Perfecționarea tehnologiilor de producere a vinului spumant original în flux la Cricova S.A.

Cuprins licență Cum descarc?

1. Analiza Tehnico-Economica A Intreprinderii. Cercetari De Marketing 
1.1. Combinatul de vinuri "Cricova" S.A. istorie si perspective
1.2. Asortimentul de spumante de la Combinatul de vinuri Cricova S.A.
1.3. Cercetari de marketing
2. Caracteristica Materiei Prime, Produselor Finite Si Materialelor Auxiliare.
2.1. Caracteristica materiei prime
2.2. Caracteristica produselor finite
3. Analiza, Elaborarea Si Argumentarea Schemelor Tehnologice
3.1.Elaborarea schemelor tehnologice
3.2. Argumentarea schemelor tehnologice
4. Managementul Calitatii
5. Calculele Produselor Si Materialelor Auxiliare
6. Calculul Utilajului Si Vaselor Tehnologice
6.1.Calculele Sanitare, Termotehnice Si Electrotehnice
7. Descrierea Planurilor Sectiilor
8. Compartimentul Tehnologic Special
9. Securitatea Muncii Si Protectia Mediului Ambiant
9.1. Introducere
9.2. Analiza conditiilor de munca
9.3.Masuri privind sanitaria industriala
9.4.Masuri privind tehnica securitatii
9.5.Masuri de protecsie contra incendiilor
9.6.Masuri de protectie a mediului ambiant
10. Compartimentul Economic. Tabelul Indicilor Tehnico-Economici
Concluzii
Bibliografie


Extras din licență Cum descarc?

