Plan de Dezvoltare a Terenului de Sport

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
In ultimul deceniu oamenii sunt tot mai preocupti de un stil de viata sanatos si este cunoscut faptul ca exercitiile fizice ajuta la cresterea fluxului sangvin si a celui de oxigen la nivelul creierului si ca exercitiile fizice ajuta la imbunatatirea dispozitiei si la reducerea nivelului de stres. De asemenea, atunci cand copiii fac sport, invata sa se supuna regulilor si sa le respecte. Astfel, ei devin mai disciplinati si se pot concentra mai bine in timpul orelor, situatie care a determinat o crestere a cererii de spatii pentru practicarea in siguranta a diferitelor sporturi.
Fotbalul, handball-ul, tenisul si baschetul sunt sporturi foarte populare in intreaga lume si sunt practicate de foarte multa lume si in Romania. Aceste sporturi ofera sansa unor activitati sportive active si distractive si deasemenea este o oportunitate pentru descoperirea unor tinere talente cat si pentru prieteni sa se intalneasca si sa faca miscare.
Am realizat aceasta lucrare cu certitudinea ca o sa-mi imbunatatesc abilitatile antreprenoriale si cu gandul de a o utiliza in cariera mea de antreprenor. Am ales sa realizez lucrarea de licenta in domeniul Organizarii de competitii sportive, deoarece aceasta disciplina contribuie la dezvoltarea abilitatilor mele organizatoricesi si ma ajuta sa dobandesc cunostinte practice foarte utile care sa imi dezvolte atat abilitatile de antreprenor cat si cele de manager.
Proiectul pe care doresc sa-l realizez are la baza o idee de afacere care este implementata cu succes in toate orasele tarii, insa pentru Dej este o noutate. Ideea de afacere are la baza construirea unui teren de fotbal neacoperit cu gazon sintetic si inchirerea acestuia, insa noutatea o reprezinta suprafata sintetica multifuctionala sau multisport cum mai este denumita. Pe aceasta suprafata se pot juca mai multe sporturi, nu numai fotbal ci si tenis, handball si baschet. Acest teren sintetic multisport va fi construit pe terenul de sport al liceului Alexandru Papiu Ilarian, care este situat intr-o zona ultracentrala. Realizarea acestui plan de dezvoltare a terenului de sport este posibila printr-un parteneriat de tip barter care permite liceului sa utilizeze terenul in timpul orelor de curs, pentru ca apoi, terenul sa intre in posesia firmei care sa poata sa-l inchirieze sau sa organizeze diferite competitii sportive.
Desi lucrarea este preponderent teoretica, in elaborarea ei s-a tinut cont de aspectele practice si s-a analiza sansele de reusita a unei idei de afaceri noi.
In capitolele ce urmeaza voi prezenta ce presupune o astfel de investitie cat si un plan de afacere pentru dezvoltarea unui astfel de teren multisport, in Dej pe terenul de sport al Liceului Teoretic Alexandru Papiu Ilarian.
In primul capitol voi descrie elementele care definesc si descriu acest gen de afacere, in cel de-al doilea capitol am sa analizez piata terenurilor sintetice din Municipiul Dej, Judetul Cluj. In cel de-al treilea capitol voi prezenta Planificarea si Programarea Resurselor Umane aferente implementarii proiectului, urmata de Planul de Afaceri pentru proiect in cel de-al patrulea capitol si in final, capitolul al cincilea, un Raport de Sinteza al afacerii.
Capitolul 1. Descrierea afacerii si a proiectului
1.1. Descrierea afacerii
In toate orasele tararii s-au construit numeroase terenuri sintetice, atat in aer liber cat si acoperite. Afacerile cu terenuri sintetice au costuri ridicate ale investitiei initiale, insa, costurile de intretinere sunt foarte reduse iar investitia se amortizeaza rapid.
Terenurile cu suprafata sintetica pot fi construite pentru a satisface un singur tip de sport (fotbal, tenis, handball, baschet) sau mai multe sporturi si sunt numite multisport.
Un teren multisport sintetic presupune instalarea unui covor sintetic care imita gazonul, cu grosimea de 16-36mm, avand ca baza o suprafata de bitum, ciment sau piatra sfarmata. Acesta este imprejmuit cu un gard de protectie ce are inaltimea de 7-8m, acoperit cu o cupola de plasa sintetica din polipropilena si este prevazut cu o instalatie de nocturna. Dimensiunea optima pentru un teren multisport este de 42x22 metri, care este putin mai mare decat un teren de handbal. 
Costurile unei astfel de investitii difera in functie de amplasament, de calitatea suprafetei sintetice, dar si de dreptul pe care il am asupra terenului pe care vrea sa construiasc terenul sintetic. De exemplu, daca doresc sa achizitioneaz terenul, investia totala se poate ridica la 80.645 de Euro + TVA, iar daca il inchiriaz, in jur de 44.355 de Euro + TVA, asta in functie de amplasamentul terenului pentru ca pretul poate sa creasca sau sa scada.
O modalitate mai ieftina de a investi intr-un teren multisport cu gazon sintetic este realizarea unui parteneriat de tip barter pe o durata de minim 5 ani cu o scoala sau liceu, context care genereaza o situatie Castig-Castig pentru ambele parti implicate. Astfel, scoala sau liceul imi permite sa dezvolt terenul sintetic multisport cu toate anexele sale pe suprafata terenului de sport deja existent si imi permite sa-l inchiriez si sa organizez competitii sportive in afara orelor de curs. De cealalta parte, firma permite scolii sa-si desfasoare orele de sport pe suprafata terenului multisport fara nici un fel de compensatie financiara. Acest tip de afacere este implementata cu succes in numeroase orase ale tarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Dezvoltare a Terenului de Sport.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Cosma, S., Bota, M., Bazele marketingului, Editura Alma Mater, Cluj-Napoca, 2004
- Mediul Internet:
2. www.aippimm.ro
3. www.primariadej.ro/Servicii-publice/Parc-Balnear-Toroc
4. www.dejeanul.ro/content/din-ce-ce-mai-putini-dej-cat-scazut-populatia-ultimii-doi-ani/
5. www.codfiscal.net/32873/facilitati-fiscale-pentru-srl-d-srl-debutant
6. codfiscal.net/9907/oug-62011-stimularea-infiintarii-si-dezvoltarii-microintreprinderilor-de-catre-intreprinzatorii-tineri
- Alte Documente:
7. Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri, Programul pentru Stimularea Infiintarii si Dezvoltarii Microintreprinderilor de catre Intreprinzatorii Tineri, Anexa 1-Model Plan de afaceri, www.aippimm.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!