Politici de Marketing in Domeniul Vinurilor Spumante

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I. Abordari conceptuale privind politica de marketing a intreprinderii
CAPITOLUL II. Piata 
1. Vita de vie, vinuri, vinuri spumante. Situatie generala
2. Clasificare vinuri
CAPITOLUL III. Prezentarea generala a societatii ASTESSE PRODUCTION
CAPITOLUL IV. Politicile de marketing
1. Politica de produs
2. Politica de pret
3. Politica de distributie
4. Politica promotionala
CONCLUZII 
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
ABORDARI CONCEPTUALE PRIVIND POLITICA DE MARKETING
A INTREPRINDERII
Arta marketingului consta in a sti sa planifici si sa organizezi activitatile astfel incat oferta si consumul de produse sa fie relativ echilibrate, cel putin la produsele alimentare de baza. Reprezentand un mod de gandire si de actiune in sfera pietei,marketingul realizeaza o actiune sistemica a fluxului de activitati ce leaga productia de consum. In viziune macroeconomica , considera marketingul drept un ?instrument social gratie caruia produsele materiale si cultura unei societati sunt transmise membrilor sai?. In viziune microeconomica, in literatura franceza se arata ca marketingul reprezinta ?ansamblul mijloacelor de care dispun intreprinderile in vederea creearii,mentinerii si dezvoltarii pietelor lor?(Jaques Lendrevie,1974). In viziunea profesorului C.Florescu,?marketingul reprezinta o conceptie moderna in orientarea intreprinderilor, concretizata intr-un ansamblu coerent de activitati practice, programate si organizate prin utilizarea unor metode si tehnici stiintifice".
Necesitatea abordarii tuturor problemelor intr-o viziune de marketing a fost sintetizata foarte sugestiv de catre Guy Serraf: ?intreprinderile bogate nu fac marketing pentru ca au bani,ci au bani pentru ca fac marketing?. Trecerea la economia de piata constituie astazi singura solutie pentru redresarea, modernizarea si dinamizarea economiei noastre nationale. Practica mondiala a demonstrat ca intr-o societate in care piata este libera, sunt stimulate initiativa, creativitatea, ingeniozitatea gospodareasca si spiritul continuu intreprinzator, fara nici o restrictie. In acelasi timp sunt sanctionate incompetenta, gandirea inchistata, si rigiditatea. Tocmai in aceste conditii o contributie de seama in practica economica contemporana o aduce marketingul. Acest nou concept a aparut din necesitatea de a solutiona o serie de probleme legate de organizarea rationala a mijloacelor unitatilor economice productive sau de servicii, pentru satisfacerea cerintelor pietii.
Politica de marketing a intreprinedrii defineste cadrul general de actiune al acesteia,in vederea realizarii intregii sale activitati. Politica de marketing este alcatuiata dintr-o suma de strategii si instrumente concrete de actiuni(tactici). Politica globala de marketing a intreprinderii este alcatuita dintr-un numar de patru politici de baza, si anume : politica de produs,politica de pret, politica de distributie si politica promotioanala. 
Specialistii considera ca politica de marketing a intreprinderii este determinata, in mod hotarator, de doua categorii distincte de factori : factori exogeni (cererea de produse, practicile comerciale, concurenta, tehnologia, legislatia,etc) si factori endogeni (produsul, pretul, plasarea si promovarea).
Se apreciaza, atat in teorie cat si in practica, ca strategia de piata reprezinta elementul central al politicii de marketing al intrepriderii. De asemenea, in conditiile actuale, in cadrul intreprinderii este absolut necesara elaborarea unei strategii de piata care sa raspunda cerintelor mediului extern al acesteia si sa valorifice optim resursele de care ea dispune. Tinand seama de importanta strategiei de piata pentru activitatea intreprinderii, aceasta reprezinta de fapt punctul de plecare in elaborare si fundamentarea tuturor celorlalte optiuni strategice ale sale. In acest context, elementele in functie de care sunt construite divesele tipuri de strategii de marketing se pot concretiza in : dinamica pietei, structura pietei, schimbarile care au loc pe piata, exigentele pietei, nivelul competitiei. Strategiile de piata elaborate si adoptate in activitatea firmei au un caracter dinamic, de asemenea, intreprinderea poate opta pentru formularea unei strategii unice pentru toate produsele si toate activitatile sa le sau poate elabora strategii diferentiate pe produse sau grupe de produse. Elaborarea unei strategii de piata reprezinta o activitate complexa, care necesita competenta,experienta, o buna cunoastere a pietei si care are drept scop elaboararea unor decizii adecvate pentru intreprinderea in cauza.
Dezvoltarea analizei si stabilirea directiilor in politica de marketing se realizeaza prin elaborarea strategiilor pentru fiecare variabila a mixului de marketing.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici de Marketing in Domeniul Vinurilor Spumante.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!