Vinul este bautura obtinuta exclusiv prin fermentarea alcoolica completa sau partiala a strugurilor proaspeti, zdrobiti sau nezdrobiti, ori a mustului de struguri. Taria alcoolica a vinului nu poate fi mai mica de 8,5% volume. Vinul spumant reprezinta cea mai importanta si apreciata grupa a vinurilor speciale. Vinul spumant se obtine din vinuri naturale, prin a doua fermentatie alcoolica asa-zisa ,, secundara" care se realizeaza in butelii speciale sau in rezervoare metalice inchise (cuves closes). La deschiderea recipientilor, aceste vinuri degaja CO sub forma de bule (fenomen numit perlare) sau de spuma (spumare). Calitatea acestor vinuri se apreciaza, in mare masura, dupa bogatia si persistenta spumarii, ca si dupa finetea si durata perlarii. [1] In prezent, piata vinurilor spumante constituie o piata cu un puternic caracter sezonier, deoarece acestea fiind bauturi asociate sarbatorilor si evenimentelor festive. Iar volumul de vinuri de masa linistite si efervescente alcatuieste aproximativ 90-95% din volumul productiei vinicole mondiale, ceea ce are o mare importanta sociala, deoarece contribuie la reducerea consumului de bauturi alcoolice tari si asigura sanatatea oamenilor.
Pe piata mondiala exista cateva tipuri de vin spumant: Blanc de Blancs - facuta din Chardonnay, varietate de struguri albi din regiunea Champagne; Blanc de Noirs - vin alb obtinut din struguri negri, in special Pinot Noir: Brut - un sortiment de sampanie foarte sec fara nici un reziduu de zahar; Cuvee - un amestec de vinuri simple, neacidulate, reprezentand o bautura echilibrata; Demi-sec - o sampanie dulce care contine intre 3,3% si 5% zahar rezidual; Rose - sampanie cu o nuanta rozalie care se obtine prin adaugarea unei cantitati mici de vin rosu in cuvee sau de la contactul cu pielita strugurilor.Tinand cont de faptul ca Moldova este o tara vitivinicola dezvoltata, vinurile spumante, de asemenea, fac parte din procesul de productie a multor companii si vinarii autohtone. Astfel unul din principalii producatori vinicoli din tara, Combinatul de vinuri Cricova S.A. ofera publicului spumante clasice si originale sub brandul Moldova, Basarabia, Cristal sau Lacrima Dulce din mai multe categorii cum ar fi vinurile spumante brute, demiseci, demiducli, de culoare albe, roz sau rosii.
Mod
Coli
Nr. documentului
Semnatura
Data
Coala
2
UTM
Elaborat
Zama E.
Conducator
Crudu S.
Consultant
Turcanu I.
Contr.norm.
Aprobat
Balanuta A.
Introducere
Litera
Pagina
UTM BTI-131
Cricova este unica intreprindere din Republica Moldova care produce vinuri spumante in conformitate cu metoda de fermentare clasica franceza "Methode Champenoise", prin fermentarea secundara in sticla si cu o maturare ulterioara cuvee in pozitie orizontala de la cel putin 3 ani. Vinurile spumante de calitate superioara astfel obtinute sunt produse din soiurile de struguri selecte: Chardonnay si Pinot-Noir. Anume in depozitul de vin de la Cricova in anul 1957 au fost produse primele partide de sampanie conform tehnologiei clasice franceze, numita, de asemenea, "de sticla". De fapt, anume cu acest eveniment si s-a inceput istoria sampaniei clasice in Moldova. Deja spre anul 1970 producerea de vinuri spumante in depozitele de vin de la Cricova a atins numarul de 250 mii sticle, in timp ce tirajul anual a depasit 1 milion de sticle. Intreprinderea facea parte din cele patru cele mai mari intreprinderi sovietice de vinuri spumante, unde pe linga combinatul Cricova, erau incluse astfel de giganti ai vinificatiei ca "Abrau-Durseau", fabrica de sampanie din Artemovsk, fabrica din Crimeea "Novi Svet". Tehnologia obtinerii vinurilor spumante utilizata de Cricova este una dificila, necesita iscusinta inalta, perseverenta si perspicacitate profesionala. Calea de la strugure la cupa cu licoare spumanta este anevoioasa, insa un singur lucru putem sa afirmam cu certitudine: sampania de Cricova este o marca speciala. Aceasta si reprezinta adevarata sampanie moldoveneasca, sinonimul careia a fost si este sampania produsa de compania Cricova.
Cricova reprezinta cel mai valoros brand moldovenesc fiind evaluat la suma de 35 de milioane de dolari. Totodata, combinatul se numara printre cei mai mari 100 exportatori moldoveni situandu-se pe locul 92 in top, potrivit Eco.md.
Combinatul din Cricova exporta vinurile in 22 de tari, inclusiv pe piata chineza, pe care o califica drept una problematica insa de perspectiva. Cricova este cel mai mare producator pentru piata interna,in special datorita vinurilor sale spumante. Totusi, 55% din productie este destinata exporturilor, structura carora, in linii mari, o repeta pe cea a industriei vinicole in general. Adica, peste 30% sunt exportate in Rusia, alte circa 30% in Republica Belarus, iar restul sunt furnizate in Kazahstan, Ucraina, statele UE.
Scopul lucrarii consta in identificarea si aprecierea tehnologiilor de producere a vinului spumant la Cricova S.A., analiza tehnico-economica a intreprinderii, analiza, elaborarea si argumentarea schemelor tehnologice.


Fisiere în arhivă (1):

  • Perfectionarea tehnologiilor de producere a vinului spumant original in flux la Cricova S.A..pdf

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

http://proalimente.com/cum-se-fabrica-vinul-spumant-obtinerea-vinurilor-spumante/
2. http://www.cricova.md/
3. https://ru.scribd.com/doc/47397741/Protectia-Mediului-Ambiant-DS
4. http://www.scrigroup.com/sanatate/alimentatie-nutritie/NORME-SPECIFICE-DE-SECURITATEA33568.php
5. https://www.slideshare.net/annemariehordau/cercetari-de-marketing


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 10€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!