Politici de Marketing ale Companiei Metro Cash&Carry Sibiu

Cuprins licenta Cum descarc?

Cuvant inainte ....2
CAPITOLUL I - CONCEPTE DE BAZA ALE MARKETINGULUI STRATEGIC .....4
1.1. Evolutia conceptelor de marketing si marketing strategic...4
1.2. Bariere in planificarea eficienta de marketing .......10
CAPITOLUL II - SCURT ISTORIC SI OBIECTIVE ......12
2.1. Scurt istoric al concernului METRO AG .12
-Misiunea concernului METRO Group ....19
-Obiectivele concernului METRO Group .21
2.2. Unitatea strategica METRO Cash&Carry Sibiu ...22
CAPITOLUL III - ANALIZA SITUATIEI STRATEGICE ..27
3.1. Auditul extern ....28
- Analiza macromediului ....28
- Mediul demografic ..28
- Mediul economic 35
- Mediul tehnologic ....43
- Mediul natural ....46
- Mediul cultural ...48
- Mediul politico-legislativ .55
3.2. Auditul intern al firmei METRO Cash&Carry Sibiu 57
- Analiza micromediului ....57
- Analiza interna a firmei ...58
- Furnizorii de marfuri .......59
- Prestatorii de servicii .......61
- Analiza concurentei .62
3.3. Analiza SWOT - relatie intre mediul intern si extern 63
CAPITOLUL IV - IMPLEMENTAREA STRATEGIEI ..72
4.1. Formarea strategiei de marketing ..72
4.2. Analiza alternativelor strategice la nivelul unitatii METRO Sibiu ....76
4.3. Pozitionarea strategica a firmei METRO Cash&Carry Sibiu 79
4.4. Implementarea strategiei prin analiza portofoliului ...83
CAPITOLUL V - ALOCAREA RESURSELOR SI CONTROLUL ....94
5.1. Programul de marketing ..94
5.2. Controlul si evaluarea strategica ....99
Concluzii 101
Bibliografie .....102
Anexe .104


Extras din licenta Cum descarc?

Se spune ca e inutil sa opresti scurgerea timpului si ca cel mai bine este sa inveti sa mergi in aceeasi directie cu el. Succesul deplin nu este asigurat atunci cand privesti dinspre tine spre ceea ce e in jurul tau, ci atunci cand privesti dinspre mediul in care existi si actionezi catre eul tau. Intr-un mod asemanator functioneaza si sistemul economic, cu toate componentele acestuia: pentru a-si asigura succesul firmele au nevoie de o viziune asupra activitatii lor orientata din exterior catre interior. Daca firma poate intelege schimbarile care intervin permanent in cadrul mediului in care opereaza, atunci va putea profita din plin de eventualele ocazii favorabile ale pietei, cu conditia sa se axeze pe reactia la timp.
Abordarea mediului ambiant si a interdependentelor dintre acestea si organizatie, in contextul tranzitiei spre economia de piata, constituie o problema de maxima importanta, la a carei rezolvare marketingul strategic este chemat sa aiba un rol decisiv. Aceasta cu atat mai mult cu cat cunoasterea in detaliu a multitudinii de variabile exogene si endogene ce influenteaza organizatia este de natura sa-i asigure o functionalitate eficienta, intr-un mediu concurential din ce in ce mai acerb. Relativitatea importantei impactului se datoreaza modului in care organizatia a anticipat si s-a pregatit pentru receptionarea mesajului respectiv.
Lucrarea prezenta este structurata in cinci parti distincte, a caror capitole reprezinta defapt etapele procesului de planificare strategica atat la nivelul superior, al corporatiei, cit si la cel al unitatii strategice.
Primul capitol, denumit generic "Concepte de baza ale marketingului strategic", urmareste intr-o prima etapa evolutia notiunilor de marketing si marketing strategic, in contextul schimbarilor profunde la nivelul firmelor, dar si la nivelul intregii economii pe ansamblu. Nevoia de adaptare la noua conjunctura a pietelor, a condus la implementarea sistemelor planificate de marketing, sisteme care pot anticipa, reactiona si genera schimbarea in avantajul firmei. Exista insa si o serie de bariere in interpretarea notiunii de planificare strategica, bariere ce influenteaza implementarea procesului, putand genera activitati ineficiente.
In capitolul 2, cu titlul "Scurt istoric si obiective",se prezinta o scurta istorie a concernului METRO AG pe plan international si cucerirea pietei din Romania. Unitatea strategica METRO Sibiu si scurta sa evolutie, reprezinta punctul de pornire al lucrarii, unitate ce va fi analizata pe parcursul urmatoarelor capitole.
Capitolul "Analiza situatiei strategice", este o prezentare a situatiei existente, o analiza a mediului intern si extern in care firma isi desfasoara activitatea, pe baza caruia se va contura viitoarea strategie. Fiind cea mai ampla si dificila etapa a planificarii, in care se analizeaza aspectele legate de situatia stategica si obiective, atentia acordata este relevanta prin importanta sa in activitatea viitoare a firmei. 
Partea cea mai dinamica a lucrarii este prezentata in capitolul "Imple-mentarea strategiei", in care se concretizeaza strategia, pe baza alternativelor strategice si se previzioneaza efectele aplicarii acesteia. 
Capitolul IV, "Alocarea resurselor si controlul" prezinta atat sub aspect financiar, costul implementarii strategiei, cat si performantele obtinute comparativ cu cele previzionate. Reprezentarea grafica, cu ajutorul programelor de marketing, reprezinta partea finala a lucrarii, prin care se stabileste traseul activitatilor planificate pe parcursul implementarii strategiilor de marketing.
1.1 Evolutia conceptelor de marketing si marketing strategic
Mobilitatea accentuata a fenomenelor pietei, specifica economiei moderne si concretizata in dinamism fara precedent, schimbari rapide si imprevizibile ale cererii de marfuri, ale raportului cerere-oferta si ale nivelului preturilor, obliga firmele la implicarea totala si imediata in mecanismul pietei. Studierea sistematica a pietei interne si externe, punerea in actiune a unor metode si tehnici specifice de investigare a pietei, a posibilitatilor de adaptare la cerintele acesteia si de influentare a ei, nu pot fi efectuate fara utilizarea metodelor si tehnicilor de marketing.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici de Marketing ale Companiei Metro Cash&Carry Sibiu.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!