Plan de Afaceri - Baza Activitatii unei Intreprinderi Mici

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I. Importanta si rolul planului de afaceri in activitatea intreprinderii. 6
1.1. Importanta si avantajele planului de afaceri. 6
1.2. Structura planului de afaceri. 20
Capitolul II. Analiza economico-financiara a gospodariei taranesti ,,Moara lui Ion Guzun" I.I. 38
2.1. Caracteristica generala a intreprinderii individuale ,,Moara lui Ion Guzun". 38
2.2 Analiza veniturilor si cheltuielilor intreprinderii. 48
2.3. Analiza lichiditatii si solvabilitatii intreprinderii 56
Capitolul III. Planul de afaceri a intreprinderii individuale ,,Moara lui Ion Guzun". 64
Incheiere 79
Bibliografie 82


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Actualitatea temei de cercetare. Formalizarea evolutiei unei afaceri prin curba ciclului de viata, nu constituie o lege economica universala, implacabila, ci doar o ipoteza susceptibila de realizare, in conditiile in care firma ajunge la un grad de "autosatisfacere" si neglijeaza prospectarea pietei viitorului. Altfel spus, teoria ciclului de viata a unei firme adreseaza intreprinzatorului, urmatorul avertisment: "fiti atenti, abilitatile voastre nu sunt unice, iar avantajele dobandite de intreprinderea voastra nu sunt perene". Este de egala importanta, atat pentru initiatorul unei afaceri, cat si pentru promotorul expansiunii unei afaceri, sa sondeze cu mare atentie oportunitatile existente pe piata. Sensul curent al notiunii de oportunitate este acela de ocazie favorabila. Deci, lansarea unei afaceri trebuie sa vizeze in primul rand, dobandirea unui avantaj comparativ fata de competitori: noutatea produsului sau serviciului propus, calitatea de exceptie, pretul rezonabil pentru cumparatori, completarea unei vechi insuficiente pe piata respectiva, conditiile avantajoase de vanzare (credit comercial, prima pentru desfacerea "en gros" remiza pentru plata imediata, servicii la domiciliu etc.) precum si perpetuarea unor traditii comerciale locale. 
,,Un obiectiv fara un plan este un vis", afirma un specialist american in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii. Planul de afaceri complet elaborat constituie un ghid care ilustreaza unde se situeaza firma, unde merge aceasta si cum va ajunge acolo.
De cele mai multe ori, initierea unei afaceri necesita, pe langa ideea inovatoare a intreprinzatorului si capitalul acestuia, participarea financiara a altor factori, precum creditori, investitori etc.
Intreprinzatorul trebuie sa convinga potentialii creditori si investitori ca ideea sa este promitatoare, piata este accesibila, managementul firmei este capabil si randamentul capitalului investit este atractiv. Pentru a satisface aceste exigente, intreprinzatorul ar trebui sa elaboreze mai intai un plan de afaceri.
Deseori, exigenta sau lipsa unui asemenea plan constituie factorul critic pentru finantarea initiala a afacerii. In plus, planul de afaceri este un instrument managerial deosebit de util, oferind un cadru de actiune pentru firma in viitor si de control asupra activitatii curente. Multi specialisti considera ca exista o relatie directa intre lipsa unui plan de afaceri si falimentul firmei.
Planul de afaceri este un document care descrie activitatea propusa, detaliile financiare si tehnice ale acesteia, oportunitatile de marketing si strategia, calificarile si aptitudinile manageriale ale intreprinzatorului. Este dovada scrisa ca intreprinzatorul a efectuat o analiza riguroasa asupra mediului extern si intern al afacerii. Un asemenea plan indeplineste doua functii esentiale:
- in primul rand, ghideaza activitatea firmei, oferind un set de instrumente, o misiune, obiective generale, obiective speciale, bugete, programe financiare, pietele ,,tinta", strategii si altele - pe care managerii le pot folosi pentru a conduce cu succes firma;
- in al doilea rand, trebuie sa atraga investitorii si creditorii. Prea adesea proprietarii micilor afaceri nu obtin capitalul necesar, deoarece nu sunt pregatiti sa ofere o evaluare completa a afacerii lor potentialilor investitori. 
Scopul cercetarii consta in demonstrarea faptului, ca planul de afaceri este baza activitatii unei intreprinderi mici.
Reiesind din acest obiectiv, am tinut de cuviinta sa trasam urmatoarele sarcini ale tezei:
- studierea importantei si avantajelor planului de afaceri;
- analiza structurii business planului;
- analiza economico-financiara a intreprinderii individuale ,,Moara lui Ion Guzun";
- elaborarea planului de afaceri pentru gospodaria taraneasca ,,Moara lui Ion Guzun" I.I. in vederea extinderii activitatii. 
Obiectul de studiu al tezei de licenta il constituie gospodaria taraneasca ,,Moara lui Ion Guzun" I.I.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Baza Activitatii unei Intreprinderi Mici.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!