Perfectionarea Utilizarii Programelor Specializate in Contabilitatea Firmei pe Exemplul SC Rapsodia Conf SA

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul 1. Piata programelor de contabilitate din Romania 4
1.1. Trecerea de la contabilitatea pe hartie la contabilitatea asistata pe calculator 4
1.2. Strategii de alegere a programelor potrivite. Facilitati pe care trebuie sa le ofere 7
1.3. Tendinte ale intreprinderii moderne. Trecerea la sisteme ERP 9
Capitolul 2. Studiul sistemului informational contabil la S.C. Rapsodia Conf S.A. 14
2.1. Delimitari teoretice privind sistemul informational contabil 14
2.2. Structura si functiile sistemului sistemului informational contabil 16
2.2.1. Structura sistemului informational contabil 16
2.2.2. Functiile sistemului informational contabil 18
Capitolul 3. Utilizarea programului de contabilitate Winmentor in contabilitatea societatii Rapsodia Conf S.A. 24
3.1. Tipuri de documente utilizate 24
3.2. Tipuri de operatii realizate 27
3.3. Analiza critica a exploatarii programului WinMentor 30
3.4. Posibilitati de perfectionare a programului 38
CONCLUZII 40
Bibliografie 42


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
La ora actuala, intreprinderea moderna si sistemul sau informational contabil sunt subiecte dezbatute aprins in literatura de specialitate ca urmare a faptului ca exista doua directii opuse de actiune, si anume: dorinta intreprinderii de a se alinia curentului globalizarii informationale pe de o parte, iar pe de alta, cerintele restrictive impuse de stiinta si practica contabila in domeniu. 
Evolutiile din domeniul informaticii si a tehnologiilor informationale au condus la folosirea pe scara tot mai larga a calculatorului. In compania moderna a zilelor noastre nu se mai aplica tehnici demodate de contabilitate, in care calcule nesfarsite sunt consemnate in tot felul de registre. Numarul firmelor care administreaza astfel de procedee contabile a scazut considerabil in ultima vreme. Asadar, cu ajutorul computerului si a unui software corespunzator, tinerea contabilitatii firmei a devenit mult mai usoara, in conditiile economisirii considerabile a timpului afectat. In plus, prin intermediul unui program computerizat de contabilitate, poate fi retinuta mult mai multa informatie decat in trecut si sunt analizate automat rezultatele contabile. Deci, munca este cu mult usurata, fiind atinse rezultatele urmarite cu minim de efort si resurse. 
Achizitionarea unui calculator nu reprezinta automat trecerea de la o contabilitate ,,pe hartie" la una asistata de calculator. In primul rand este necesara cunoasterea modului de operare pe calculator, in general, si a aplicarii unui software de contabilitate, in principal.
Pe fondul utilizarii pe o scara tot mai larga a produselor informatice in tinerea contabilitatii, putem afirma ca asistam la o adevarata ,,explozie" pe piata software-urilor in domeniu. Descrierea acestei piete si a caracteristicilor pe care le dezvolta fac obiectul de studiu al primei parti din lucrarea de fata. 
Utilizarea calculatoarelor si a produselor informatice specifice a creat impresia ca sarcinile si functiile contabilitatii clasice au fost transferate sistemului informatic, ajungandu-se in final la un asa-numit sistem informational contabil modern. Datorita intreprinderii sistemului informatic intre partea de tehnica contabila si cea de stiinta a contabilitatii, vom putea observa deosebirea care exista intre acestea. Pe studiul sistemului informational contabil, a structurii si functiilor pe care le detine in intreprindere se concentreaza partea a doua a lucrarii.
Referindu-ne la utilizarea programelor informatice in tinerea evidentei contabile se observa o tendinta de crestere in ceea ce priveste achizitiile de produse pentru contabilitate. Un program de succes in ceea ce priveste tinerea contabilitatii este produsul Winmentor. Cea de-a treia parte a lucrarii de fata o vom rezerva studiului privind exploatarea practica a programului Winmentor in firma Rapsodia Conf din Botosani.
Capitolul 1. Piata programelor de contabilitate din Romania
1.1. Trecerea de la contabilitatea pe hartie la contabilitatea asistata pe calculator
La inceputul anilor '70, dupa scaderea preturilor la echipamentele electronice, contabilitatea a devenit un domeniu deosebit de receptiv la aplicarea informaticii in intreprinderi. Avem in vedere chiar denumirea EAM-urilor (Electronical Accounting Machine) special concepute pentru contabilitatea intreprinderii . In zilele noastre nu exista organizatie care sa nu foloseasca un produs informatic pentru contabilitate, datorita multitudinii de probleme de rezolvat, a preturilor accesibile, si nu in ultimul rand a interesului manifestat pentru o informatie contabila de calitate si la timp. 
Pe piata programelor de contabilitate din Romania numarul producatorilor/furnizorilor de solutii pentru contabilitate variaza de an la an. Chiar si in contextul crizei economice cu care ne confruntam, numarul firmelor care apeleaza la astfel de solutii este in crestere, dar intr-o mai mica masura in comparatie cu cele care se inchid sau isi restrang activitatea. 
Pana in prezent nu s-a efectuat nici un studiu oficial asupra pietei software-urilor de contabilitate din Romania in intreg ansamblul sau, in sensul efectuarii de statistici asupra cotelor de piata detinute de principalele firme, tendintelor manifestate pentru achizitionarea anumitor module/programe de contabilitate, sumele medii alocate de catre intreprinderi in achizitionarea acestora etc. Singurele studii sau incercari in acest sens au fost efectuate de unele firme mai mari (Ciel Romania, Wizrom Software, SIVECO, SAP, ORACLE) . Dar acestea au fost realizate, in principal, pentru a putea cunoaste cota, pozitia pe care se situeaza propria companie realizatoare de produse software pe piata. In general, in aceste studii, se tine cont atat de numarul de licente pe care compania le-a vandut intr-o anumita perioada de timp (de regula un an) precum si de cifra de afaceri realizata. Ceea ce nu reprezinta un criteriu foarte relevant tinand cont de faptul ca au aparut software-uri ce pot fi achizitionate (anumite module sau chiar si intregul program) in mod gratuit (cazul SAGA). 
In conditiile existentei a catorva zeci si sute de programe de contabilitate, o astfel de piata este greu de contabilizat. Orice firma care are un departament economic trebuie sa detina si un soft de contabilitate. Chiar si societatile care si-au externalizat serviciul catre companii specializate de contabilitate folosesc soft-uri pentru evidenta primara a documentelor sau pentru gestiunea stocurilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perfectionarea Utilizarii Programelor Specializate in Contabilitatea Firmei pe Exemplul SC Rapsodia Conf SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!