Piata Serviciilor de Transport

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I. CONCEPTE TEORETICE PRIVIND SERVICIILE DE TRANSPORT 3
1.1 Notiuni generale 3
1.2. Clasificarea transporturilor 5
1.3 Transportul rutier 9
1.4. Transporturile feroviare 14
CAPITOLUL II. PROIECTAREA TRANSPORTURILOR IN INFRASTRUCTURILE LOGISTICE 17
2.1. Rolul si importanta transporturilor in logistica 17
2.2. Particularitatile transporturilor internationale 19
2.3. Reglementari europene privind transportul rutier 31
2.4. Managementul asigurarii transportului 35
CAPITOLUL III. ACTIVITATEA DE TRANSPORT LA "S.C. AUTOMOBILE DACIA GROUP RENAULT" 40
3.1. Scurt istoric. Prezentare generala 40
3.2. Obiectul de activitate al SC Automobile Dacia 42
3.3. Transporturile in cadrul SC. Automobile Dacia Group Renault 45
CONCUZII 53
BIBLIOGRAFIE 56


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Piata transporturilor poate fi definita ca reprezentand spatiul in care nevoia de transport a expeditorilor, respectiv cererea, se intalneste cu oferta de transport a operatorilor, rolul hotarator fiind nevoia de transport a expeditorilor, respectiv cererea. 
Din punct de vedere al aspectelor economice, fara transporturi, posibilitatile de a face comert ar fi fost limitate pe anumite piete locale. Pe masura ce s-au dezvoltat si perfectionat mijloacele de transport, piata a putut fi extinsa in cadrul national si international, sporind capacitatea de absortie a acesteia. Prin intermediul transporturilor s-a facut posibil un schimb mult mai bun intre cererea si oferta pentru diverse marfuri si produse pe plan national si international.
Aspectele sociale ce sunt generate de activitatea de transport se refera in principal la deplasarea libera si mult mai rapida a oamenilor, facilitand schimbul de idei si de experienta ce duce la dezvoltarea gradului de gandire si cunoastere umana. Totodata pe masura dezvoltarii si perfectionarii transporturilor s-a extins si activitatea de turism pentru odihna si recreere, sau in scopuri terapeutice atat pe plan intern cat si extern.
Pe scena politica, transportul vizeaza intarirea economiei nationale prin inlaturarea limitelor impuse de distanta dintre centrele economico-sociale si circulatia rapida, operativa a marfurilor si persoanelor, implementarea politicii de amplasare a fortei de productie pe teritoriul tarii si intarirea capacitatii de aparare a tarii.
Transporturile au un rol si un loc bine cunoscut in economia nationala, reprezentand un sistem dinamic si rational care a cunoscut o permanenta dezvoltare cantitativa, calitativa si structurala, tinand pasul cu dezvoltarea productiei, a stiintei si tehnicii.
CAPITOLUL I. CONCEPTE TEORETICE PRIVIND SERVICIILE DE TRANSPORT
1.1 Notiuni generale
Dezvoltarea sistemului de transport s-a realizat ca o necesitate a satisfacerii cererilor de transport adresate de societate. Nevoilor tot mai accentuate de mobilitate a marfurilor si calatorilor, le-au fost oferite moduri de transport din ce in ce mai sofisticate atat tehnic, cat, si infrastructural.
Transporturile reprezinta sistemul circulator al intregii planete si al fiecarei tari, avand implicatii profunde in domeniul productiei si al schimbului fiind o ramura esentiala de care depinde calitatea celorlalte sectoare economice si sociale. 
Pentru a intelege cat mai corect aceasta activitate trebuie sa definim serviciile de transport. Din punct de vedere etimologic cuvantul "transport" isi are originile in limba Latina fiind un cuplu de doua cuvinte, "trans" care inseamna a traversa si "portare" ce se traduce a cara. Privind insa mai departe putem defini transportul ca un ansamblu de produse sau de persoane ce se deplaseaza impreuna in conditii stabilite cu ajutorul unui mijloc de transport pe un anumit traseu. Este o ramura a economiei nationale care are ca obiect activitati sociale de deplasare a produselor de la producatori spre consumatori, precum si transportarea persoanelor cu ajutorul vehiculelor folosite pentru deservirea generala a populatiei . 
Transporturile mai pot fi definite si ca ramura a economiei nationale ce cuprinde totalitatea mijloacelor rutiere, aeriene si navale care asigura circulatia bunurilor si a persoanelor, cat si ca totalitatea bunurilor sau a persoanelor care sunt transportate la un moment dat si in conditii bine determinate .
Activitatea de transport este o ramura distincta a productiei materiale si a activitatii economice contribuind nemijlocit la dezvoltarea fortelor de productie, la cresterea economica pe plan mondial, ajutand la valorificarea tuturor zonelor geografice, facand legatura intre agricultura si industrie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Serviciilor de Transport.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!