Piata Cardurilor Bancare in Romania - Studiu de Caz pe BCR

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I 3
ACTIVITATEA BANCARA SI PIATA CARDURILOR BANCARE IN ROMANIA 3
1.1. ROLUL ACTIVITATII BANCARE IN CADRUL ECONOMIEI 3
1.2. PIATA CARDURILOR BANCARE IN ROMANIA 5
CAPITOLUL II 8
ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA BANCII COMERCIALE ROMANE 8
2.1. SCURT ISTORIC AL BANCII COMERCIALE ROMANE 8
2.2. PREZENTAREA PRINCIPALILOR CLIENTI AI BANCII COMERCIALE ROMANE 14
CAPITOLUL III 16
STUDIU DE CAZ - ANALIZA PERFORMANTELOR BANCII COMERCIALE ROMANE SI CARDURILE BANCARE OFERITE DE ACEASTA 16
3.1. ANALIZA ACTIVITATII SI PERFORMANTELOR FINANCIAR - BANCARE ALE BANCII COMERCIALE ROMANE 16
3.1.1.Informatii cu caracter general 16
3.1.2. Analiza principalelor rezultate ale Bancii Comerciale Romane 17
Analiza financiara a unei banci apare ca o necesitate, ea conducand la dezvoltarea unei metodologii ce permite determinarea performantelor unei banci precum si formarea unei judecati asupra situatiei trecute si de perspectiva a societatii bancare. 17
3.1.3. Prezentarea principalilor indicatori de eficienta ai BCR 29
3.2. PREZENTAREA SI ANALIZA CARDURILOR OFERITE DE BCR CLENTILOR SAI 37
3.2.1. Principalele carduri si servicii anexe oferite de BCR 39
BCR MAESTRO 41
BCR VISA CLASIC 41
BCR VISA ELECTRON JUNIOR 41
POWERCARD BCR GOLD 42
BCR WIZZ AIR 42
3.2.2.Evolutia cardurilor BCR 44
3.2.3. Efectele crizei economice asupra cardurilor bancare 48
CONCLUZII SI PROPUNERI 54
BIBLIOGRAFIE 59


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In conditiile crizei economice si chiar a amplificarii fluxurilor comerciale, a tendintei de globalizare si a accentuarii concurentei, unele din cele mai dinamice transformari din ultimul deceniu si jumatate s-au produs in sistemele bancare.
Institutiile de credit reprezinta, in toate tarile lumii, participanti la viata economica deosebiti de activi, dinamici, flexibili si cu mare capacitate de adaptare la schimbarile pietei, fiind capabili sa creeze cerere de produse si servicii.
Nimeni nu stie cu siguranta ce se va intampla in viitor, asa cum nimeni nu stie cu exactitate in ce etapa a crizei suntem sau cat va mai dura, si este suficient sa ne uitam in trecut pentru a ne da seama de acest lucru. Singurul lucru cert este ca recesiunea naste oportunitati. Unii specialisti sunt de parere ca ne aflam intr-o ,,primavara a crizei", incep sa se intrevada sperante si optimismul creste, dar nu este cert daca acesta este un semnal cu adevarat pozitiv sau doar un miraj al oazelor intr-un desert parsiv. Tot ce se poate desprinde este ca aceasta regresiune economica a zdruncinat mult sistemul economic, dar de asemenea lasa multe sanse de relansare pe
linia de plutire. Astfel piata romaneasca a cardurilor traverseaza o perioada interesanta. In ciuda crizei, ultimii ani au adus pe acest segment evenimente importante, inovatii, lansari de produse si servicii. Cardul este o inovatie revolutionara care a putut fi aplicata datorita progreselor deosebite in domeniile informatic si electronic in masura sa faciliteze schimbul de fonduri prin tehnici electronice intre partenerii de tranzactii prin intermediul bancilor.
Lucrarea de fata este concentrata asupra cardurilor bancare din Romania accentul punandu-se pe cardurile oferite de BCR.
Lucrarea este structurata in patru capitole care integreaza judecati, rationalitati, raportari la exigentele legislatiei in vigoare si recomandari.
Capitolul I reprezinta o parte introductiva care prezinta activitatea bancara si piata cardurilor bancare din Romania. Capitolul II are in vedere o imagine de ansamblu asupra organizarii si functionarii Bancii Comerciale Romane, prin exemplificarea unor realizari ale bancii in trecut si in prezent, dar si prin anumite obiective de atins si strategii de aplicat in viitor. Totodata, am pus in evidenta principalii clienti ai bancii. Capitolul III reprezinta segmentul central al acestei lucrari din punct de vedere al importantei. In acest capitol este prezentat un studiu de caz incluzand calculul unor indicatori de eficienta ai bancii, analiza performantelor financiar-bancare, prezentarea si analiza cardurile bancare oferite de BCR clientilor sai. Capitolul IV este destinat concluziilor ce se desprind din lucrare.
CAPITOLUL I
ACTIVITATEA BANCARA SI PIATA CARDURILOR BANCARE IN ROMANIA
1.1. ROLUL ACTIVITATII BANCARE IN CADRUL ECONOMIEI
Sistemul bancar reprezinta ansamblul diverselor categorii de banci care functioneaza intr-un spatiu bine determinat, intr-un cadru organizat, ca raspuns la cerintele dezvoltarii unei economii echilibrate Va rog treceti corect citarile, de exemplu: Virlan, G., Retele de calculatoare, Editura Evrika, Galati, 2001, si bineinteles pagina
In general, sistemul bancar dintr-o tara cuprinde:
? cadrul institutional format din banca centrala (cu rol de coordonare si supraveghere), banci comerciale si alte institutii financiare asimilate acestora
? cadru juridic format din ansamblul reglementarilor care guverneaza activitatea bancara.
Istoria sistemului bancar isi gaseste originile in trecutul indepartat, existand marturii foarte vechi ce atesta practica unor activitati care, intr-o forma mai mult sau mai putin evoluata, se pot constitui ca primii pasi pe taramul practicii bancare.
Dupa unii cercetatori, notiunea de banca este asociata momentului in care un grup de persoane a avut ideea sa primeasca disponibilitati banesti, sub forma de depuneri de la cei ce doreau sa faca economii si in baza acestor depozite, sa ofere imprumuturi celor care aveau nevoie de fonduri suplimentare.
Primele dovezi ale unei activitati bancare se gasesc in Orientul Apropiat (Babilon) si Egiptul Antic. In acea perioada templele erau deopotriva, loc de rugaciune si loc de pastrare a banilor si tezaurelor. Primele operatiuni bancare apar cu 200 ani I.H. in Mesopotamia, dezvoltarea acestora impunandu-si aparitia unor reglementari. 
Operatiunile bancare constau cel mai adesea in asigurarea pazei unor depuneri, acordarea unor dobanzi si/sau plasarea acelor drepturi, percepand o dobanda mai ridicata pe baza unor gajuri, garantii.


Fisiere in arhiva (3):

  • Piata Cardurilor Bancare in Romania - Studiu de Caz pe BCR
    • anexe verificat.doc
    • PRIMA PAGINA verificat.doc
    • proiect verificat.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!