Planul de Afaceri - Cheia Succesului in Afaceri

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I. Caracterul important al planului de afaceri in cadrul intreprinderii 
1.1 Esenta planului de afaceri. Necesitatea elaborarii business-planului in cadrul unitatilor economice 6
1.2 Structura planului de afaceri 11
Capitolul II. Planul de afaceri in cadrul organizatiei SRL "Colicautanul" 
2.1 Descrierea activitatii intreprinderii SRL "Colicautanul" 27
2.2 Structura si analiza continutului "Planului de afaceri de renovare a depozitelor frigorifice pentru pastrarea fructelor" - SRL "Colicautanul" 36
2.3 Rolul decisiv al planului de afaceri in cadrul organizatiei SRL "Colicautanul" 52
Capitolul III. Obstacole in procesul de intocmire al planului de afaceri. Recomandari de elaborare
3.1 Bariere in elaborarea planului de afaceri 55
3.2 Momente importante in procesul de intocmire a business-planului. Recomandari 57
Concluzii 63
Bibliografie 65


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. In prezent societatea se afla la o etapa de dezvoltare economica cind numarul persoanelor intreprinzatoare este unul semnificativ si cind marea dorinta de creare a propriei afaceri este una de proportii. Astfel, se observa clar intensificarea procesului de infiintare a afacerilor. Motivatia este simpla, afacerea din orice domeniu ofera posibilitate proprietarilor acesteea de a dispune de resurse financiare mai importante ca in cazul cind acesta este un simplu angajat, de a pune in practica ideile personale si de a beneficia in acest sens de experienta si cunostintele acumulate pe parcurs. Insa, se stie faptul ca fara anumite actiuni concrete si cunostinte adecvate proprietarii afacerilor nu sint in stare sa gestioneze eficient propria afacere, astfel unii obtin acea remunerare despre care s-a vorbit anterior (realizarea scopurilor economice si sociale bine-determinate), pe cind altii aflindu-se in situatii critice conduc propria intreprindere spre faliment sau suporta anumite cheltuieli semnificative, fapt care ii destabilizeaza moral si economic. 
Astfel, pentru a putea manevra cu activitatile din cadrul intreprinderii, mai ales in cazul economiei de piata, intreprinzatorului ii este necesar un asa-numit coordonator de afaceri, care in viziunea multor experti nu este altceva decit planul de afaceri. Importanta crearii unui astfel de document in cadrul intreprinedrii este multipla, deoarece un plan de afaceri bine structurat ii ofera posibilitate antreprenorului de a intia si dezvolta o afacere, de a procura o afacere existenta, de a atrage investitii, a stabili noi strategii, de a obtine creditele necesare si de a incheia contracte cu diferiti agenti economici, etc.
Alegerea temei date s-a produs din urmatorul considerent: colectarea, prelucrarea si analiza informatiei referitoare la planul de afaceri contribuie semnificativ la procesul de extindere a unei afaceri, de formare si dezvoltare a tinarului intreprinzator.
Scopul tezei este de a evidentia trasaturile unui business-plan calitativ si bine-structurat. In vederea realizarii acestui scop au fost formulate urmatoarele sarcini:
- Conturarea importantei elaborarii planului de afaceri,
- Desemnarea esentei si a trasaturilor caracteristice planului de afaceri,
- Relevarea structurii unui business-plan,
- Evidentierea unor momente importante la intocmirea planului de afaceri,
- Indicarea barierelor ce se pot depista in procesul elaborarii planului de afaceri,
- Analiza unui business-plan de atragere a resurselor financiare al unei intreprinderi din R. Moldova,
- Relevarea rolului decisiv al planului de afaceri in cadrul organizatiei analizate,
- Formularea unor recomandari in vederea elaborarii unui plan de afaceri de calitate. 
Scopul si sarcinile formulate au determinat structura tezei. Astfel, lucrarea in cauza este structurata in: introducere, trei capitole (constituite din 7 compartimente), incheiere, bibliografie si anexe, toate aceste compartimente avind un volum de 70 pagini. 
Capitolul I ,,Caracterul important al planului de afaceri in cadrul unitatilor economice" prezinta esenta si necesitatea intocmirii planului de afaceri in cadrul unitatilor economice. Totodata, este prezentata, analizata si structura business-planului drept una de recomandare si nicidecum una obligatorie, aceasta fiind in strinsa concordanta cu genul de activitate si tipul intreprinderii pentru care se realizeaza planul. 
Capitolul II ,,Planul de afaceri in cadrul organizatiei SRL ,,Colicautanul" se axeaza pe descrierea activitatii intreprinderii SRL ,,Colicautanul", evidentierea structurii si analiza continutului "Planului de afaceri de renovare a depozitelor frigorifice pentru pastrarea fructelor" - SRL "Colicautanul si a indicarii rolului decisiv al planului de afaceri in cadrul organizatiei sus-mentionate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Planul de Afaceri - Cheia Succesului in Afaceri.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!