Perspective de Integrare a Turismului Romanesc in Plan European

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I - TURISMUL IN EUROPA - ORIENTARI SI TENDINTE 
1.1. Factori de influenta in dezvoltarea turismului 
1.2. Previziuni pentru Europa 
1.3. Tendintele turismului in Europa 
1.4. Factori cheie de dezvoltare 
CAPITOLUL II - TURISMUL IN UNIUNEA EUROPEANA 
2.1. Turismul in institutiile europene 
2.2. Statistici din turism ale EUROSTAT 
2.3. Domenii de interventie ale UE pentru turism - actiuni de sprijinire 
2.4. Legislatia europeana in turism 
CAPITOLUL III - IMPACTUL EXTINDERII UNIUNII EUROPENE ASUPRA TURISMULUI 
3.1. Provocari si oportunitati pentru dezvoltarea turismului 
3.2. Beneficii si riscuri pentru turism 
CAPITOLUL IV - INTEGRAREA EUROPEANA A TURISMULUI ROMANESC 
4.1. Ce inseamna integrarea turistica europeana
4.2. Coordonate ale integrarii turismului romanesc 
4.3. Premize ale integrarii turismului romanesc 
4.4. Implicatiile aderarii Romaniei la UE asupra turismului 
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
TURISMUL IN EUROPA - ORIENTARI SI TENDINTE
1.1. Factori de influenta in dezvoltarea turismului 
Turismul este influentat de o gama larga de factori. Unii dintre acestia continua sa aiba o influenta deceniu dupa deceniu, altii au efect doar pentru o perioada determinata. Principalii factori de influenta cu efect asupra dezvoltarii activitatii turistice in perioada de pana in 2020 au fost identificati ca fiind: economia; tehnologia; facilitarea; siguranta; demografia; globalizarea; localizarea; grija pentru mediul natural si social; mediul de viata si de munca; economia "experientei"; marketingul. 
Economia 
Revigorarea economiei de dupa razboi in tarile industrializate a condus la cresterea veniturilor personale si a disponibilitatii de timp liber - lucruri esentiale pentru practicarea turismului, adica timpul si banii. Privind in viitor, se prevede faptul ca, pe termen lung, marile institutii globale financiare si economice anticipeaza o crestere a economiei globale cu o rata continua, moderata catre mare. Vechii ,,tigri economici" isi vor reveni in timp ce noi tari isi vor face aparitia pe piata turistica (China, India, Brazilia, Federatia Rusa). Factorii economici vor ramane, astfel, pozitivi pentru turism. 
Se asteapta ca introducerea monedei Euro sa aiba un efect pozitiv pentru turismul tarilor din zona euro. 
Tehnologia 
Dezvoltarea cheie este in domeniul informaticii si a tehnologiei de comunicatii. Noi posibilitati, devenind disponibile ca parte a unei tehnologii noi sau a uneia deja existente, transforma substantial atat cererea, cat si oferta (rezervarile, managementul, marketingul, comunicarea intre companii si cea intre companii si consumatori etc.). Generatiile succesive de sisteme, din ce in ce mai sofisticate, ce ofera acces imediat si interactiv la produsele turistice, ofera turistilor un control fara precedent asupra modului de a-si cheltui banii si de a-si petrece timpul liber. In acelasi timp, acest lucru rezulta si intr-o schimbare a modului de operare a distribuitorilor de vacante, ca raspuns la amenintarile sau oportunitatile oferite de comertul electronic. 
De asemenea, se asteapta ca avansarea tehnologiei sa continue sa afecteze domeniul tehnologiei de transport. Aplicarea tehnologiei pentru aeronavele comerciale a facut ca zborul catre destinatiile straine sa fie posibil si acceptabil ca pret pentru o parte mai mare a populatiei. Aeronave cu mai mult combustibil si mai eficiente din punct de vedere al consumului au dus la reducerea costurilor reale ale calatoriilor internationale. O dezvoltare viitoare se refera la o mai mare capacitate a aeronavelor si o mai mare disponibilitate (adica scaune si alte facilitati si o performanta potrivite pentru o mai mare varietate de rute), ceea ce permite o mai buna potrivire a tipului de avion cu cererea. 
Implicatia este un transport aerian chiar si mai ieftin, nu cu rata atinsa in anii '70 si '80, dar in orice caz o reducere substantiala a costului. Totusi, pe de alta parte, va fi o adevarata provocare tratarea consecintelor negative ale cresterii anticipate a cererii. Multe depind de capacitatea de a trata probleme legate de supraaglomerare, intarzieri, poluare si siguranta. 
Facilitarea 
Deosebit de relevante pentru turism sunt eforturile indreptate catre eliminarea barierelor ce impiedica buna desfasurare a calatoriilor internationale. Acest lucru este posibil prin liberalizarea transportului si prin alte forme de dereglementare. In trecut, acestea au jucat un rol cheie, in masura in care controlul national asupra vizelor de calatorie s-a diminuat progresiv deoarece turismul a fost recunoscut ca un sector economic ce trebuie incurajat. Acest proces a continuat in anii '90 prin diminuarea calatoriilor catre tarile din fostul bloc comunist sovietic, si va continua si in secolul 21. Implicatiile sunt: in primul rand, foarte putine tari vor mai cere viza de calatorie, si, in al doilea rand, pasapoartele ar putea fi inlocuite in cele din urma cu sisteme tehnologice de verificare a identitatii, precum geometria palmei sau scanarea retinei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perspective de Integrare a Turismului Romanesc in Plan European.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!