Piata Carnii in Romania

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul I . Caracterizarea merceologica generala a carnii si a produselor de prelucrare
1.1. Caracterizarea merceologica generala a carnii.
1.2. Structura si compozitia chimica a carnii.
1.3.Controlul sanitar veterinar .
1.4.Tipologia sortimentului produselor obtinute prin prelucrarea carnii.
1.5.Preparatele din carne.
Capitolul II . Piata carnii in romania - oportunitati si constrangeri in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana
2.1. Piata carnii in Romania.
2.2. Calitatea marfurilor.
2.2.1. Definirea conceptului de "calitate".
2.2.2. Orientari actuale privind definirea calitatii produselor si serviciilor.
2.2.3. Definirea calitatii produselor si serviciilor in standardele internationale.
2.3. Principalele constrangeri ce limiteaza competitivitatea sectorului de carne din Romania.
Capitolul III. Studiu de caz S.C MUVI IMPEX S.R.L
3.1. S.c muvi impex s.r.l. .
3.2. Preparatele din carne.
3.3. Fluxul tehnologic.


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul I . Caracterizarea merceologica generala a carnii si a produselor de prelucrare
1.1. Caracterizarea merceologica generala a carnii
Carnea constituie o sursa alimentara de baza in hrana omului. Prin compozitia chimica echilibrata in trofine cu valoare biologica ridicata, proteinecomplete, grasimi, substante minerale si vitamine, digestibilitatea superioara si calitati dietetico-culinare apreciabile, carnea reprezinta un aliment indispensabil in hrana omului.
Se consuma sau se prelucreaza in principal carnea obtinuta de la: animalele de macelarie (bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline), pasari domestice (gaini, curci, rate, gaste).
Dezvoltarea pietei mondiale a carnii este in puternic contrast cu cea a produselor lactate. Piata carnii continua sa fie afectata de reactiile adverse ale consumatorilor fata de bolile animalelor si de reorientarea cererii acestora dinspre carnea de vita, in special catre carnea de pasare. Productia globala de carne a ajuns la peste 235 mil. tone, cu 55% aport din partea tarilor in dezvoltare. Cele mai mari cresteri se inregistreaza in Asia si America de Sud, ceea ce se reflecta si in consumul pe cap de locuitor. In medie, in tarile in dezvoltare se consuma 28 kg carne/locuitor, iar in regiunile dezvoltate peste 77 kg/locuitor.
Merceologie
Comertul international cu carne (cu un volum de 17 mil. tone) caracterizat prin cele mai mici cresteri din ultimii 15 ani, este de asemenea, martor al unor schimbari in ceea ce priveste structura (in favoarea carnii de pasare) si in ceea ce priveste ponderea ofertantilor (exporturile tarilor in dezvoltare sunt in expansiune fata de cele ale tarilor dezvoltate, aflate in declin).
Particularitatile circuitului comercial al carnii de bovine pe plan national in sistem traditional si in sistem modern sunt reprezentate in figura 5.1.
1.2. Structura si compozitia chimica a carnii. 
Carnea este formata din tesuturile muscular si conjunctiv. Tesutul muscular este format din fascicule musculare invelite intr-un tesut conjunctiv fin. Daca in spatiul dintre fasciculele musculare, alaturi de tesutul conjunctiv se gaseste si tesutul adipos, carnea este marmorata, iar daca tesutul adipos se gaseste in interiorul fasciculelor musculare, carnea este perselata. Dupa structura histologica, tesutul muscular poate fi: neted, striat si cardiac. Tesutul muscular neted este format din celule omogene, netede care intra in compozitia musculaturii organelor interne, ai caror muschi se contracta independent de vointa animalului. In tesutul muscular striat predomina celulele de forma cilindrica sau prismatica, multinucleate, fiecare celula constituind o fibramusculara care intra in structura carnii propriu-zise. Tesutul cardiac este o varietate a tesutului striat si intra in structura inimii.
Proportia de tesut muscular din carne variaza dupa specie, varsta, grad de ingrasare etc. Animalele tinere si cele pentru carne au o cantitate mai mare de tesut muscular in comparatie cu cele batrane si grase.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Carnii in Romania.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!