Politica Externa a Italiei intre Anii 1930-1940

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere p. 4
Capitolul 1: Ascensiunea fascismului p. 6
1.1 Marsul asupra Romei p. 7
1.2 Consolidarea puterii p. 8
1.3 Fascismul: ideologia, statul, partidul p. 10
Capitolul 2: Directiile politicii italiene la inceputul anilor 1930 p. 13
2.1 Relatiile germano-italiene intre 1933-1935 p. 15
2.2 Frontul de la Stresa p. 17
2.3 Afacerea abisiniana p. 19
2.4 Ocuparea zonei demilitarizate a Renaniei p. 21
Capitolul 3: Relatiile germano-italiene intre 1936-1939 p. 24
3.1 Razboiul civil din Spania p. 26
3.2 Anexarea Austriei la cel de-al treilea Reich p. 29
3.3 Conferinta de la Munchen p. 31
3.4 Dezmembrarea Cehoslovaciei p. 32
3.5 Pactul de Otel p. 34
3.6 Pactul Ribbentrop-Molotov p. 36
3.7 Declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial p. 38
Capitolul 4: Italia in cel de-al Doilea Razboi Mondial p. 40
Concluzii p. 44
Bibliografie p. 48


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Perioada cuprinsa intre anii 1930-1940 e marcata de ascensiunea lui Mussolini care a devenit sef al guvernului la 31 octombrie 1922. De la ascensiunea sa si pana la moarte Ducele va incerca sa faca din Italia o mare putere europeana, insa planurile lui privind prestigiul international al Italiei vor fi zadarnicite.
Alegerea temei politicii externe italiene sub conducerea lui Mussolini ca si lucrare de licenta, poate fi motivata de o preferinta personala fata de subiectele si evenimentele istorice si de incercarea de a afla de ce Mussolini nu a reusit sa isi duca la bun sfarsit planul de expansiune a Italiei.
Lucrarea este o analiza istorica de tip comparat ce ii are in prim plan pe cei doi conducatori - Bennito Mussolini si Adolf Hitler - incercand sa scoata in evidenta atat relatiile de amicitie dintre cei doi cat si pe cele de dusmanie. De asemenea este si o analiza istorica a politicii externe italiene in perioada 1930-1940 aratand toate evenimentele petrecute in decursul acestei perioade.
In primul capitol sunt prezentate cateva informatii despre viata lui Benito Mussolini, de la incercarea acestuia de a ajunge la conducerea Italiei si pana la consolidarea puterii in urma faimosului ,,Mars asupra Romei" si intemeierea regimului fascist.
Capitolul doi prezinta actiunile atat pe plan intern cat si pe plan extern intreprinse de Mussolini aflat deja la conducerea Italiei. Este perioada in care Ducele se apropie de Adolf Hitler care ajunge la conducerea Germaniei in 1933 si care vedea in Mussolini si in fascism un model demn de urmat. Prietenia dintre cei doi dictatori le-a deschis o noua cale de cuceriri teritoriale, Italia reusind sa cucereasca Abisinia care apoi va fi cunoscuta sub numele de Etiopia, iar Germania a reusit sa faca din Austria satelitul ei personal si a cucerit zona demilitarizata a Renaniei.
In cel de-al treilea capitol sunt prezentate relatiile italo-germane pana la izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Mussolini este ingaduitor in privinta anexarii Austriei la Germania datorita faptului ca nemtii nu au intervenit in Abisinia. Insa relatiile dintre Hitler si Mussolini incep sa se raceasca datorita neanuntarii Ducelui cu privire la data infaptuirii ,,Anschluss-ului" si a dezmembrarii Cehoslovaciei. Ducele ramane insa de partea lui Hitler vazand in Germania o mare putere si incheie cu acesta ,,Pactul de Otel" in anul 1939 ce garanteaza ajutor reciproc in caz de razboi indiferent de circumstantele izbucnirii razboiului.
In ultimu capitol este prezentata Italia care intra in al Doilea Razboi Mondial insa armata italiana nu este pregatita pentru a face fata un asemenea razboi. Italienii sufera infrangere dupa infrangere, chiar daca la inceput pareau sa fie intr-o situatie avantajoasa fata de inamicii lor, Franta si Anglia. Vazand ca s-a grabit in privinta intrarii in razboi si ca armata italiana nu e pregatita sa faca fata, Mussolini se intoarce catre Hitler in care isi pune sperantele si de pe urma caruia spera sa mai obtina unele benficii. Odata cu infrangerea Germaniei se prabuseste si regimul fascist, iar Mussolini este ucis in aprilie 1945 impreuna cu amanta sa Clara Petacci.
Politica externa a Italiei intre anii 1930 - 1940
ASCENSIUNEA FASCISMULUI
Benito Mussolini, personalitate complexa, s-a nascut la data de 25 iulie 1883 la Predappio dupa cum a scris el insusi in Autobiografie " s-a nascut intr-o duminica, pe 29 iulie 1883, la Varano dei Costa, mic grup de case vechi, pe un deal de la Dovia, catun al comunei Predappio, aproape de Forli, in Romagna". A avut o familie modesta, tatal sau Alessandro a fost fierar si mama, Rosa Maltori, a fost invatatoare. A avut un frate, Arnaldo si o sora, pe Hedwige.
La varsta de optisprezece ani si-a luat diploma de institutor, iar din 1900 s-a inscris in Partidul Socialist. A predat intr-o scoala elementara pentru o scurta perioada de timp si in 1902 s-a refugiat in Elvetia nedorind sa faca serviciul militar. Se intoarce in Italia in 1904, face serviciul militar timp de doi ani si apoi se stabileste la Forli unde era si tatal sau. Aici o seduce pe Rachele Guidi cu care se va casatori mai tarziu in anul 1925. In 1912 devine conducatorul ziarului Partidului Socialist "Avanti", iar in 1914 paraseste aceasta conducere si fondeaza un nou ziar "Popolo d' Italia" care in scurt timp devine cel mai citit organ de presa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Externa a Italiei intre Anii 1930-1940.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!