Politica Sociala a Statului

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3-4
Capitolul 1. Consideratii generale privind politica sociala 5-12
1.1. Notiuni de politica sociala 5-6
1.2. Problemele sociale in cadru sistemului economic 7-9
1.3. Politica sociala - componenta politicii de stat 9-12
Capitolul 2: Eficienta politicii sociale 13-21
2.1 Economia sociala si costul social 13-16
2.2 Evoluarea si dilemele politicii sociale de stat 16
2.2.1. Raport eficacitate-egalitate sociala 16-18
2.2.2. Dilemele evoluarii eficientei politicii sociale 19-22
Capitolul 3: Saracie inegalitate si politici sociale la etapa actuala in Republica Moldova 22-31
3.1 Tendinte si caracteristici ale saraciei 22-25
3.2 Modificare, inegalitate si reducerea saraciei 25-30
3.3 Strategia policicii sociale pentru reducerea saraciei in Republica Moldova 30-32
Concluzii 32-34
Lista bibliografica 35
Anexe


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
La inceputul sec.XXI punctul cel mai sensibil al politicii in ansamblu intr-un stat modern este politica sociala. In acest domeniu se probeaza capacitatea unei formatiuni politice de a propune solutii viabile pentru nevoile si problemele sociale fundamentale.
Situatia actuala este deosebit de precanta in acest domeniu: statul insusi impinge intreprinzatorul in cursele unui capitalism primitiv si salbatic printr-o fiscalitate exagerata, nediferentiata si lipsita de inteligenta; venitul obtinut prin munca s-a devalorizat; protectia sociala a grupurilor sociale dezavantajate sau a pensiilor se realizeaza la un nivel ridicol, sprijinul pentru localitatile locale este la un grad minim de subexistenta.
Deci, tema data este destul de actuala si trebuie studiata atit ca fenomen independent, cit si influienta acestora asupra situatiei social economica la momentul dat de timp.
Aceasta lucrare are ca scop studierea detaliata a cauzelor ce duc la aparitia fenomenelor nedorite in politica sociala a statului. Deaceea este important studierea lor din mai multe puncte de vedere pentru a stabili masura in care fiecare factor influienteaza asupra politicii sociale a statului.
Unul dintre principalele scopuri ale lucrarii date este de a analiza componenta politicii sociale, depistarea factorilor de influienta si strategia dezvoltarii mediului de politica sociala in Republica Moldova.
Principalele sarcini care vin sa solutioneze aceasta lucrare sunt urmatoarele:
- Delimitarea politicii sociale si ariei ei de cuprindere
- Notiuni generale;
- Problemele sociale in cadrul sistemului economic;
- Politica sociala care intra in componenta politicii de stat.
- De a prezenta eficienta politicii sociale
- Economia sociala, costul social;
- Raportul dintre eficacitate egalitate;
- Evoluarea eficientei politicii sociale.
- De a analiza nivelul saraciei, inegalitatii si realizarea politicii sociale in Republica Moldova
- Tendintele si caracterizarea saraciei;
- Modificarea inegalitatii si reducerea saraciei.
Pentru atingerea si realizarea acestor sarcini au fost propuse metode specifice stiintei economice. In special au fost utilizate analiza si sinteza, inductia si deductia care au fost indreptate asupra volumului de literatura disponibila si selectarea pe baza metodelor numite mai sus a datelor, ce permit prezentarea corecta, clara si cuprinzatoare a acesteia. Folosirea metodelor matematice de analiza tabelara si grafica a oferit posibilitatea de a crea un portret mai explicit a fenomenelor studiate, deoarece la alcatuirea lor au fost colectate date din diferite rapoarte statistice.
Lucrarea de fata este dedicata studiului mediului politicii sociale, a fenomenelor structurata in trei capitole.
Capitolul I ,,Consideratii generale privind politica sociala", contine informatii cu examinarea notiunii politicii sociale, importanta ei pentru depistarea problemelor sociale, si analiza ei ca parte integranta a politicii de stat.
Capitolul II ,,Eficienta politicii sociale", contine informatii despre economia sociala, anume despre costul social. Tot aici este studiata evoluarea si dilemele politicii sociale, interactiunea dintre eficacitate egalitate sociala si dilemele eficentei politicii sociale.
Capitolul III ,,Saracie inegalitate si politici sociale in Repuublica Moldova la etapa actuala" ce ne informeaza despre tendintele si caracteristicile saraciei, modificarea inegalitatii si reducerea saraciei. Deasemenea aici este prezentata informatia referitoare la strategia politicii sociale la reducerea saraciei in Republica Moldova.
Importanta studierii politicii sociale deriva necesitatea intelegerii fenomenului social cu tot cortegiul sau de implicatii, dar mai ales de fenomene.
Fiind actuala reprezinta o curiozitate atit pentru public, cit si pentru noi studentii care ne preocupam de problematica dezvoltarii umane durabile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Sociala a Statului.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!