Plan de Dezvoltare a Terenului de Sport

Extras din licență Cum descarc?

Introducere
În ultimul deceniu oamenii sunt tot mai preocupţi de un stil de viaţă sănătos şi este cunoscut faptul că exerciţiile fizice ajută la creşterea fluxului sangvin şi a celui de oxigen la nivelul creierului şi că exerciţiile fizice ajută la îmbunătăţirea dispoziţiei şi la reducerea nivelului de stres. De asemenea, atunci când copiii fac sport, învaţă să se supună regulilor şi să le respecte. Astfel, ei devin mai disciplinaţi şi se pot concentra mai bine în timpul orelor, situaţie care a determinat o creştere a cererii de spaţii pentru practicarea în siguranţă a diferitelor sporturi.
Fotbalul, handball-ul, tenisul şi baschetul sunt sporturi foarte populare în întreaga lume şi sunt practicate de foarte multă lume şi în Romănia. Aceste sporturi oferă şansa unor activităţi sportive active şi distractive şi deasemenea este o oportunitate pentru descoperirea unor tinere talente căt şi pentru prieteni să se întâlnească şi să facă mişcare.
Am realizat această lucrare cu certitudinea că o să-mi îmbunătăţesc abilităţile antreprenoriale şi cu gandul de a o utiliza în cariera mea de antreprenor. Am ales să realizez lucrarea de licentă în domeniul Organizarii de competiţii sportive, deoarece această disciplină contribuie la dezvoltarea abilităţilor mele organizatoriceşi şi mă ajută să dobândesc cunoştinţe practice foarte utile care să îmi dezvolte atât abilităţile de antreprenor cât şi cele de manager.
Proiectul pe care doresc să-l realizez are la bază o idee de afacere care este implementată cu succes în toate oraşele ţării, însă pentru Dej este o noutate. Ideea de afacere are la bază construirea unui teren de fotbal neacoperit cu gazon sintetic şi inchirerea acestuia, însă noutatea o reprezintă suprafaţa sintetica multifuctionala sau multisport cum mai este denumită. Pe această suprafată se pot juca mai multe sporturi, nu numai fotbal ci şi tenis, handball şi baschet. Acest teren sintetic multisport va fi construit pe terenul de sport al liceului Alexandru Papiu Ilarian, care este situat intr-o zona ultracentrala. Realizarea acestui plan de dezvoltare a terenului de sport este posibilă printr-un parteneriat de tip barter care permite liceului să utilizeze terenul în timpul orelor de curs, pentru ca apoi, terenul să intre în posesia firmei care să poată să-l închirieze sau sa organizeze diferite competitii sportive.
Deşi lucrarea este preponderent teoretică, în elaborarea ei s-a ţinut cont de aspectele practice şi s-a analiza şansele de reuşită a unei idei de afaceri noi.
În capitolele ce urmează voi prezenta ce presupune o astfel de investitie cât şi un plan de afacere pentru dezvoltarea unui astfel de teren multisport, în Dej pe terenul de sport al Liceului Teoretic Alexandru Papiu Ilarian.
În primul capitol voi descrie elementele care definesc şi descriu acest gen de afacere, în cel de-al doilea capitol am să analizez piaţa terenurilor sintetice din Municipiul Dej, Judeţul Cluj. În cel de-al treilea capitol voi prezenta Planificarea şi Programarea Resurselor Umane aferente implementării proiectului, urmată de Planul de Afaceri pentru proiect în cel de-al patrulea capitol şi în final, capitolul al cincilea, un Raport de Sinteză al afacerii.
Capitolul 1. Descrierea afacerii şi a proiectului
1.1. Descrierea afacerii
În toate oraşele ţarării s-au construit numeroase terenuri sintetice, atât în aer liber cât şi acoperite. Afacerile cu terenuri sintetice au costuri ridicate ale investiţiei iniţiale, însă, costurile de întreţinere sunt foarte reduse iar investiţia se amortizeazâ rapid.
Terenurile cu suprafaţă sintetică pot fi construite pentru a satisface un singur tip de sport (fotbal, tenis, handball, baschet) sau mai multe sporturi şi sunt numite multisport.
Un teren multisport sintetic presupune instalarea unui covor sintetic care imită gazonul, cu grosimea de 16-36mm, având ca bază o suprafaţă de bitum, ciment sau piatră sfărmată. Acesta este împrejmuit cu un gard de protecţie ce are înălţimea de 7-8m, acoperit cu o cupolă de plasă sintetică din polipropilenă şi este prevăzut cu o instalaţie de nocturnă. Dimensiunea optimă pentru un teren multisport este de 42x22 metri, care este puţin mai mare decât un teren de handbal. 
Costurile unei astfel de investiţii diferă în funcţie de amplasament, de calitatea suprafeţei sintetice, dar şi de dreptul pe care îl am asupra terenului pe care vrea să construiasc terenul sintetic. De exemplu, dacă doresc să achiziţioneaz terenul, invesţia totală se poate ridica la 80.645 de Euro + TVA, iar dacă îl închiriaz, în jur de 44.355 de Euro + TVA, asta in funcţie de amplasamentul terenului pentru că pretul poate să crească sau sa scadă.
O modalitate mai ieftină de a investi într-un teren multisport cu gazon sintetic este realizarea unui parteneriat de tip barter pe o durată de minim 5 ani cu o şcoală sau liceu, context care generează o situaţie Câştig-Câştig pentru ambele părţi implicate. Astfel, şcoala sau liceul îmi permite să dezvolt terenul sintetic multisport cu toate anexele sale pe suprafaţa terenului de sport deja existent şi îmi permite să-l închiriez şi să organizez competiţii sportive în afara orelor de curs. De cealaltă parte, firma permite şcolii să-şi desfăşoare orele de sport pe suprafaţa terenului multisport fără nici un fel de compensaţie financiară. Acest tip de afacere este implementată cu succes în numeroase oraşe ale ţării.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Dezvoltare a Terenului de Sport.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Cosma, S., Bota, M., Bazele marketingului, Editura Alma Mater, Cluj-Napoca, 2004
- Mediul Internet:
2. www.aippimm.ro
3. www.primariadej.ro/Servicii-publice/Parc-Balnear-Toroc
4. www.dejeanul.ro/content/din-ce-ce-mai-putini-dej-cat-scazut-populatia-ultimii-doi-ani/
5. www.codfiscal.net/32873/facilitati-fiscale-pentru-srl-d-srl-debutant
6. codfiscal.net/9907/oug-62011-stimularea-infiintarii-si-dezvoltarii-microintreprinderilor-de-catre-intreprinzatorii-tineri
- Alte Documente:
7. Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, Programul pentru Stimularea Înfiinţării şi Dezvoltării Microîntreprinderilor de către Întreprinzătorii Tineri, Anexa 1-Model Plan de afaceri, www.aippimm.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!