Perspectivele Atragerii Depozitelor la Bancile din Republica Moldova

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. Actualmente, situatia economica a tarii, care se caracterizeaza si printr-un deficit de resurse financiare orientat spre scopuri productive si modernizari economice, importanta depozitelor, acelor de lunga durata, pentru Republica Moldova este de o necesitate economica. Republica Moldova necesita dezvoltarea unui proces depozitar eficient si adecvat situatiei economice a tarii. Orice ti-ai propune sa faci, o faci mai bine cand ai un plan de siguranta, iar economiile pe termen lung sunt o componenta importanta a securitatii financiare. In plus, depozitele bancare reprezinta o rezerva de bani in cazul in care apar situatii neprevazute si apar nevoi noi. Deci, depozitele bancare necesita o atentie sporita din partea analistilor economici care incearca sa transpuna in viata reala posibilitatea fructificarii mijloacelor banesti pe cai mai simple. Fiind corect directionate, rational gestionate si eficient structurate, depozitele bancare conduc la accelerarea stabilitatii economice. Depozitul bancar e un instrument de investire a banilor, cu risc scazut, bun indeosebi in perioada de criza sau persoanelor ce numai incep sa se lamureasca in finantele personale. Bancile ne propun acum o gama foarte larga de depozite. Pentru orice gust. Pe de alta parte, o gama atat de larga, poate descuraja, mai ales un client incepator. Orice depozit are un schelet - pastrarea si inmultirea banilor cu ajutorul bancii. Fiecare depozit are unele proprietati, in dependenta de care si variaza rezultatele financiare.
Scopul cercetarii oglindeste aspectele teoretice a depozitelor bancare prin prisma practicii bancare internationale cu ideea de a identifica unele solutii in atragerea eficienta a depozitelor bancare. O alta latura aferenta scopului propus este efectuarea unei investigatii vizavi de evolutia volumului total de depozite, a ratelor dobanzii pe intregul sistem bancar, evidentiandu-se ca venitul obtinut din depuneri nu este atat de mare, in schimb integritatea, rambursarea si primirea unui venit determinat prezinta un grad inalt de credibilitate. Un alt aspect urmarit este depistarea problemelor actuale referitor la particularitatile depozitelor bancare si evidentierea recomandarilor pentru imbunatatirea activitatii bancilor orientate spre atragerea unui volum insemnat de resurse la costuri minime.
Pilonii care stau la baza atingerii scopului propus sunt stabiliti de urmatoarele obiective:
- cercetarea conceptelor teoretice privind depozitele bancare;
- studierea si evaluarea indicatorilor economici a eficientei depozitelor bancare;
- revizuirea experientei internationale in gestionarea resurselor de depozit;
- aprecierea evolutiei depozitelor bancare in sistemul bancar autohton;
- analiza structurii si evolutiei depozitelor, precum si depozitelor straine in economia Republicii Moldova;
- identificarea barierelor ce stau la baza derularii eficiente a procesului depozitar in Republica Moldova;
- elucidarea unor solutii in vederea dezvoltarii procesului depozitar in Republica Moldova.
Obiectul investigat al prezentei cercetari reflecta anumite aspecte a depozitelor bancare din Republica Moldova analizate prin prisma practicii bancare internationale si prezentarea unor trasaturi cruciale in politica de atragere a depozitelor bancare a BC ,,Eximbank-Gruppo Veneto Banca'' S.A. 
Subiectul cercetarii dispune un caracter multilateral, diversificat si cuprinde aspecte teoretice, metodologice, aplicative ale depozitului bancar. Prin aceasta cercetare s-a ajuns la cunoasterea mai multor opinii relevante referitor la aspectele teoretice a depozitelor bancare. Un aport colosal la dezvaluirea caracteristicilor politici de depozit sunt aduse de investigatiile efectuate de N. Dardac, C. Basno, A. Burciu, P. Sandu, N. Hoanta, ?. ?. ??????????, ?. ?. ??????????, ?. ?. ??????, ?. ?. ???????, ?. ?. ???????????, Ph. Kotler.
Metodologia cercetarii. Temelia respectivei cercetari este reprezentata de o gama variata de opinii relevante si lucrari teoretice a diversilor experti romani si straini in domeniul sistemului bancar: N. Paun, M. Stoica, C. Floricel, V. Cociug, L. Cinic, O. Timofei, Nikoloz Gigineisvili, Johan Mathisen, P. Bran, ?. ?. ??????????, ?. ?. ??????. 
Baza informationala este constituita de a tezei o constituie datele Departamentului de Statistica si Sociologie al Republicii Moldova; rapoartele Bancii Nationale a Moldovei privind activitatea bancilor comerciale; rapoartele BC ,,Eximbank-Gruppo Veneto Banca'' S.A.; informatiile statistice ale organizatiilor internationale si autohtone, publicate in presa economica; informatiile centrelor de cercetari; informatiile plasate pe paginile web ale bancilor comerciale; datele si informatiile rezultate din cercetarile de teren, realizate de autor.
Structura lucrarii inlude in sine introducerea, trei capitole a cate 2-4 subcapitole, incheiere, bibliografie si anexe.
Capitolul I ,,Constituirea depzitelor bancare - operatiune pasiva de baza a bancii comerciale " debuteaza cu semnificatia depozitului bancar analizat din mai multe puncte de vedere, sunt evidentiate proprietatile definatorii si tipologia depozitelor bancare, esenta si rolul politicii de depozit in gestonarea eficienta a resurselor atrase de banca si evaluarea unui sir de indicatori economici care reprezinta eficienta depozitelor bancare.
Capitolul II ,,Managementul depozitelor bancare si analiza depzitelor BC "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A " reflecta o analiza detaliata a atragerilor mijloacelor banesti la depuneri,a managementului eficient al riscului ratei dobanzii in cadrul desfasurarii eficiente a procesului depozitar. De asemenea sunt redate metode prin care relateaza despre evolutia depozitelor in sistemul bancar autohton pentru perioada 2007 - 2011, stabilirea cauzelor care au condus la inregistrarea unui tendinte pozitive in atragerea unui volum urias de resurse, evidentierea posibilitatilor de a obtine profit in urma plasarii mijloacelor banesti la conturile de depozit pe seama ratei de dobanda si ritmului de manifestare a inflatiei. De asemenea in acest capitol este analizata activitatea de atragere a depozitelor la BC ,, EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca'' S.A. care include principii, strategii, evolutie a volumului de depozite pe categorii de deponenti, numarul de conturi de depozite care au fost deschise pentru ultima perioada si cheltueielile aferente depozitelor pe care le suporta banca in vederea mentinerii cotei de piata pe segmentul depozitelor la cel mai inalt nivel.
Capitolul III "Eficientizarea atragerii depozitelor in bancile comerciale din Republica Moldova " in acest capitol sunt mentionate evolutia depozitelor bancare cu care se confrunta Republica Moldova la etapa actuala,totodata asigurarea depozitelor,fondul de garantare a acestora,caile de eficientizare a atragerii depozitelor bancare .
Bibliografia a constituit elementul crucial de la care a pornit elaborarea tezei, pe parcursul elaborarii lucrarii s-a urmarit documentarea cat mai aprofundata, fapt demonstrat prin utilizarea surselor bibliografice la nivel national si international. 
In scopul demonstrarii veridicitatii analizei efectuate s-a apelat la anexe care cuprind note explicative, date statistice, rapoarte financiare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perspectivele Atragerii Depozitelor la Bancile din Republica Moldova.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!