Planificarea auditului intern la SC Publitrans 2000 SA

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul I : Delimitari conceptuale privind auditul intern.4
1.1 Contextul aparitiei si evolutiei auditului intern.4
1.2 Definirea conceptului de audit intern.12
1.3 Rolul, responsabilitatile si functiile auditului intern.14
1.4 Organizarea auditului intern.16
Capitolul II : Metodologia planificarii misiunii de audit intern.18
2.1 Initierea auditului.18
2.2 Colectarea si prelucrarea informatiilor.19
2.3 Identificarea si analiza riscurilor.22
2.4 Elaborarea programului de audit.26
2.5 Sedinta de deschidere.28
Capitolul III: Studiu de caz - Planificarea misiunii de audit intern la SC Publitrans 2000 SA.30
3.1 Prezentarea societatii SC Publitrans 2000 SA.30
3.2 Organizarea compartimentului in cadrul societatii SC. Publitrans 2000 SA.37
3.3 Planificarea auditului intern la SC Publitrans 2000 SA.38
Concluzii.47
Anexe.48
Bibliografie.49


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Lucrarea aduce in prim plan importanta auditului intern in cadrul unei entitati.
Activitatea umana a fost supusa controlului, sub diferite aspecte, din cele mai vechi timpuri. Activitatea de control vizeaza realizarea intocmai a sarcinilor de catre organele entitatii, fara a aduce atingerea interesului general, respectand totodata un mijloc prin intermediul caruia pot fi descoperite abateri de la prevederile legale.
Lucrarea prezenta are o strucutra logica, materializata in cinci parti, primele trei cuprinzand cadrul teoretic al auditului intern si planificarea lui. In ultimul capitol am prezentat studiul de caz, planificarea auditului intern la SC Publitrans SA, urmand ca ultima parte sa fie una concluziva insotita de propuneri care se vor a fi posibile pentru imbunatatirea sistemului administrativ romanesc in materie de audit pentru atingerea obiectivelor in aceasta directie, in ciuda tuturor provocarilor si dificultatilor pe care le intampinam.
Se poate intrevedea rolul determinat pe care auditul intern trebuie sa il joace in procesele de dezvoltare durabila in cadrul acestei societati. Auditul intern are, in acest sens, datoria de a sprijinii managementul firmei in luarea deciziilor, relatia dintre administratie si audit intern trebuie a fi una naturala si organica pentru ca aceasta sa se dezvolte in mod durabil cu societatea pe care o deserveste.
Urma celor ce vor fi rezentate, vom identifica auditul si planificarea lui ca vectori de performanta.
Capitolul I
DELIMITARI CONCEPTUALE PRIVIND AUDITUL INTERN
1.1 Conceptul aparitiei evolutiei auditului intern.
Termenul de audit provine din limba latina de la cuvantul audit - auditare, care are semnificatia ,,a asculta" , dar despre audit se vorbeste de pe vremea asirienilor, egiptenilor, din timpul domniei lui Carol cel Mare sau al lui Eduard I al Angliei. Activitati de audit s-au realizat in decursul timpului si in Romania, dar purtau alte denumiri.
Utilizarea termenului de audit in acceptiunea folosita in prezent este ralativ recenta si se plaseaza in perioada crizei economice din 1929 din Statele Unite ale Americii, cand intreprinderile erau afectate de recesiune economica si trebuiau sa plateasca sume importante pentru auditorii externi care efectuau certificatrea conturilor tuturor intreprinderilor cotate la bursa.
Marile intreprinderi americane foloseau deja serviciile oferite de Cabinete de Audit Extern, organisme independente care aveau misiunea de a verifica conturile si bilanturile contabile si a certifica situatiile financiare finale. Pentru a-si indeplini atributiile, cabinetele de audit efectuau o serie de lucrari pregatitoare de specialitate, si anume : inventarierea patrimoniului, inspectia conturilor, verificarea soldurilor, diferite sondaje etc., ce au crescut semnificativ costurile auditarii. 
Intreprinderile au inceput sa-si organizeze propriile Cabinete de Audit Intern, in special pentru reducerea cheltuielilor, prin preluarea efectuarii lucrarilor pregatitoare din interiorul entitatii, iar pentru realizarea activitatii de certificare au apelat in continuare la Cabinetele de Audit Extern, care aveau dreptul asupra unei supervizari s activitatii intreprinderilor. Penru a se distinge intre auditorii cabinetelor de audit extern si cei ai organizatiei supuse auditului, primii au fost numiti auditori externi, iar cei din urma au fost numiti auditori interni, deoarece faceau parte din intreprindere.
Aceste schimbari au fost benefice deoarece auditorii externi nu mai isi incep activitatea de la zero si pornesc de la rapoartele auditorilor interni, la care adauga noi constatari rezultate prin aplicarea procedurilor specifice si apoi efecteaza certificarea conturilor organizatiei auditate.
Cu timpul, auditorii externi au renuntat in totalitate sa mai efectueze actiuni de inventariere si de inspectare a conturilor clientilor si au inceput sa realizeze analize, comparatii si sa justifice cauzele esecurilor, sa dea consultatii si solutii, pentru cei care erau responsabili, pentru activitatea intreprinderii. In acest fel, in timp, s-au stabilit obiective, instrumente, tehnici si sisteme de raportare distincte pentru auditorii interni, comparativ cu auditorii externi.
Dupa trecerea crizei economice, auditorii au fost utilizati in continuare, deoarece dobandisera cunostintele necesare si foloseau tehnici si instrumente specifice domeniului financiar - contabil. In timp, ei au largit mereu domeniul de aplicare al auditului si i-au modificat obiectivele, ajungandu-se la ideea necesitatii existentei unei functii a activitatii de audit intern in interiorul organizatiior.


