Piete de Capital

Cuprins licenta Cum descarc?

1.PIATA DE CAPITAL - COMPONENTA PIETEI FINANCIARE 3 1.1.COMPONENTA PIETEI DE CAPITAL 5
1.1.1 CONTINUTUL PIETEI DE CAPITAL PRIMARE SI MECANISMULTRANSFERULUI DE CAPITAL 7
1.1.2 CARACTERISTICILE PIETEI DE CAPITAL SECUNDARE 10
1.2. FUNCTIILE PIETEI DE CAPITAL 13 2.CONTINUTUL STRUCTURII FINANCIARE A INTREPRINDERII 17
2.1. CONCEPTUL DE STRUCTURA FINANCIARA A INTREPRINDERII SI PREMISE DE
FUNDAMENTARE A ACESTEIA 17
2.2 CRITERII DE ALEGERE A STRUCTURII FINANCIARE A INTREPRINDERII 19
2.3 STRUCTURA FINANCIARA A INTREPRINDERII SI COSTUL CAPITALULUI 21
2.3.1 COSTUL CAPITALULUI:CONTINUT SI MOD DE DETERMINARE 22
2.3.2 COSTUL CAPITALULUI PROPRIU 24
2.3.3 COSTUL CAPITALULUI IMPRUMUTAT 26
2.4. STUDIU DE CAZ : SOCIETATEA COMERCIALA PETROM S.A 28
2.4.1 PREZENTAREA SOCIETATII 29
2.4.2 STRUCTURA ACTIONARIAT 30
2.4.3 DIRECTORATUL 31
2.4.4 ORGANIZAREA SOCIETATII 32
2.4.5 CLIENTII 32
2.4.6 RELATIA CU INVESTITORII 32
2.4.7 CONCURENTA 32
2.5 ANALIZA FINANCIARA LA SNP PETROM S.A 33
2.5.1 ANALIZA INDICATORILOR DE RENTABILITATE,LICHIDITATE,SOLVABILITATE 34
2.5.2 ANALIZA FONDULUI DE RULMENT - NECESARULULUI DE FOND DE RULMENT - TREZORERIA NETA 38
3. INCIDENTA PIETEI DE CAPITAL IN PROCESUL DE MAJORARE A CAPITALULUI SOCIAL AL INTREPRINDERII 42
3.1.CONSIDERATII GENERALE 42
3.2.MECANISMUL TRANZACTIILOR IN NUMERAR 42
3.3.CONTINUTUL SI CARACTERISTICILE ACTIUNILOR.TEHNICA EMITERII 46 3.4. CRESTEREA CAPITALULUI 53 
4. CONCLUZII 57
BIBLIOGRAFIE 61


Extras din licenta Cum descarc?

1. PIATA DE CAPITAL - COMPONENTA PIETEI FINANCIARE
Orice economie nationala,indiferent de nivelul sau de dezvoltare este caracterizata de existenta si functionarea unor piete specializate,unde se intalnesc si se regleaza,liber sau dirijat,cererea si oferta de titluri de valoare,necesare crearii de resurse pentru dezvoltarea productiei de bunuri si servicii in cadrul firmelor.
In mecanismul de functionare a unei economii moderne piata ocupa un loc esential determinand intr-o proportie insemnata deciziile si comportamentele agentilor economici."Pietele sunt diverse si in general obiectul le delimiteaza." 
Piata desemneaza un ansamblu coerent, un sistem sau o retea de relatii de vanzare cumparare intre parti contractante care sunt pe de o parte, unite prin legaturi de interdependenta si, pe de alta parte se afla in rapoturi de opozitie. Participantii la aceste relatii sunt producatorii de bunuri si servicii, ofertantii de factori de productie si consumatorii, care reprezinta asa cum aprecia J.K.Galbraith si W.Salinger,"centri distincti de decizie, care se opun unul altuia prin urmarirea propriului interes, dar sunt legati in acelasi timp printr-o solidaritate functionala."
De asemenea, piata este privita de multi economisti drept un mecanism complex care cuprinde, in principal, cererea si oferta, concurenta, preturile, si altele, care reglementeaza economia, care actioneaza asupra diviziunii muncii si la schimbul de activitati, dupa cum arata Fvon Hayek "iata apare pentru agentii participanti la schimb ca o amenintare, ca o forta arbitrara care le determina pretul si implica venitul si pe care ei cauta sa o influenteze sau sa o controleze''. Situatia lor economica si nu numai aceasta depinde de piata si in primul rand de ceea ce se petrece pe piata. 
Piata financiara reprezinta ansamblul mijloacelor de comunicatii care faciliteaza vanzarea-cumpararea activelor financiare la preturi formate in functie de cerere-oferta si influenta unor factori economici,financiari,monetari,tehnici si psihologici.
Circuitul activelor financiare se desfasoara intre ofertantii de fonduri si beneficiarii acestora,tranzactiile avand loc pe piata financiara." 
"Activele de capital componente a activelor financiare nebancare cu corespondentul pe piata financiara din Romania in valori mobiliare fac obiectul pietei de capital." 
Piata financiara este alcatuita din doua componente avand in vedere tipul activelor financiare care se negociaza si mecanismul prin care acestea sunt introduse in circuitul financiar,si anume piata monetara si piata de capital.
Piata capitalurilor este specializata in intermedierea de tranzactii cu active financiare care au scadente pe termen mediu (1 -5 ani,actiunile) si lungi (peste 5 ani,obligatiunile).
Prin intermediul ei sunt satisfacute nevoile de capital ale solicitantilor cu disponibilitati de capital ale ofertantilor."In general piata de capital mareste posibilitatile financiare." 
Piata de capital componenta a pietei financiare,prezinta doua acceptiuni:
- piata de capital poate include piata financiara care este sinonima cu piata valorilor mobiliare in conceptul francez;
- piata de capital sinonima cu piata valorilor mobiliare este inclusa in piata financiara in conceptul american.
Piata de capital din Romania este abordata in conceptul american si reprezinta locul sau ansamblul mijloacelor de comunicatie care permite emisiunea si negocierea valorilor mobiliare prin intermediari la un pret reglementat,numit valoare nominala si respectiv la un pret de piata stabilit in functie de cerere-oferta.
Piata de capital reprezinta ansamblul mijloacelor de comunicatie prin care se permite emisiunea si negocierea valorilor mobiliare de catre intermediari,stabilite la un pret unilateral care este numit valoare nominala si in functie de cerere-oferta. 
Prin intermediul pietei de capital se creeaza resurse pentru economia reala,iar institutiile din acest sistem pot evalua cu un grad ridicat de sensibilitate,eficienta alocarii resurselor din economie.
Asadar, piata de capital reprezinta o piata specializata unde se intalnesc si se regleaza in mod liber cererea si oferta de active financiare pe termen mediu si lung. Concret, este vorba despre o piata pe care se tranzactioneaza in mod liber valori mobiliare (actiuni, obligatiuni), piata ce are drept rol principal mobilizarea capitalurilor persoanelor fizice/juridice care economisesc (cumparatorii de actiuni si obligatiuni) si care urmaresc plasarea profitabila a acestor capitaluri. Aceste fonduri sunt atrase de catre emitentii de actiuni/obligatiuni, ce sunt in cautare de capital in vederea finantarii unor proiecte de investitii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piete de Capital.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!