Plan de Marketing privind Dezvoltarea Eurocor pe Piața Românească

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul 1. Planul de marketing 4
1.1. Definiţia planului de marketing 4
1.2. Expunerea introductivă 4
1.2.1. Analiza mediului de marketing 5
1.2.2. Analiza SWOT 7
1.3. Obiective de marketing 8
1.4. Strategii de marketing 9
1.5. Program de marketing 17
1.6. Buget de marketing 17
1.7. Revizie şi control 18
Capitolul 2. Prezentarea companiei 19
2.1. Istoricul întreprinderii 19
2.2. Evoluţia întreprinderii în ultimii trei ani 20
2.3. Arie de activitate 21
2.3.1 Sediul şi amenajarea sălilor 22
2.3.2 Materialele de curs 23
2.3.3 Tipuri de cursuri 24
2.3.4 Număr de participanţi 25
2.3.5 Număr de profesori 25
2.3.6 CD, DVD editate 25
2.3.7 Modalitatea de examinare 26
Capitolul 3. Plan de promovare privind dezvoltarea 
Eurocor pe piaţa românească 27
3.1. Expunerea introductivă 27
3.1.1. Situaţia macroeconomică a întreprinderii 28
3.1.2. Concurenţa 29
3.1.3. Analiza SWOT 33
3.2. Obiective de marketing 36
3.3. Strategii de maraketing 36
3.4. Program de marketing 40
3.5. Bugetul de marketing 42
3.6. Revizie şi control 46
Concluzii 47
Bibliografie 48


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Această lucrare are la bază elaborarea planului de marketing. În zilele noastre, nu contează cât de bun este produsul său serviciul pe care o companie îl oferă, dacă afacerea nu are o strategie de marketing bine pusă la punct. Fără un plan de marketing, o companie se poate îndrepta în direcţia greşită.
Planul de marketing ajută la identificarea potenţialilor clienţi, la evaluarea companie şi stadiul în care se află în funcţie de factorii externi şi interni şi permite deasemenea urmărirea rezultatelor pentru a identifica dacă întreprinderea se îndreaptă către obiectivul stabilit.
În această lucrare am realizat un plan de marketing al Institutului European de Cursuri prin Corespondenţă. Am ales Eurocor, deoarece este locul unde îmi desfăşor activitatea de muncă de aproape 8 luni, este primul loc de muncă în cadrul unui departament de marketing şi îmi doresc să promovez în cadrul aceste companii.
Astfel, am structurat această lucrare în trei capitole. Primul capitol cuprinde date teoretice despre planul de marketing ş ice trebuie să ai în vedere în elaborarea lui.
Al doilea capitol cuprinde prezentarea Institutului Eurocor, istoricul întreprinderii, aria de activitate, evoluţia vânzărilor din ultimii ani, iar în cel de-al treilea capitol şi ultimul, am realizat un plan de promovare privind dezvoltarea pe piaţa românească a Institutului Eurocor.
Am dorit să evidenţiez în această lucrare că fără un plan de marketing, nicio întreprindere nu poate supravieţui şi nu se poate dezvolta, mai ales în aceasta timpuri când competiţia este din ce în ce mai ridicată, iar România şi întreaga lume se află în această criză economic.
Capitolul 1. Planul de marketing
1.1. Definiţia planului de marketing
Planul de marketing este un document care dirijează toate activităţile de marketing şi resursele unei întreprinderi, inclusiv implementarea şi controlul acestora, în vederea stabilirii şi realizării obiectivelor de marketing, în concordanţă cu misiunea ei.Planul de marketing are o structură formală, dar poate fi folosit ca un document oficial sau neoficial ce are o mai mare flexibilitate.
Poate fi folosit în crearea unui argument pentru introducerea de noi produse pe piaţă sau în reînnoirea abordării de marketing pentru produsele existente. Planul de marketing este o rampă de lansare a planului de afaceri. Acesta ar trebui să identifice cele mai promiţătoare oportunităţi de afaceri pentru companie şi să sublinieze cum să penetreze, captureze şi să menţină poziţia pe pieţele identificate. Este un instrument de comunicare ce combină toate elementele mixului de marketing într-un plan foarte bine coordonat. Acesta duce la cine va face ce, când, unde şi cum în atingerea obiectivului final. O companie trebuie să aibă un plan pentru fiecare scop pe care şi-l propune. Un plan strategic de marketing bine întocmit trebuie să exprime viziunea managementului cu privire la orientarea unităţilor de afaceri, respectiv să răspundă dacă merită să se investească sau să se dezvolte o unitate strategică de afaceri, să specifice cât mai clar obiectivele ce trebuie atinse şi programul aferent realizării lor; să furnizeze suficiente detalii tactice, astfel încât să devină un document utilizat în munca managerilor şi să-i ajute în evaluarea oportunităţilor de piaţă, a eficienţei programelor de marketing şi a proceselor de control recomandate. El este întocmit de către compartimentul de marketing, utilizând informaţiile celorlalte compartimente, orientat după obiectivele strategice ale companiei şi misiunea ei 
1.2. Expunerea introductivă
Expunerea introductivă conţine una sau două pagini în care se rezumă întregul raport.
Aceasta conţine o introducere ce se referă la definirea afacerii, rolul şi contribuţia ei, competenţe distinctive ale afacerii, obiective generale privind afacerea, comparativ cu realizările existente şi strategiile generale.Acest rezumat îi ajută pe cei care vor să pună planul de marketing în aplicare să se lămurească asupra informaţiilor ce privesc conţinutul exact al planului.
Luând în considerare faptul că persoanele care aplică efectiv planului de marketing nu sunt cele care au putere decizională şi nici abilitatea de a aproba schimbări în cadrul obiectivelor propuse, rezumatul le oferă acestora posibilitatea de a evita detaliile ce nu le sunt utile. 
Analizele oferă situaţii comparative între obiectivele propuse şi performanţele întreprinderii. Aceste analize cuprind informaţii atât din interiorul cât şi din exteriorul întreprinderii şi sunt, de regulă, furnizate de sistemul informaţional de marketing.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Marketing privind Dezvoltarea Eurocor pe Piata Romaneasca.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!