Politici și Opțiuni Contabile Privind Imobilizările Corporale

Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Lucrarea „Politici şi opţiuni contabile privind imobilizările corporale” a fost elaborată şi structurată în conformitate cu normele româneşti de contabilitate: Legea contabilităţii nr. 82/1991- republicata si actualizata pana la data de 22 aprilie 2011, OMFP 3055/2009 şi cu normele internaţionale de contabilitate: Standardul Internaţional de Contabilitate nr.16 privind imobilizările corporale.
Am ales tema imobilizărilor corporale pentru lucrarea de licenţă deoarece am considerat-o ca fiind de o deosebită importanţă. În elaborarea acestei lucrări am încercat să folosesc cât mai multe din cunoştinţele şi noţiunile asimilate în perioada celor 3 ani de facultate, dar şi cunoştinţele dobândite suplimentar prin munca individuală.
În prima parte a acestei lucrări, am definit şi am clasificat politicile şi opţiunile contabile privind imobilizările corporale, conform normelor contabile româneşti în vigoare.
A doua parte am rezervat-o imobilizărilor corporale, conform normelor contabile româneşti în vigoare, de asemenea am vorbit despre evaluarea şi amortizarea imobilizărilor corporale şi despre sistemul de conturi utilizat pentru recunoaşterea acestora. 
În ultima parte a lucrării am făcut o prezentare generală a societăţii comerciale S.C. DANIBRUM COM S.R.L. unde am descris pe scurt cele mai importante caracteristici: denumirea, forma juridică, obiectul de activitate, structura organizatorică a societăţii, am facut o scurtă analiză a poziţiei financiare şi a performanţelor societăţii. 
În această parte am realizat un studiu de caz privind contabilitatea imobilizărilor corporale la S.C. DANIBRUM COM S.R.L. Am descris, cu ajutorul articolelor contabile, principalele operaţiuni privind imobilizările corporale care au avut loc la societate în decursul anului 2011. 
La sfârşitul acestei părţi am prezentat propriile concluzii privind această lucrare şi unele propuneri.
Finalizând această lucrare sper că am demonstrat nivelul de cunoştinţe şi abilităţi pe care le-am dobândit în anii de facultate şi că mă va ajuta în activităţile viitoare pe care le voi realiza în acest domeniu. Având în vedere că disciplina contabilitate este o disciplină care se adaptează permanent condiţiilor, studiul individual este obligatoriu pentru orice lucrător în domeniul financiar- contabil.
Capitolul 1
Delimitări conceptuale privind politicile şi opţiunile contabile
1.1. Politici contabile: definiţii, clasificare, selectare
O definiţie dată de Christopher Nobes “ Politicile contabile sunt metode detaliate de evaluare, măsurare şi recunoatere pe care o întreprindere le-a ales dintre cele general acceptate de lege, standarde contabile sau practici comerciale”. Aceste politici trebuie să fie utilizate în mod permanent şi trebuie să fie pubicate. Raportul anual al unei întreprinderi va cuprinde “ o anexă privind politicile contabile ” care au fost aplicate în situaţiile financiare. De exemplu, o publicare a politicilor ar preciza dacă întreprinderea a utilizat metoda lineară sau degresivă de amortizare, dacă în evaluarea stocurilor a fost utilizată metoda FIFO sau CMP , cum au fost calculate şi contabilizate provizioanele pentru plăţile viitoare de pensii” 
La sfârşitul anului 1999, în Marea Britanie a avut loc un adevărat proces de decantare şi rafinare a sensurilor conceptului de politici contabile, atunci când organismul normalizator “ Consiliul standardizării contabile ” ( Accounting Standards Board : ASB ) a dat publicării proiectul de normă 21 ( Financial Reporting Exposure Draft 21: FRED 21 ) intitulat “ Politici contabile”.
Acest proiect vizează selectarea, aplicarea şi publicarea politicilor contabile. Acest proiect a propus înlocuirea normei ( SSAP 2 ) “ Publicarea politicilor contabile ”. Vechea normă publicată în 1971, care avea ca obiectiv asigurarea publicării de către o entitate a politicilor contabile , în scopul de a da, prin situaţiile financiare, o imagine fidelă.
La vremea emiterii normei SSAP 2, în Regatul Unit şi în Republica Irlanda, întreprinderile nu întocmeau nici o situaţie privind politicile contabile. De asemenea, nu exista nici un cadru privind definirea politicilor contabile.
Totuşi norma SSAP2 introdusese şi definise conceptele fundamentale de contabilitate, individualizând în acest sens patru concepte, şi anume: continuitatea activităţii, independenţa exerciţiilor, permanenţa metodelor şi prudenţa, aceste concepte fiind prevăzute şi în directivele contabile europene şi în legislaţia societăţilor. Conceptele fundamentale sunt mai degrabă reguli practice decât idealuri teoretice, acestea se schimbă şi evoluează pe masura dezvoltării gândirii şi practicilor contabile.


Fisiere în arhivă (1):

  • Politici si Optiuni Contabile Privind Imobilizarile Corporale.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!