Planul de Afaceri - Cheia Succesului în Afaceri

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I. Caracterul important al planului de afaceri în cadrul întreprinderii 
1.1 Esenţa planului de afaceri. Necesitatea elaborării business-planului în cadrul unităţilor economice 6
1.2 Structura planului de afaceri 11
Capitolul II. Planul de afaceri în cadrul organizaţiei SRL “Colicăuţanul” 
2.1 Descrierea activităţii întreprinderii SRL “Colicăuţanul” 27
2.2 Structura şi analiza conţinutului “Planului de afaceri de renovare a depozitelor frigorifice pentru păstrarea fructelor” – SRL “Colicăuţanul” 36
2.3 Rolul decisiv al planului de afaceri în cadrul organizaţiei SRL “Colicăuţanul” 52
Capitolul III. Obstacole în procesul de întocmire al planului de afaceri. Recomandări de elaborare
3.1 Bariere în elaborarea planului de afaceri 55
3.2 Momente importante în procesul de întocmire a business-planului. Recomandări 57
Concluzii 63
Bibliografie 65


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. În prezent societatea se află la o etapă de dezvoltare economică cînd numărul persoanelor întreprinzătoare este unul semnificativ şi cînd marea dorinţă de creare a propriei afaceri este una de proporţii. Astfel, se observă clar intensificarea procesului de înfiinţare a afacerilor. Motivaţia este simplă, afacerea din orice domeniu oferă posibilitate proprietarilor acesteea de a dispune de resurse financiare mai importante ca în cazul cînd acesta este un simplu angajat, de a pune în practică ideile personale şi de a beneficia în acest sens de experienţa şi cunoştinţele acumulate pe parcurs. Însă, se ştie faptul că fără anumite acţiuni concrete şi cunoştinte adecvate proprietarii afacerilor nu sînt în stare să gestioneze eficient propria afacere, astfel unii obţin acea remunerare despre care s-a vorbit anterior (realizarea scopurilor economice şi sociale bine-determinate), pe cînd alţii aflîndu-se în situaţii critice conduc propria întreprindere spre faliment sau suportă anumite cheltuieli semnificative, fapt care îi destabilizează moral şi economic. 
Astfel, pentru a putea manevra cu activităţile din cadrul întreprinderii, mai ales în cazul economiei de piaţă, întreprinzătorului îi este necesar un aşa-numit coordonator de afaceri, care în viziunea multor experţi nu este altceva decît planul de afaceri. Importanţa creării unui astfel de document în cadrul întreprinedrii este multiplă, deoarece un plan de afaceri bine structurat îi oferă posibilitate antreprenorului de a inţia şi dezvolta o afacere, de a procura o afacere existentă, de a atrage investiţii, a stabili noi strategii, de a obţine creditele necesare şi de a încheia contracte cu diferiţi agenţi economici, etc.
Alegerea temei date s-a produs din următorul considerent: colectarea, prelucrarea şi analiza informaţiei referitoare la planul de afaceri contribuie semnificativ la procesul de extindere a unei afaceri, de formare şi dezvoltare a tînărului întreprinzător.
Scopul tezei este de a evidenţia trăsăturile unui business-plan calitativ şi bine-structurat. În vederea realizării acestui scop au fost formulate următoarele sarcini:
- Conturarea importanţei elaborării planului de afaceri,
- Desemnarea esenţei şi a trăsăturilor caracteristice planului de afaceri,
- Relevarea structurii unui business-plan,
- Evidenţierea unor momente importante la întocmirea planului de afaceri,
- Indicarea barierelor ce se pot depista în procesul elaborării planului de afaceri,
- Analiza unui business-plan de atragere a resurselor financiare al unei întreprinderi din R. Moldova,
- Relevarea rolului decisiv al planului de afaceri în cadrul organizaţiei analizate,
- Formularea unor recomandări în vederea elaborării unui plan de afaceri de calitate. 
Scopul şi sarcinile formulate au determinat structura tezei. Astfel, lucrarea în cauză este structurată în: introducere, trei capitole (constituite din 7 compartimente), încheiere, bibliografie şi anexe, toate aceste compartimente avînd un volum de 70 pagini. 
Capitolul I „Caracterul important al planului de afaceri în cadrul unităţilor economice” prezintă esenţa şi necesitatea întocmirii planului de afaceri în cadrul unităţilor economice. Totodată, este prezentată, analizată şi structura business-planului drept una de recomandare şi nicidecum una obligatorie, aceasta fiind în strînsă concordanţă cu genul de activitate şi tipul întreprinderii pentru care se realizează planul. 
Capitolul II „Planul de afaceri în cadrul organizaţiei SRL „Colicăuţanul” se axează pe descrierea activităţii întreprinderii SRL „Colicăuţanul”, evidenţierea structurii şi analiza conţinutului “Planului de afaceri de renovare a depozitelor frigorifice pentru păstrarea fructelor” – SRL “Colicăuţanul şi a indicării rolului decisiv al planului de afaceri în cadrul organizaţiei sus-menţionate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Planul de Afaceri - Cheia Succesului in Afaceri.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!