Perspectivele Dezvoltarii si Diversificarii Produselor si Serviciilor Bancare Noi in Bancile Comerciale

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 
Capitolul I. IMPLICATIILE INOVATIILOR BANCARE IN SISTEMELE BANCARE MODERNE 
1.1. Conceptul si tipologia inovatiilor bancare 
1.2. Practica internationala a inovatiilor bancare 
1.3. Riscurile aferente implementarii inovatiilor bancare 
Capitolul II. DIAGNOSTICAREA INOVATIILOR IN PROMOVAREA PRODUSELOR BANCARE 
2.1. Tehnici de deterinare a costurilor inovationale bancare 
2.2. Posibilitati de promovarea a produselor inovationale 
2.3. Criterii de evaluare a eficientei inovatiilor bancare 
Capitolul III. EVOLUTA SI IMPACTUL INOVATIILOR IN SISTEMUL BANCAR AUTOHTON 
3.1. Caracteristicile inovatiilor bancare in sistemul bancar din Republica Moldova 
3.2. Evoltia si influenta inovatiior in dezvoltarea sistemului bancar autohton 
3.3. Necesitatea implimentarii produselor inovationale creditare pe piata bancara in Republica Moldova 
Concluzii si recomandari 
Bibliografie 
Anexe 
Adnotare


Extras din licenta Cum descarc?

In sistemul bancar, activitatea bancara se bazeaza pe relatiile de piata si reprezinta unul din cele mai importante sectoare economice a unui stat. Procesul mecanismelor de piata determina transformari considerabile in toate domeniile de activitate, inclusiv in sfera bancara, influentind amplu demararea performantelor din orice structura sociala a unei comunitati umane, mai ales daca e in proces de tranzitie - situatia actuala a societatii din Republica Moldova. Restructurarea si dezvoltarea sistemului bancar este puternic influentat de posibilitatile oferite de diversitatea produselor inovative. Necesitatea obiectiva de implementare a inovatiilor bancare se asigura de faptul ca acestea constituie mecanismul principal de mentinere a competitivitatii activitatii bancare fiind in concordanta cu procesele care decurg pe piata.
Actualitatea temei de cercetare este determinata si de cerintele bancilor comerciale privind majorarea indicatorilor de performanta. Acest rezultat poate fi obtinut prin implementarea inovatiilor in activitatea bancara, in general, si punerea accentului pe cele creditare, deoarece reprezinta una din activitatile de baza generatoare de venit.
Necesitatea cercetarii aspectelor privind cresterea performantelor bancare prin implementarea inovatiilor este determinat de faptul ca inovatiile constituie un factor esential al progresului economic si social. Devenind un element determinant in cucerirea pietii si mentinerea competitivitatii institutiilor financiar- bancare.
Specificul situatiei economice din Republica Modova face dificila aplicarea de anvergura a experientei occidentale - utilizarea pe scara larga a produselor bancare inovationale, iar pentru bancile autohtone implementarea inovatiilor necesita adaptarea judicioasa a acesteia la mediul bancar prin sintetizarea unor forme compatibile cu situatia specifica din sistemul bancar autohton.
Scopul lucrarii consta in determinarea rolului inovatiei creditare vis-a-vis de cresterea performantelor bancare, specificarea particularitatilor la estimarea proiectelor inovationale si necesitatea implementarii inovatiilor bancare in cadrul sistemului bancar autohton, si cresterea competitivitatii acestora.
Sarcinile care au fundamentat atingerea scopului propus sunt:
- definirea notiunii de "inovatie" si continutul acesteia ca categorie economica;
- evidentierea principalelor aspecte a inovatiilor practicate pe piata mondiala;
- analiza riscurilor aferente procesului inovational, precum si consecintele posibile ca rezultat a implementarii produselor noi;
- determiarea costurilor suportate de banca care practica o activitatea inovationala;
- cercetarea principalelor metode si cai de promovare a produselor bancare inovationale; 
- specificarea rolului inovatiei si contributia acesteia la cresterea eficientei bancare;
- precizarea medotelor de estimare a eficientei inovatiilor si a particularitatilor ce apar la evaluarea acestora;
- completarea si perfectionarea modului de evaluare a eficientei economice a inovatiilor bancare la nivelul economiei nationale;
- identificarea problemelor si a deficientelor privind implementarea practica a inovatiilor bancare in activitatea bancilor comerciale din Moldova;
- identificarea fortelor si tendintelor inovatiilor in cadrul mediului bancar.
Tema si obiectul de studiu. Tema cercetarii tine de studierea dezvoltarii inovatiilor pe piata bancara aplicate in domeniu bancar, precum si conditiile de implementare a produselor inovative atit pe plan interntional, cit si la nivel national.
Metodologia si metodele de cercetare. In lucrare a fost aplicata o abordare metodologica complexa, care a permis efectuarea unui studiu a procesului inovational specific activitatii bancare precum si conditiile ce influenteaza dezvoltarea inovatiilor bancare.
Temelia teoretica a metodologiei utilizate de cercetare are la baza studiile si lucrarile fundamentale, in domeniul activitatii bancare, ale urmatorilor cercetatori: Baloiu Mihail, Apopi Cristina, Opris Ioan, Maricica Stoica, Lucian C. Ionescu, ????????? ?., ?.?.?????????, ?.?.?????????, ?.?.????????, ?????? ????????.
Baza informationala a tezei au costituit-o rapoartele anuale ale Bancii Nationale a Moldovei, datele operative ale bancilor comerciale a Moldovei, informatii publicate in presa economica, informatii plasate pe paginile web ale bancilor comerciale.
Astfel, in introducere, este argumentata actualitatea temei de cercetare, este precizat scopul, obiectivele cecetarii, suportul metodologic de studiu si, ce-i important, necesitatea de aderare a sistemului bancar autohton la dinamica modificarilor bancare din sistemul bancar universal, desigur, respectind gradul de adaptabilitate a inovatiilor la realitatea social-economica moldoveneasca.
Contributia autorului. Este realizata o sinteza asupra aspectelor teoretice asociate conceptului de inovatie bancara, este analizata activitatea bancii comerciale B.C. ,,Victoriabank" S.A. comparativ cu alte banci comerciale autohtone, prin prisma produselor si serviciilor noi lansate


Fisiere in arhiva (10):

 • Perspectivele Dezvoltarii si Diversificarii Produselor si Serviciilor Bancare Noi in Bancile Comerciale
  • Adnotare.doc
  • Anexe.doc
  • Bibliografie.doc
  • Capitolul I.doc
  • Capitolul II.doc
  • Capitolul III.doc
  • Cuprins.doc
  • Introducere.doc
  • Perspectivele Dezvoltarii si Diversificarii Produselor si Serviciilor Bancare Noi in Bancile Comerciale.doc
  • PREZENTARE tezei.ppt

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!