Plan Integrat de Dezvoltare Urbana pentru Municipiul Curtea de Arges

Cuprins licenta Cum descarc?

Cuprins pag
1.Cap. 1:Date generale 
1.1. Limite si unitati administrativ-teritoriale (structura administrativa) 2
1.2. Reteaua de localitati si populatia 4
1.3. Date geografice (clima, relief, resurse naturale, hidrografie etc.) 5
1.4. Scurt istoric, structura asociativa (daca este cazul) 7
2.Cap. 2:Audit teritorial 
2.1. Demografie 9
A. Structura populatiei pe varste si sexe 10 
B. Sporul natural si migratoriu 12
C. Aspecte si probleme sociale (structura etnica, confesionala, profesionala, infractionalitate, saracie etc.) 14
2.2. Competitivitate economica si resurse umane 16
A. Forta de munca (populatie activa, ocupata, rata somajului) 17
B. Activitati conf. CAEN pe baza inregistrarilor din Registrul Comertului 21
C. Sector IMM 22
2.3. Infrastructura tehnica si transporturi 25
A. Cai de comunicatii (rutiere, feroviare, aeriene, navale, echipamente specifice) 25
B. Transport public (capacitati de transport, linii urbane si inter-urbane, probleme specifice) 27
C. Echipare tehnico-edilitara (alimentarea cu apa, canalizare, retele de alimentare cu gaze naturale, energie electrica, termoficare, telefonie, internet, consumatori etc.) 27
D. Spatii publice urbane, spatii plantate (suprafete intretinute, stare etc.) 36
2.4. Infrastructura sociala si locuintele 38 
A. Infrastructuri pentru sanatate, educatie, asistenta sociala, cultura (unitati, personal de specialitate etc.) 38
B. Fondul de locuinte si calitatea locuirii 42
2.5. Patrimoniu cultural si natural si turismul (echipamente culturale, rezervatii naturale, arii protejate, monumente istorice, infrastructura si servicii pentru turism, vizitatori etc.) 43
2.6. Calitatea mediului (poluarea, colectarea si depozitarea deseurilor, terenuri degradate, situri industriale abandonate, poluate etc.) 57
Cap.3:Audit administrativ- structura organizatorica a administratiilor publice locale din PC si managementul public (servicii asigurate, probleme, parteneriate, programe si proiecte in derulare etc.) 59
Cap.4: Diagnostic, SWOT 
4.1 SWOT (pe domenii de analiza) 68
4.2. DIAGNOSTIC (concluzii ale analizei) 81
Cap.5:Viziune,obiective,politici,programe 85
Cap.6: Fise de proiect 90
Bibliografie 99
Anexe
Piese desenate 
1. Incadrarea in teritoriu 100
2. Analiza functionala 101
3. Zone prioritare de interventie cu localizarea proiectelor 102


