pe plan international a determinat si sporirea preocuparilor pentru organizarea activitatilor de transport si depozitare si manipulare a marfurilor.
In continuare se prezinta rezultatele analizei complexe a activitatilor de transport si expeditii internationale de marfuri in conditiile S.C. ,,Tirforplus" S.R.L. ( in continuare Tir FP SRL ) din orasul Chisinau.
1.1. Scurta caracteristica a intreprinderii
Piata serviciilor de transport din Republica Moldova prezinta actualmente o diversitate deosebita de oferte de servicii ale multor companii particulare, aparute in ultimul timp. 
Serviciile de transport sunt acordate si de catre subdiviziunile de transport ale majoritatii companii comerciale mari.
Unul dintre reprezentantii acestui segment de piata este firma particulara de transport Tir FP SRL, care pe langa alte genuri de servicii, se remarca si prin acordarea serviciilor de transport si expeditii internationale.
Compania nominalizata cunoaste in toata perioada de functionare o evolutie ascendenta, managementul fiind constient ca pentru a se impune pe piata trebuie sa se presteze servicii calitative la un pret rezonabil.
Societatea comerciala Tir FP SRL a fost fondata in 2004. 
Adresa juridica a intreprinderii este: MD-2001, Chisinau, bd. Decebal, 3, of. 317A.
E-mail: office@tirforplus.com.md. Site: www.tirforplus.com.md.
Compania este detinator de licenta de transport AB 012743, eliberata la 25.02.2004 si isi are rezervat dreptul legal si autorizat sa presteze servicii in domeniul traficului auto international si expeditiei de marfuri. 
Proprietar si director general al companiei de transport este dl Cernei Roman.
Scopul principal al companiei consta in prestarea serviciilor de transport si expeditie utilizand toate tipurile de transport pe principiul door - too - door.
Misiunea firmei consta in oferirea pentru orice client a unei game variate de servicii de transport si expeditii de marfuri, asigurand pentru fiecare beneficiar un standard inalt de deservire.
Ca domenii prioritare de activitate ale firmei sunt de mentionat urmatoarele:
- transporturi rutiere de marfuri;
- activitati de expeditii internationale marfare;
- transporturi intermodale de marfuri;
- transporturi si expeditii feroviare.
In domeniul transporturilor rutiere intreprinderea presteaza urmatoarele genuri de servicii:
- Expeditii rutiere de marfuri in trafic international spre/din Moldova in Europa si tarile CSI cu mijloace de transport cu volumul de la 10 m. cub. pana la 120 m cubi;
- Servicii de expediere a marfurilor in trafic international direct pe relatia Europa de Vest - Est - tarile CSI;
- Consolidarea incarcaturilor in Germania si livrarea lor din Europa in regim de grupaj;
- Transporturile de marfuri periculoase ADR;
-oAsigurarea marfurilor.
In domeniul serviciilor intermodale compania ofera:
- Servicii complexe la livrarea marfurilor in containere pentru orice directie;
- Trafic containerizat de marfuri, inclusiv prin porturile din Ucraina (Odessa, Iliciovsk, Reni) si Romania (Constanta, Mangalia, Galati);
- Organizarea livrarii containerelor de 20 FT. si 40 FT. din porturile Ucrainei si Romaniei pe calea feroviara si auto pana la depozit;
- Organizarea livrarii marfurilor in grupaj de la 100 kg.
In domeniul serviciilor feroviare firma de transport ofera:
? Expedierea incarcaturilor in regim de import - export si tranzit pe teritoriul Moldovei;
? Expedierea incarcaturilor in regim de import - export si tranzit pe teritoriul Ucrainei, Romaniei, statelor CSI si pe teritoriul tertelor state;
? Urmarirea vagoanelor pe intreg parcursul transportarii conform comenzilor clientilor;
? Transportarea containerelor, containerelor cisterne si cisternelor pentru transportarea vinului, sucurilor si a concentratelor din suc pe teritoriul statelor CSI, Europa Centrala si Sud Est, Asia Centrala;
? Servicii de declarare vamala a marfurilor in regim de tranzit si import-export pe teritoriul Moldovei si Ucrainei;
Managementul companiei de transport a stabilit de comun acord obiectivele prioritare si scopurile strategice de producere, dintre care sunt de mentionat:
o concentrarea eforturilor pentru convingerea clientele si pentru incheierea unor contracte de transport de durata medie si lunga cu retele internationale mari de transport;
o marsrutizarea stiintifica a transporturilor cu scopul micsorarii parcursului neproductiv al automobilelor si utilizarea eficienta a tuturor genurilor de resurse ale firmei;
o imbunatatirea nivelului de pregatire a operatiunilor de transport din toate punctele de vedere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perfectionarea Dirijarii, Organizarii si Tehnologiei Transporturilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!