Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva

Cuprins licență Cum descarc?

Capitolul I - Importanta si continutul planului de afaceri
1.1 Studiul de fezabilitate: punct de pornire in elaborarea unui plan de afaceri eficient.
1.1.1 Studiul de oportunitate
1.1.2 Studiul de prefezabilitate
1.1.3 Studiul de fezabilitate
1.1.4 Diferenta dintre un studiu de fezabilitate si un plan de afaceri
1.2 Planul de afaceri
1.2.1 Ce este planul de afaceri
1.2.2 Rolul si functiile planului de afaceri
1.2.3 Necesitatea realizarii planului de afaceri
Capitolul II – Plan de afaceri pentru obtinerea unei finantari de catre SC SIDET SA – DEVA
2.1 ELEMENTE DE IDENTIFICARE A FIRMEI 
2.2 ISTORICUL S.C. SIDET S.A. DEVA
2.3 STAREA ECONOMICA GENERALA A FIRMEI S.A. SIDET S.A.
2.3.1. Indicatori de apreciere a dimensiunii afacerii
2.3.2. Volumul desfacerilor de laminate
2.3.3. Dinamica productiei fizice
2.3.4 Concluzii
2.3.5.Indicatori de eficienta
2.3.6.Concluzii
2.4 DOMENIUL DE ACTIVITATE
2.5 DIAGNOSTICUL JURIDIC
2.6 DIAGNOSTICUL POTENTIALULUI UMAN
2.6.1.Asigurarea cu personalul
2.6.2.Structura personalului
2.7 ASIGURAREA BAZEI TEHNICE SI SPATII DE DEPOZITARE
2.8 POTENTIALUL COMERCIAL
2.8.1.Piata de desfacere
2.8.2.Piata de aprovizionare
2.9 POTENTIAL FINANCIAR
2.9.1.Trezoreria
2.9.2.Lichiditatea firmei
2.9.3.Indicatori de structura
2.9.4.Indicatori de eficienta
2.9.5.Concluzii
2.10 ANAGEMENTUL SI ORGANIZAREA
2.10.1.Managementul
2.10.2.Organizarea
2.11 PUNCTE FORTE SI PUNCTE SLABE ALE S.C. SIDET S.A. DEVA
2.12 PROGNOZE
2.12.1.Estimarea veniturilor din exploatare
2.12.2.Esimarea veniturilor financiare si exceptionale
2.12.3.Estimarea cheltuielilor pentru exploatare
2.12.4.Estimarea profitului
2.12.5.Estimarea veniturilor din exploatare in preturi curente
2.12.6.Estimarea profitului in preturi curente
2.12.7.Programul de investitii
2.13. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI LA S.C. SIDET S.A. DEVA


Extras din licență Cum descarc?