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
I.DATE GENERALE 
Curtea de Arges
1.1. Limite si unitati administrativ-teritoriale
Municipiul Curtea de Arges este situat in partea de nord a judetului Arges, la o distanta de 38 km de municipiul resedinta de judet Pitesti, la 36 km de municipiul Ramnicu Valcea, resedinta judetului Valcea si la 45 km de municipiul Campulung.
Suprafata municipiului masoara 75 kmp impartiti in 10 cartiere si este definita de urmatoarele coordinate geografice: la nord paralela 45?10' latitudine nordica, la sud paralela 45?5' latitudine nordica, la est meridianul 24?45' longitudine estica si la vest meridianul 24?37' longitudine estica. 
Perimetrul municipiului este incadrat de localitatile Valea Iasului (NNE), Musatesti (E),Malureni (SE), Baiculesti (S), Ciofrangeni (SV), Tigveni (V) si Valea Danului (NNV).
Caile de comunicatie au contribuit considerabil la dezvoltarea economico-sociala a orasului, facilitand realizarea unor masive schimburi de produse agricole si industriale cu principalele orase ale Tarii.
Accesibilitate: pe calea ferata pana in statia Curtea de Arges sau rutier pe DN7 pana la Pitesti, apoi pe DN 7C inca 31 km. Fosta statie de posta, inclusa in Indicatorul curselor postale din Europa (1819), Curtea de Arges este situata la intersectia drumului de legatura Pitesti - Sibiu cu drumul subcarpatic Campulung-Muscel - Rm. Valcea - Tg. Jiu.
Din punct de vedere al cartierelor Municipiul Curtea de Arges e impartit astfel :
Denumire Nr. locuitori Nr.gospodarii Km.de centrul municipiului
Progresul 3882 1252 5
Groape 745 240 3
Ivancea 2571 829 2
Posada 7763 2504 1
Zona Centrala 7890 2545 0
Marina 1951 628 2
Capul Dealului 3013 972 3
Noaptes 883 283 6
Confectii 2295 740 4
Valea Sasului 1237 399 7
INSTITUTII ADMINISTRATIVE SI ORASE INFRATITE
In municipiul Curtea de Arges institutiile administrative sunt reprezentate de :
o Primaria Municipiului Curtea de Arges;
o Judecatoria Municipiului Curtea de Arges;
o Politia Municipiului Curtea de Arges.
Primaria municipiului Curtea de Arges este o institutie publica cu activitate permanenta care duce la indeplinirea efectiva Hotararile Consiliului Local al municipiului, si solutioneaza problemele curente ale colectivitatii locale. Sediul Primariei municipiului Curtea de Arges este situat in centrul localitatii ( Bulevardul Basarabilor nr. 99 ) . Primaria are un primar si un viceprimar alesi in conditiile legii pe o perioada de patru ani. Primarul, viceprimarul, secretarul impreuna cu serviciile si birourile din subordinea ierarhica constituie Primaria municipiului Curtea de Arges.
Ca institutie administrativa autonoma, Primaria municipiului Curtea de Arges isi desfasoara activitatea pe baza Legii nr. 69/1991, care prevede ca administratia publica in unitatile administrativ teritoriale se intemeiaza pe principiile autonomiei locale, descentralizarii serviciilor publice, eligibilitatii autoritatilor administratiei publice locale, legalitatii si consultarii cetatenilor in problemele locale de interes deosebit. 
Avand in vedere necesitatea schimbului de informatii si experienta cu alte localitati, municipiul Curtea de Arges s-a afiliat la Federatia Municipiilor din Romania, urmarindu-se prin aceasta cresterea gradului de actualizare a informatiilor privind serviciile de interes public si marirea eficientei acestora.
De asemenea Curtea de Arges este parte activa in cadrul programului international privind orasele infratite, program care a dus la infratirea acestuia cu orasul Nevers din Franta, iar in prezent se are in vedere infratirea cu orasul italian San Giuliano Milaneze, o localitate cu 40.000 de locuitori situata in apropierea orasului Milano, italienii dorind in mod special o colaborare pe plan economic cu municipiul Curtea de Arges. 
1.2. Reteaua de localitati si populatia
In anii 1773-1774, orasul avea circa 600 de locuitori si 117 case, iar in anul 1820 aproximativ 1000 de locuitori si 200 de case. In 1838 se inregistrau 417 familii cu 1430 de suflete, care locuiau in patru mahalale: Targului, Postii, Olari si Batusari. 
Includerea in perimetrul orasului a satelor Busaga, Groapele, Valea Sasului si Plopis a determinat o crestere la 575 familii, 4.000 de locuitori si 715 case la recensamantul din anul 1894. Orasul a cunoscut si o reorganizare pe sectoare sau circumscriptii: Raului (centru), Valea Doamnei (nord) si Radu Negru (sud). In 1935, cei 7.500 de locuitori erau grupati in ansamblurile rezidentiale Negru Voda (152 de case), Cuza Voda (119 case), Bd.Regele Carol (64 case), Lascar Catargiu (54 case), Pitesti (125 case), Rm. Valcea (135case), Postei (52 case) si Busaga (50 de case).
Astazi, municipiul este organizat in zece cartiere: Noaptes, Capu Dealului, Postei, Marina, Zona Nord (Ivancea), Progresului, Posada, Centru, Confectii si Valea Sasului.
1.3. Date geografice (clima, relief, resurse naturale, hidrografie etc.):
1.3. A. Relieful
Municipiul are un relief de cueste, predominand dealurile subcarpatice strabatute de vaile raurilor Arges, Doamnei, Frasinului, Sipotului, Iasului, Danului, Sasului si altele. Localitatea s-a dezvoltat pe terasa pe care Argesul a creat-o la baza dealurilor. Terasa este divizata in platforme de torenti care coboara de pe muscele. Altitudinile extreme sunt cuprinse intre 430 m in lunca Argesului si 772 m pe dealul Rapa cu Brazi.


Fisiere in arhiva (6):

 • Plan Integrat de Dezvoltare Urbana pentru Municipiul Curtea de Arges
  • piese desenate
   • Final situatie existenta.jpg
   • Harta incadrare.bmp
   • harta_arges_propusa_cu_proiecte copy.jpg
  • piese scrise
   • Plan Integrat de Dezvoltare Urbana pentru Municipiul Curtea de Arges.doc
   • stategie.xls
  • Prezentare
   • PLAN INTEGRAT DE DEZVOLTARE URBANA.pptx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!