Fisiere în arhivă (1):

  • Planificarea auditului intern la SC Publitrans 2000 SA.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1 Craciun Serban-Audit intern. Evaluare . Consiliere . Editura Economica, Bucuresti, 2006.
2 Dascalu Doina, Nicolae Flavia - Audit intern si institutiile publice, Editura Economica, Bucuresti, 2009.
3 Dobroteanu Camelia, Dobroteanu Laurentiu- Audit intern, Editura InfoMega, Bucuresti, 2007.
4 Dobroteanu Camelia, Dobroteanu Laurentiu- Audit intern, Editura InfoMega, Bucuresti,2013.
5 Ghita Marcel - Audit intern(editia a II-a), Editura Economica, Bucuresti, 2009.
6 Ghita Emil - Audit public intern, Editura Sitech, 2008.
7 Ghita Marcel, Iatco Constantin - Guvernanta coorporativa si audit intern, Editura TipoMoldova, Iasi, 2009
8 Mihailescu Ion (coordonator) - Audit si control intern, Editura Independenta Economica, Pitesti, 2010.
9 Mihailescu Ion (coordonator) - Audit financiar, Editura Independenta Economica, Pitesti, 2007.
10 Morariu Ana, Suciu Gheorghe, Stoian Flavia - Audit intern si guvernanta coorporativa, Editura Universitara, Bucuresti, 2008.
11 Morariu Ana, Suciu Gheorghe, Stoian Flavia - Audit intern si guvernanta coorporativa, Editura Universitara, Bucuresti, 2011.
12 Morariu Ana, Suciu Gheorghe, Stoian Flavia - Audit intern si guvernanta coorporativa, Editura Universitara, Bucuresti, 2007.
13 Munteanu Victor, Zuca Marinela, Zuca Stefan - Auditul intern al intreprinderilor si institutiilor publice, Editura Wolters Kluwer, Bucuresti, 2010.
14 Murica Cristian - Auditul intern si controlul financiar preventiv, Editura Saeculum, Bucuresti, 2008.
15 Oprean Ioan, Popa Emil, Lenghel Radu - Procedurile auditului si ale controlului financiar, Editura Risoprint, Cluj- Napoca, 2007.
16 Rusovici Alexandru si colectivul - Manager in misiunea de audit, Editura Monitorul Oficial, Bucuresti, 2008.
17 Toge Dan - Audit intern, Editura Artifex, Bucuresti, 2008.
18 w.w.w. mfinante.ro
19 w.w.w.carfr.ro
20 www.audit-financiar.com
21 *** Legea contabilitatii nr 28/1991, modificata si actualizata prin OUG nr 37/2011, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 28/2011.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!