Politici si Optiuni Contabile Privind Imobilizarile Corporale

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Lucrarea ,,Politici si optiuni contabile privind imobilizarile corporale" a fost elaborata si structurata in conformitate cu normele romanesti de contabilitate: Legea contabilitatii nr. 82/1991- republicata si actualizata pana la data de 22 aprilie 2011, OMFP 3055/2009 si cu normele internationale de contabilitate: Standardul International de Contabilitate nr.16 privind imobilizarile corporale.
Am ales tema imobilizarilor corporale pentru lucrarea de licenta deoarece am considerat-o ca fiind de o deosebita importanta. In elaborarea acestei lucrari am incercat sa folosesc cat mai multe din cunostintele si notiunile asimilate in perioada celor 3 ani de facultate, dar si cunostintele dobandite suplimentar prin munca individuala.
In prima parte a acestei lucrari, am definit si am clasificat politicile si optiunile contabile privind imobilizarile corporale, conform normelor contabile romanesti in vigoare.
A doua parte am rezervat-o imobilizarilor corporale, conform normelor contabile romanesti in vigoare, de asemenea am vorbit despre evaluarea si amortizarea imobilizarilor corporale si despre sistemul de conturi utilizat pentru recunoasterea acestora. 
In ultima parte a lucrarii am facut o prezentare generala a societatii comerciale S.C. DANIBRUM COM S.R.L. unde am descris pe scurt cele mai importante caracteristici: denumirea, forma juridica, obiectul de activitate, structura organizatorica a societatii, am facut o scurta analiza a pozitiei financiare si a performantelor societatii. 
In aceasta parte am realizat un studiu de caz privind contabilitatea imobilizarilor corporale la S.C. DANIBRUM COM S.R.L. Am descris, cu ajutorul articolelor contabile, principalele operatiuni privind imobilizarile corporale care au avut loc la societate in decursul anului 2011. 
La sfarsitul acestei parti am prezentat propriile concluzii privind aceasta lucrare si unele propuneri.
Finalizand aceasta lucrare sper ca am demonstrat nivelul de cunostinte si abilitati pe care le-am dobandit in anii de facultate si ca ma va ajuta in activitatile viitoare pe care le voi realiza in acest domeniu. Avand in vedere ca disciplina contabilitate este o disciplina care se adapteaza permanent conditiilor, studiul individual este obligatoriu pentru orice lucrator in domeniul financiar- contabil.
Capitolul 1
Delimitari conceptuale privind politicile si optiunile contabile
1.1. Politici contabile: definitii, clasificare, selectare
O definitie data de Christopher Nobes " Politicile contabile sunt metode detaliate de evaluare, masurare si recunoatere pe care o intreprindere le-a ales dintre cele general acceptate de lege, standarde contabile sau practici comerciale". Aceste politici trebuie sa fie utilizate in mod permanent si trebuie sa fie pubicate. Raportul anual al unei intreprinderi va cuprinde " o anexa privind politicile contabile " care au fost aplicate in situatiile financiare. De exemplu, o publicare a politicilor ar preciza daca intreprinderea a utilizat metoda lineara sau degresiva de amortizare, daca in evaluarea stocurilor a fost utilizata metoda FIFO sau CMP , cum au fost calculate si contabilizate provizioanele pentru platile viitoare de pensii" 
La sfarsitul anului 1999, in Marea Britanie a avut loc un adevarat proces de decantare si rafinare a sensurilor conceptului de politici contabile, atunci cand organismul normalizator " Consiliul standardizarii contabile " ( Accounting Standards Board : ASB ) a dat publicarii proiectul de norma 21 ( Financial Reporting Exposure Draft 21: FRED 21 ) intitulat " Politici contabile".
Acest proiect vizeaza selectarea, aplicarea si publicarea politicilor contabile. Acest proiect a propus inlocuirea normei ( SSAP 2 ) " Publicarea politicilor contabile ". Vechea norma publicata in 1971, care avea ca obiectiv asigurarea publicarii de catre o entitate a politicilor contabile , in scopul de a da, prin situatiile financiare, o imagine fidela.
La vremea emiterii normei SSAP 2, in Regatul Unit si in Republica Irlanda, intreprinderile nu intocmeau nici o situatie privind politicile contabile. De asemenea, nu exista nici un cadru privind definirea politicilor contabile.
Totusi norma SSAP2 introdusese si definise conceptele fundamentale de contabilitate, individualizand in acest sens patru concepte, si anume: continuitatea activitatii, independenta exercitiilor, permanenta metodelor si prudenta, aceste concepte fiind prevazute si in directivele contabile europene si in legislatia societatilor. Conceptele fundamentale sunt mai degraba reguli practice decat idealuri teoretice, acestea se schimba si evolueaza pe masura dezvoltarii gandirii si practicilor contabile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici si Optiuni Contabile Privind Imobilizarile Corporale.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!