Planificarea Voiajului

Extras din licență Cum descarc?

CAPITOLUL I
Nava petrolier 150.000 tdw. Caracteristici tehnice.
1.1 Tancurile petroliere – nave specializate pentru transportul hidrocarburilor şi derivatele acestora
Datorită construcţiei lor navele petroliere sunt destinate pentru transportul , în tancuri , precum şi al produselor albe. Specificul mărfii transportate impune existenta unor instalaţii de bord adecvate , pentru încărcarea – descărcarea mărfii ‚ evacuarea din tancuri a gazelor , curăţirea şi spălarea tancurilor , încălzirea mărfurilor vâscoase , măsurarea nivelului în tancuri.
Ţinând seama de volumul mare de petrol transportat pe plan mondial şi de varietatea produselor petroliere , navele petroliere trebuie să îndeplinească următoarele funcţii de bază:
- Spaţiul destinat mărfii să asigure capacitatea de încărcare necesară transportării în condiţii de eficienţă economică a ţiţeiului şi a produselor petroliere , cu o densitate cuprinsă între 700kg/m3 şi 960 kg/m3;
-Să aibă o flexibilitate corespunzătoare diversităţii produselor transportate , adică să fie capabile să transporte simultan de cel puţin două până la patru sorturi de marfă;
-Tancurile de marfă să fie etanşe între ele şi între grupurile ce formează tronsoanele pentru a evita contaminarea diferitelor sorturi de marfă transportate simultan;
-Tancurile de marfă să aibă un spaţiu excedent suficient pentru a asigura expansiunea produselor în cazul vaporizării la trecerea prin zone cu temperaturi înalte ;
-La capacitatea maximă de transport şi pentru diferite stări de încărcare să asigure în permanenţă o asietă corectă şi o repartizare corespunzătoare a greutăţilor pentru a se evita suprasolicitarea corpului navei;
-Sistemul de tubulaturi să permită o cât mai uşoară repartizare a produselor pe diferite tronsoane atât la încărcare cât şi la descărcare.
La petroliere , spaţiul destinat mărfii , la o anumită capacitate deadweight pentru ţiţei se stabileşte ţinându-se seama de densitatea minimă a produsului la care se adaugă o toleranţă de spaţiu excedentar de 2% necesar expansiunii încărcăturii. 
1.2 Petrolierul de 150 000 tdw descriere generală
Din punct de vedere constructiv , tancurile petroliere diferă unele faţă de altele , dar la toate navele petroliere întâlnim următoarele secţiuni:
-Secţiunea prova – destinată asigurării unor servicii necesare navei şi navigaţiei;
-Secţiunea centru – formată din totalitatea cargotancurilor;
-Secţiunea pupa – destinată maşinilor principale , auxiliare şi încăperilor de locuit.
Secţiunea prova
Secţiunea prova , la tancurile petroliere tipice , cuprinde :
-Forepeak tank – tancul de coliziune prova;
-Peretele dorsal al tancului – perete de coliziune prova;
-Tanc de bunker – destinat transportului de combustibil necesar maşinilor navei în cazul voiajelor lungi;
-Magazie de mărfuri uscate – dispusă deasupra acestora;
-Casa pompelor de transfer bunker;
-Puţul lanţului şi alte spaţii de depozitare;
-Teuga dispusă deasupra spaţiilor de depozitare – pe verticală – pe această punte sunt montate vinciurile de ancoră şi de manevră.
Secţiunea prova este separată de restul navei prin intermediul unui coferdam care se extinde , în plan transversal , pe toată lungimea navei , iar în plan vertical , de la chilă până la nivelul punţii principale. Rolul coferdamului este acela de a preveni scurgerile de petrol în caz de avarie la corgotancurile prova.


Fisiere în arhivă (1):

  • Planificarea Voiajului.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!