Piete de Capital

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Aproape in orice domeniu al activitatii umane exista preocupari privind disfunctionalitatile care pot sa apara in interiorul lui si de aceea se studiaza cauzele,modul de aparitie si manifestarile acestora, consecintele lor.
Economistii analizeaza criza dupa criterii specifice,atribuindu-i caracteristicile unor fenomene cu urmari nefaste pentru organizatii, institutii si grupuri sociale afectate: somajul,recesiunea,inflatia,stagnarea etc. O criza financiara veritabila are drept caracteristica faptul ca un accident bine localizat are capacitatea de a propaga la nivelul intregului sistem financiar.
In lucrarea de fata am prezentat incepand cu capitolul intai, notiunile generale privind pietele de capital, facand o scurta comparatie asupra pietelor de capital intre Romania si Statele Unite ale Americii. In continuare, in capitolul doi am prezentat principalele crizele financiare care au marcat istoria economiei in ambele cazuri analizate, respectiv criza financiara din anii 1929-1933 si cea din 1987. In capitolul trei, si cel mai important capitol al acestei lucrari, am analizat si comentat criza financiara actuala din Romania si Statele Unite ale Americii, abordand, pe de o parte, cauzele acestei crize,iar pe de alta parte, consecintele. De asemenea, am considerat important sa aduc in discutie remediile acestei crize financiare. In ultimul capitol am conturat concluziile si propunerile personale privitoare la criza financiara, mai precis efectele si solutiile iesirii din criza. 
De aceea importanta temei acestei lucrari implica analiza influentelor crizei financiare internationale asupra economiei tarilor si impactul acesteia asupra economiei Romaniei.
Problemele aparute intr-o tara, daca nu sunt solutionate la timp, afecteaza in aceeasi masura economia altor tari, si prin urmare, efectele crizei respective sunt mai grave.
Motivatia alegerii temei si importanta acesteia,luand in considerare rolul si importanta stabilitatii economic-financiare a unui stat,analiza crizelor financiare, prezinta un interes deosebit.
Prin urmare gestiunea corecta a crizelor financiare presupune nu numai politici si strategii de prevenire a acestora,dar si metode de management adecvat tipului de criza.
Criza actuala difera de alte crize prin amploarea ei,afectand in momentul de fata un numar foarte mare de tari. Daca pana acum erau afectate cu precadere tarile in curs de dezvoltare, in actuala criza au fost implicate si cele mai dezvoltate tari ale lumii.
CAPITOLUL 1. CONSIDERATII GENERALE PRIVIND PIETELE DE CAPITAL
Domeniul pietelor financiare poate demonstra oricand caracterul sau practic (dezvoltarea exploziva a burselor de valori demonstreaza acest lucru), dar si pe cel teoretic, fara ca aceste domenii sa poata fi delimitate cu precizie . Astfel, Scoala anglo-saxona (si, in primul rand, cea americana) desemneaza prin piata financiara totalitatea tranzactiilor cu instrumente monetare (paita monetara) si cu titluri pe termen lung (piata de capital). Dimpotriva, Scoala din restul Europei (si, in primul rand, cea franceza) defineste prin termenul de piata financiara: piata valorilor imobiliare, reprezentand, alaturi de piata creditului si piata monetara, o componenta a pietei capitalurilor.
Asadar, piata de capital reprezinta o piata specializata unde se intalnesc si se regleaza in mod liber cererea si oferta de active financiare pe termen mediu si lung. Concret, este vorba despre o piata pe care se tranzactioneaza in mod liber valori mobiliare (actiuni, obligatiuni), piata ce are drept rol principal mobilizarea capitalurilor persoanelor (fizice/juridice) care economisesc (cumparatorii de actiuni si obligatiuni) si care urmaresc plasarea profitabila a acestor capitaluri; aceste fonduri sunt atrase de catre emitentii de actiuni/obligatiuni, ce sunt in cautare de capital in vederea finantarii unor proiecte de investitii.
Desigur, piata de capital prezinta interes si din alte puncte de vedere, permitand preluarea controlului asupra unor societati prin achizitii semnificative de actiuni sau obtinerea unor castiguri pe termen scurt prin specularea modificarilor de curs ale valorilor mobiliare.In functie de momentul in care se realizeaza tranzactia, piata de capital se imparte in doua segmente:
- Piata primara -pe care se realizeaza plasarea titlurilor emise de societatile comerciale in cautare de fonduri pe termen mediu si lung atat pe piata interna cat si internationala;investitorii sunt in general cunoscuti,asa incat emitentul poate , prin intermediul societatilor de servicii de investitii financiare autorizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa organizeze oferte publice de vanzare si sa obtina astfel resursele financiare necesare.
- Piata secundara pe care se tranzactioneaza valori mobiliare aflate deja in circulatie.Avantajul acestei piete este ca aici se concentreaza oferta investitorilor pariculari si institutionali, respectiv cererea de resurse financiare , existand garantia ca valorile mobiliare tranzactionate pot fi oricand reintroduse in circuit. 
Diferenta dintre cele doua forme organizate ale pietei de capital (bursa si piata OTC) consta in existenta unor conditii si criterii de eficienta economico-financiara, de informare a investitorilor, referitoare la numarul de actiuni puse in circulatie, conferind societatii cotate pe aceasta piata garantii superioare pentru investitori. De asemenea exista diferente intre modul de functionare si organizare a celor doua piete - bursa de valori este o piata de licitatie in timp ce piata Rasdaq este o piata de negociere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piete de Capital.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!