Capitolul I - Importanta si continutul planului de afaceri
1.1 Studiul de fezabilitate : punct de pornire in elaborarea unui plan de afaceri eficient.
1.1.1 Studiul de oportunitate
Studiul de oportunitate reprezinta primul pas in realizarea unui proiect de investitii si consta in identificarea si analiza oportunitatilor de investitii intr-o anumita industrie, zona geografica sau afacere concreta.
La nivel macroeconomic studiul trebuie sa analizeze in ansamblu potentialul de investitii si interesul economic general al realizarii investitiei. Analiza potentialului de investitie presupune studiul ariei geografice, al sectorului industrial si al resurselor disponibile; analiza interesului pentru investitie presupune studiul situatiei actuale a economiei nationale, eventualele probleme structurale ale sectorului industrial etc.
La nivel microeconomic este necesara identificarea conditiilor ce trebuie indeplinite de investitori pentru a realiza investitia si presupune o trecere in revista a perspectivelor de afaceri, a autoritatilor de promovare a investitiilor si a institutiilor financiare potential finantatoare.
In cadrul studiului de oportunitate se folosesc astimari si nu se face o analiza detaliata, costurile sunt de regula preluate de la proiectele comparabile, existente sau in curs de implementare, nefiind bazate pe ofertele ferme ale furnizorilor.
1.1.2 Studiul de prefezabilitate
Pentru a redacta un studiu de fezabilitate reusit, care sa poata oferi raspunsurile necesare, este bine sa se realizeze mai intai un studiu de prefezabilitate. Acesta va permite analiza alternativelor din cadrul proiectului de investitii, precum si a atractivitatii de ansamblu a acestuia.
O astfel de analiza realizata in cadrul studiului de fezabilitate ar necesita alocarea unui volum mare de timp si resurse financiare, aceasta datorita rigorii sporite impuse studiului de fezabilitate. La nivelul studiului de prefezabilitate sunt acceptabile estimari pentru elementele de cost mai putin importante, nu insa si pentru elementele principale. Chiar siasa , studiul de prefezabilitate nu necesita un volum ridicat de timp si resurse ca studiul de fezabilitate.
Studiul de prefezabilitate si cel de fezabilitate au structura identica, diferentele fiind bazate pe detalierea informatiei si profunzimea in care sunt analizate alternativele. Alternativele sunt detaliate la nivelul studiului de prefezabilitate, datorita faptului ca o detaliere riguroasa a acestora in cadrul studiului de fezabilitate ar fi costisitoare si ar implica un volum mare de munca.
Studiul de prefezabilitate trebuie sa fie redactat astfel incat sa acopere urmatoarele aspecte:
• Analiza tuturor alternativelor;
• Prezentarea ideii de afaceri si a argumentului pro;
• Determinarea aspectelor cruciale pentru fezabilitatea proiectului;
• Identificarea si prezentarea potentialilor investitori;
• Evaluarea efectelor asupra mediului natural.
Inainte de a continua cu un studiu de fezabilitate este „recomandabil” sa se realizeze o analiza de prefezabilitate. Un studiu de prefezabilitate poate fi realizat pentru a ajuta sa se aleaga din mai multe scenarii doar pe acelea care merita sa faca obiectul unui studiu de fezabilitate, unei analize mai amanuntite (si deci mai costisitoare). Daca de la inceput se constata ca o idee nu este viabila , se se va economisi foarte mult timp si bani. Daca dimpotriva, informatiile sunt convingatoare se continua cu un studiu de fezabilitate.
1.1.3 Studiul de fezabilitate
Dupa cum indica si numele, studiul de fezabilitate este analiza fezabilitatii unei idei.
Un asemenea studiu trebuie sa raspunda la intrebarea „ merita sa implementam acest proiect ?” si toate activitatile lui trebuie sa fie orientate catre gasirea raspunsului real. Daca un antreprenor realizeaza ca ideea sa de afaceri nu este viabila sub nici un scenariu, acesta va economisi bani, timp si munca, resurse importante, care vor putea fi utilizate in identificarea si implementarea unei idei de afaceri cu adevarat functionale.
O afacere viabila este cea care vagenera un castig si un profit adecvate luand in calcul riscurile asociate , va ramane viabila pe termen lung si va va indeplini obiectivele fondatorilor sai. Un studiu de fezabilitate poate analiza o firma start-up, cumpararea unei afaceri deja existente, expansiunea activitatilor unei companii etc.
Studiul de fezabilitate arata cum ar opera afacerea luand in calcul un anumit set de ipoteze – tehnologia folosita (cladiri, echipament, procesul de productie etc.) piata si aspectele financiare (nevoile de capital, volum, costul bunurilor, salarii etc.) Studiul este primul moment din procesul de dezvoltare a proiectului cand toate „piesele” sunt asamblate pentru a vedea daca impreuna pot functiona corect astfel incat sa rezulte un concept viabil din punct de vedere tehnic si economic. Studiul arata, de asemenea, cat de influentabila este afacerea la schimbari in aceste ipoteze de baza.
Cu cat ipotezele initiale sunt mai aproate de realitate, cu atat mai valoros va fi in final proiectul. Daca presupunerile sunt prea optimiste sau simpliste, este posibil ca partenerii si investitorii sa nu aprecieze rezultatele finale. De asemenea, un studiu ar trebui intotdeauna sa faca o distictie clara intre informatii concrete si presupuneri. Sursele acestor informatii si procesul de rationalizare din spateleipotezelor-cheie ar trebui notate in anexe pentru mai multa claritate.
1. Redactarea studiului de fezabilitate
Un studiu de fezabilitate evalueaza potentialul pentru succes. Obiectivitatea perceputa in aceasta evaluare este un factor important pentru credibilitatea lui in fata investitorilor sau creditorilor care ar putea cere un asemenea studiu, dar este in primul rand importanta pentru intreprinzator, care are nevoie de informatii reale, si nu de o consolidare falsa a viselor sale. De asemenea, realizarea unui studiu de fezebilitate presupune cunostinte solide in domenii tehnice si financiare legate de proiect. Pentru aceste motive, in majoritatea cazurilor, studiile sunt realizate de consultanti exteriori firmei.
Un astfel de studiu nu ar trebui sa fie realizat pentru a sustine ideea antreprenorului ca proiectul va avea succes. Dimpotriva, ar trebui sa fie o evaluare obiectiva a sanselor de succes ale proiectului. Studii cu concluzii atat pozitive, cat si negative pot ajuta antreprenorul sa ia o decizie corecta. Uneori si finantatorii pot cere un studiu de fezabilitate, insa rolul principal al studiului nu este de a asigura obtinerea finantarii (aici intervine planul de afaceri), ci sa furnizeze toate informatiile necesare pentru ca antreprenorul sa inteleaga daca afacerea merita sau nu demarata.
Daca proiectul de afaceri necesita constructia unui obiectiv (fabrica, aripa unei fabrici, sera etc.), atunci este necesara consultarea unor arhitecti si ingineri. Expertiza necesara va fi descrisa in studiul de fezabilitate, incluzand si schitele proiectului constructiei.
Un studiu de fezebilitate este de obicei realizat dupa ce persoanele implicate in proiect au discutat mai multe alternative pentru implementarea ideii de afaceri. In acest context, prin realizarea unui studiu de fezabilitate, numarul alternativelor este de obicei rapid diminuat. In timpul procesului de realizare a studiului pot fi investigate mai multe modalitati de organizare a afacerii si de pozitionare a produsului pe piata, urmandu-se ca scenariile viabile sa fie ulterior discutate pentru a se lua o decizie finala.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Afaceri pentru Obtinerea unei Finantari de Catre SC Sidet SA - Deva.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!