Perfectionarea Holdingului Elita-5

Extras din licenta Cum descarc?

1. COMPARTIMENTUL ANALITIC
In acest compartiment al proiectului de licenta se prezinta rezultatele analizei activitatii societatii comerciale pentru stabilirea situatiei si starii economice si financiare obiective, a sistemelor de management si tehnologice, care pun in evidenta rezervele nevalorificate la intreprindere, precum si masurile necesare de intreprins pentru rationalizarea activitatii si asigurarea dezvoltarii strategice.
1.1. Istoricul si caracteristica generala a holdingului ,,Elita-5"
Holdingul este o societate care detine suficiente actiuni ale altor societati comerciale pentru a asigura controlul deplin asupra acestor structuri economice.
Holdingul este o forma speciala de monopol care subordoneaza diferite unitati economice prin obtinerea pachetului majoritar de actiuni ale acestora.
Toate marile companii globale sunt de tip holding. Orice societate comerciala urmand o cale ascendenta de dezvoltare accelerata ajunge la o anumita etapa cand este nevoita sa-si diversifice activitatea si sa-si creeze subdiviziuni in forma unor structuri economice separate.
In Republica Moldova astfel de structuri sunt intr-un numar relativ redus, insa in ultima perioada de dezvoltare s-a conturat tendinta de constituire a unor societati de acest tip.
Dintre primele dar si cele mai cunoscute holdinguri din tara se remarca societatea comerciala ,,Elita - 5" SRL.
Bazele dezvoltarii acestui holding au fost puse cu peste 20 de ani in urma, in anul 1989 de cooperativa de producere ,,Magma", specializata in domeniul serviciilor de constructii civile. Aceasta cooperativa ulterior s-a transformat in compania de constructii ,,Magma Avant", urmand ca ulterior, in anul 1993 sa se restructureze in compania ,,Elita-5".
Compania ,,Elita-5" initial s-a specializat in domeniul constructiilor civile si comertului cu produse petroliere. In cativa ani de dezvoltare a fost constituita o retea de statii de alimentare cu combustibil in intreg teritoriul tarii.
Anul 2000 a devenit un an de cotitura in activitatea intreprinderii. Managementul superior a adoptat decizia de diversificare a activitatii si de expansiune in alte segmente de piata.
Actualmente holdingul ,,Elita-5" dezvolta cu succes 18 directii de afaceri, dintre care sunt de mentionat:
- reteaua republicana de comercializare en gros si en detail a produselor alimentare;
- constructii civile si industriale;
- comercializarea de materiale de constructie;
- comercializarea mobilei italiene;
- productie agricola;
- comercializarea si service-ul autoturismelor.
Ca obiective comerciale gestionate de intreprindere sunt de mentionat centrele comercial-distractive ,,Grand Hall", ,,Baby Hall" si Game World, clubul sportiv ,,Niagara" si centul sportiv si de odihna ,,Niagara City Fitness".
Prestarea serviciilor de revizie tehnica si reparatii curente a autoturismelor, comercializarea de piese de schimb pentru automobile si instalarea echipamentului de alimentare cu gaz reprezenta unul din domeniile principale de activitate ale firmei inca din 1993.
In perioada 1997 - 2000 doua statii de service auto ale firmei ,,Elita-5" erau autorizate ca centre de reparatii garantie a companiei germane ,,Mercedes Benz".
In prezent aceasta intreprindere poseda baza material-tehnica moderna si dezvoltata, un colectiv de specialisti calificati, un parc rulant relativ modern si deserveste o retea comerciala mare cu o nomenclatura foarte diversa de marfuri, bunuri si produse.
Oficiul central al societatii se afla in orasul Chisinau, str. Pandurilor. 47/2.
Societatea de actiuni este deservita de Banca Comerciala pe Actiuni ,,Moldagroindbanc", filiala Centru, cod 1800101633, conturi nr.0001053332 si nr.1347772.
Din anul 2002 compania ,,Elita-5" a devenit dealer autorizat a concernului italian FIAT. Dupa finalizarea constructiei centrului auto ,,Elita-5" din bd. Dacia, 55 companiile ,,Elita -5 Auto" si ,,Auto Diamant Group" au dezvoltat dinamic afacerile din domeniu, devenind lideri pentru unele segmente de piata in vanzarile de autoturisme.
Compania ,,Elita-5" este reprezentanta a 11 branduri de autoturisme. Centrul auto reprezinta un edificiu complex cu suprafete de comercializare a autoturismelor, spalatorie si service-ul auto.
In anul precedent s-au deschis salonurile auto Lexus si Mitsubishi din Chisinau, precum si salonul multibrand din or. Balti.
Concernul ,,Elita-5" poseda si gestioneaza drepturile de comercializare a productiei companiilor Pepsi, Prigat, Heineken, Red Bull, Levada, Vodnii Mir. 
Suprafetele de depozitare ale companiei constituie peste 10000 m 2, capacitatile frigorifice ale depozitelor firmei sunt de 400 de tone de productie, fiind unul din liderii pietei de marfuri perisabile.
Fondurile fixe ale intreprinderii intrunesc toate edificiile si cladirile in posesie, toate felurile de utilaje tehnologice si de producere, echipamente functionale, dispozitive, instalatii, toate 
mijloacele de transport si alte fonduri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perfectionarea Holdingului Elita-5.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!